ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΞΕΝΟΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ “ONEX SYROS SHIPYARD”


Της Λέττας Καλαμαρά

Ήταν 31 Ιουλίου 2017 όταν ο ευπατρίδης κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Onex Technologies Inc". απευθυνόταν στην ελληνική Κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον Υφυπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Πιτσιόρλα Στέργιο για την αποδοχή και άμεση απάντηση στην εκδήλωση ενδιαφέροντος – οικονομοτεχνική έκθεση – οικονομική πρόταση επένδυσης στο Ναυπηγείο Σύρου. Το όνειρο του κ.Ξενοκώστα Παναγιώτη και της "ONEX Syros Shipyards" ξεκίναγε. Μία προσπάθεια για το καλό των εργαζομένων της πολύπαθης αυτής επιχείρησης, το καλό των προμηθευτών, της ελληνικής οικονομίας, του νησιού που μαστίζεται από την ανεργία, της εταιρείας του και του ίδιου προσωπικά. Κοινωνοί του ονείρου του κ.Ξενοκώστα, σύμφωνα με την επιστολή, οι τράπεζες ALPHA BANK, ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ο Υπουργός Επικρατείας κ.Φλαμποuράρης Αλέκος, η Υπουργός Εργασίας κα Αχτσιόγλου Έφη, ο Υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος Ευκλείδης, οι βουλευτές Κυκλάδων κ.κ. Μανιός Νικόλαος, Συρίγος Αντώνιος, Συρμαλένιος Νικόλαος, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Λεονταρίτης Γεώργιος, το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κυκλάδων κ.Ρούσσος Ιωάννης, ο μεγαλομέτοχος Νεωρίου κ.Ταβουλάρης Νικόλαος και το Σωματείο Εργαζομένων Νεωρείου.

Η πρόταση του κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα και της "Onex Technologies Inc." περιελάμβανε μεταξύ άλλων εξόφληση των εργαζομένων και τοπικών προμηθευτών σε ποσό που άγγιζε τα 10.000.000 ευρώ, την επαναφορά του Ναυπηγείου στην κατάσταση που ήταν πριν 15 με 20 χρόνια και έξτρα επενδύσεις σε ποσό που ανερχόταν στα 20.000.000 ευρώ και την προσφορά επιπλέον 10.000.000 ευρώ για οφειλές (ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ-ΔΕΗ κλπ). Συνολικά η πρόταση αφορούσε 40.000.000 ευρώ που χαρακτηριζόταν λογική και στα όρια των δυνατοτήτων της "Onex Technologies Inc". Στεκόμενος λίγο στην πρόταση του, αναφέρεται στη σοβαρότητα του ποσού των 40.000.000 ευρώ το οποίο μόλις θα πέσει στην αγορά (εξόφληση χρεών & ανάπτυξη) όχι μόνο θα σταματήσει μια συνεχή οικονομική αιμορραγία αλλά από τον πρώτο μήνα θα αρχίσουν να εισπράτουν συνεχώς χρήματα τα δημόσια ταμεία (ΙΚΑ-Εφορία κλπ).

Την 13 Σεπτεμβρίου 2017 ο ακόμα και σήμερα ιδιοκτήτης των «Ναυπηγεία Σύρου» κυριώτερος μέτοχος και νόμιμος εκπρόσωπος της «ΝΕΩΡΕΙΟΝ Α.Ε.» κ.Ταβουλάρης Νικόλαος συμφώνησε με τον κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος και νόμιμος εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας επενδυτικών συμμετοχών «ONEX Technologies Inc» τη μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών του (100%) έναντι 1 ευρώ, υπό τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται στην επιστολή του δεύτερου στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ.Πιτσιόρλα και της τελικής επικύρωσης με δικαστική απόφαση του σχεδίου εξυγίανσης με τους πιστωτές.

Την 21 Μαρτίου 2018 ο νέος Αναπληρωτής Εθνικής Άμυνας κ.Κουβέλης Φώτιος καλωσόρισε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα της ONEX Group of Companies με στελέχη της εταιρείας του και αντιπροσώπους από τους εργαζομένους του Νεωρείου. Η συνάντηση στο Γραφείο του Υπουργού επικεντρώθηκε στις επενδυτικές δραστηριότητες και τις τεράστιες προοπτικές της εταιρείας της ONEX Group of Companies.

Την 4 Απριλίου 2018 η ONEX SYROS SHIPYARDS επισκέφτηκε ξανά τον τότε Αναπληρωτή Εθνικής Άμυνας και νυν Υπουργό Ναυτιλίας κ.Κουβέλη Φώτιο και αναφέρθηκε στην υποβολή της επίσημης πρότασης στη ΓΔΑΕΕ για το σκάφος ανοικτής θαλάσσης ONEX 2020.

