ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΤΡΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ONEX Technologies Inc ΠΟΥ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΑΝ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

Ήταν 31 Ιουλίου 2017 όταν από το γραφείο του  ο επιχειρηματίας κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ONEX Technologies Inc μαζί με τα υπόλοιπα 2 στελέχη της εταιρείας, σύμφωνα με τα στοιχεία της D&B Hoovers όπου μας παρέπεμψε η Πρεσβεία των Η.Π.Α., απευθυνόταν  προς τον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ.Πιτσιόρλα Στέργιο σε συνέχεια των προφορικών συζητήσεών τους και εξέφραζε γραπτώς με σχετική επιστολή την επιθυμία του να προχωρήσει την επένδυσή του στο Νεώριο Σύρου με κάθε δυνατό τρόπο. Αμετάκλητη υπόσχεσή του ήταν η εξόφληση ολοσχερώς των εργαζομένων και των τοπικών προμηθευτών, αιτούμενος την κατανόηση του Υπουργού και την ελπίδα να μην έχει κάποια αντίρρηση. Όπως τονίζεται στην επιστολή "η εξόφληση αυτών των ανθρώπων αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ και είναι αμετάκλητη υπόσχεση που έχω δώσει".  

Παράκληση του επιχειρηματία ήταν να δει ο κ.Πιτσιόρλας την πρόταση της ONEX Technologies Inc με τη σοβαρότητα που της αξίζει και να του επιτρέψει να πραγματοποιήσει την επένδυση, βάζοντας τέλος στα προβλήματα των εργαζομένων και όσων εμπλέκονται με το ναυπηγείο, πραγματοποιώντας και ο κ.Ξενοκώστας το επιχειρηματικό του όραμα.

Στη συνέχεια της επιστολής ο Υπουργός Επικρατείας, Α.Φλαμπουράρης την 12/10/2017 προήδρευσε της Διυπουργικής Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων και επέλεξε ως προτιμητέο τον επενδυτή κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα. Δεν γνωρίζουμε σε ποιο μέγεθος και δυναμική επιχείρησης στηρίχθηκε ο κ.Φλαμπουράρης και η Επιτροπή του για την απόφασή τους. Αλλά η δικαστική απόφαση  της 12ης Νοεμβρίου 2018 του Πρωτοδικείου Σύρου που επικύρωσε το σχέδιο εξυγίανσης της "Ναυπηγεία Σύρου" του κ.Ταβουλάρη, των πιστωτών και πρώην εργαζομένων της και  της «ONEX SYROS SHIPYARDS» βασίστηκε κυρίως στην έκθεση του εμπειρογνώμονα της KPMG Greece. Η "Ναυπηγεία Σύρου" του κ.Ταβουλάρη είναι ακόμα και σήμερα ο ιδιοκτήτης του ναυπηγείου,  ενώ η  «ONEX SYROS SHIPYARDS» φιλοδοξεί πριν εκπνεύσει το 9μηνο -σύμφωνα με το Νόμο- να γίνει ιδιοκτήτης και προσκαλεί προσωπικότητες της πολιτικής ηγεσίας στον αγιασμό της δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» αύριο

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Πιτσιόρλα, τονίζεται πως η μεταβίβαση των μετοχών εκκρεμεί λόγω αιρέσεων από την πλευρά της ΑΑΔΕ και του ΕΦΚΑ. Παράλληλα ο κ.Ξενοκώστας πριν από λίγες ημέρες προχώρησε στη σύσταση μίας νέας εταιρείας στο Νεώριο της «NEORIO SYROS SHIPYARDS», με παρόμοιο αντικείμενο ενασχόλησης με την αναμενόμενη να παραλάβει το ναυπηγείο  και να αποπληρώσει τα οφειλόμενα στο λαό της Σύρου «ONEX SYROS SHIPYARDS». Ζητούμενο ακόμα παραμένει ποια «PANAREA HOLDINGS LIMITED» είναι η μέτοχος της νεοεμφανιζόμενης εταιρείας στη Σύρο με μέτοχο επίσης τον κ.Ξενοκώστα.

Εν τω μεταξύ, δύο διαγωνισμοί σκαφών βρίσκονται σε εξέλιξη, ένας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που προϊσταται ο κ.Αποστολάκης ύψους 16.020.000 ευρώ με ημερομηνία λήξης κατάθεσης δικαιολογητικών την 26 Μαρτίου 2019  και ένας από το Υπουργείο Ναυτιλίας που προϊσταται ο κ.Κουβέλης ύψους 49.000.000 ευρώ με καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών την 1 Απριλίου 2019, συμπτωματικά και οι δύο μη εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό. Στον πρώτο διαγωνισμό, που επαναπροκηρύχθηκε, συμμετέχει η "ΟΝΕΧ SΑ".   

Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 εν αναμονή των υψηλών αφίξεων στη Σύρο κ.κ. Αποστολάκη Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Πιτσιόρλα αποδέκτη της 1η επιστολής του κ.Ξενοκώστα στις 31 Ιουλίου 2017, κ.Φλαμπουράρη Προέδρου της Επιτροπής Στρατηγικών Επενδύσεων στην Ελλάδα, κ.Βρούτση εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας και πολλών άλλων ίσως που αναμένεται να ανταποκριθούν στην πρόσκληση της «ONEX SYROS SHIPYARDS» , που δεν είναι ιδιοκτήτης του Ναυπηγείου Σύρου. Υπό τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ.Δωρόθεο θα αγιάσουν με την παρουσία τους αυτή την επένδυση του επιχειρηματία κ.Ξενοκώστα, τεραστίου μεγέθους όπως είχε αναφέρει κάποτε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ.Πάιατ.

Για τις σοβαρές προειδοποιήσεις από τον κ.Ξενοκώστα και τρίτους, για τους δυσφημιστικούς  έγγραφους χαρακτηρισμούς του στο πρόσωπό μου στο εξώδικο και την αγωγή του, για την αξιολόγηση του -χαρακτηριζόμενου από τον ίδιο ως "τεχνολογικό θαύμα"- σκάφους του "ΩΚΥΑΛΟΣ" από επιτροπή του Γενικού Επιτελείου Στρατού και για τη συμμετοχή του κ.Ξενοκώστα και των επιχειρήσεων του σε κρατικούς διαγωνισμούς, ας τα πούμε μετά την εορτή του οικοδεσπότη χωρίς σπίτι ακόμα. 

Αναφορικά με την προγραμματισμένη πολιτική στήριξη με την παρουσία του στο Νεώριο αύριο του Υπουργού Άμυνας και πρώην Αξιωματικού κ.Αποστολάκη, σε αποδοχή της πρόσκλησης της "ONEX SYROS SHIPYRADS", ενόψει και της εκδίκασης την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 της αγωγής από τον κ.Ξενοκώστα και την ONEX SA εναντίον μου, συζύγου Έλληνα εν ενεργεία Συνταγματάρχη των Ειδικών Δυνάμεων, θεωρώ πως είναι τυχαία.