Την 7 Ιουνίου 2018 επισκέφτηκε τη «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» ο Υπουργός Επικρατείας κ.Φλαμπουράρης Αλέκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Επικρατείας «Απευθυνόμενους στους εργαζόμενους της επιχείρησης ο κ. Φλαμπουράρης δήλωσε πως ήταν σημαντικός ο αγώνας που έδωσαν πρωτίστως οι ίδιοι ώστε να επαναλειτουργήσουν τα ναυπηγεία, προσθέτοντας ότι οι εκ μέρους της κυβέρνησης, οι διαδικασίες για την οριστική εξυγίανση προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Στόχος μας, όπως είπε κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, είναι η συνολική παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Εκμεταλλευόμενοι την πολύτιμη παραγωγική της βάση, αναστυλώνουμε την Ελλάδα».

Στην επίσκεψη και τις συναντήσεις του με τους εργαζόμενους του ναυπηγείου, το Εργοστασιακό Σωματείο και τον νέο επενδυτή Πάνο Ξενοκώστα, τον Υπουργό Επικρατείας συνόδευσαν οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού Κυκλάδων Νίκος Συρμαλένιος και Αντώνης Συρίγος, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός καθώς επίσης και ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Φραγκίσκος. Ο κ.Φλαμπουράρης δήλωσε μεταξύ άλλων “Τελειώνει διαδικαστικά και τυπικά” η υπόθεση του Νεωρίου, λέγοντας τέλος πως, η κυβέρνηση εκτιμά πως σύντομα “θα γίνει η μεταβίβαση των μετοχών στο νέο επενδυτή”.

Την 9 Ιουλίου 2018 ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας συναντησε την αυτού εξοχότητα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ.Παυλόπουλο Προκόπη στην Ερμούπολη Σύρου και συζήτησαν την επαναλειτουργία της «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ». Ο κ.ΠτΔ εξέφρεσε τα βαθιά συναισθήματα του για την επαναλειτουργία του Νεωρείου και τις θερμές ευχές του για το μέλλον της «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» από την «ONEX SYROS SHIPYARDS».

Την 24 Αυγούστου 2018 ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ.ΤσίπραςΑλέξης επισκέφτηκε την εταιρεία «Ναυπηγεία Σύρου» και μεταξύ άλλων ανέφερε 12 ημέρες πριν την εκδίκαση της δίκης έγκρισης του σχδίου εξυγίανσης της "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ":

-       Αλλάξαν οι καιροί, πέρασαν τα χρόνια, αλλά δεν άλλαξε ποτέ η ανάγκη του εργάτη, του εργαζόμενου, της εργατικής τάξης να μάχεται και αυτό μας δείχνει η ιστορία του Νεωρείου. Ένα υπόδειγμα για να πάμε μπροστά.

-       Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής γιατί το Νεώριο αποτελεί ένα διαφορετικό παράδειγμα.Ένα διαφορετικό παράδειγμα αποφασιστικότητας του αγώνα των εργαζομένων αλλά και υγιώς σκεπτόμενης επιχειρηματικότητας, με πίστη, με όρεξη,  με όραμα και κυρίως με σχέσεις αλληλεγγύης, εμπιστοσύνης και με τους εργαζόμενους. Καμμία δουλεία δεν μπορεί να προκόψει αν οι βασικοί συντελέστες οι εργαζόμενοι  δεν είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι και δημιουργικοί.

-       Θέλω λοιπόν να σας πω ότι αυτό το τεράστιο πλήγμα, αυτό το τεράστιο τραύμα για το νησί της Σύρου, η πιθανότητα λουκέτου στο Νεώριο, και το λέω αυτό με σιγουριά αποφεύγεται οριστικά.

-       Ήδη ξεκίνησαμε εργασίες με 300 περίπου εργαζόμενους, όλοι εσείς που για μεγάλο χρονικό διάστημα βρεθήκατε μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, αλλά η δική μας διαβεβαίωση και η δική μου προσωπικά είναι ότι θα κάνουμε όπως και κάναμε και πρίν ότι περνάει από το χέρι μας ώστε το Νεώρειο να γίνει μία από τις μεγαλύτερες ναυπηγικές μονάδες της χώρας, με ορίζοντα την επόμενη τριετία να απασχολεί περισσότερους από 1000 εργαζόμενους

-       Χρειάστηκε μεγάλος αγώνας χρειάστηκε κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τουςκαι εμείς ως Πολιτεία επιλέγουμε και επιλέξαμε το δρόμο της ευθύνης απέναντι σας, δεν κάναμε τους Πόντιους Πιλάτους αναλάβαμε ενεργό ρόλο και καταλήξαμε σε μία λύση που διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και ταυτόχρονα εξυπηρετεί και το πλάνο βιωσιμότητας της επιχείρησης.

-        Η νέα εποχή του Νεωρείου της Σύρου φέρει την υπογραφή του καθενός και καθεμίας από σας, εγώ είμαι εδώ και επιτρέψτε μου να δεσμευτώ κλείνοντας για άλλη μία φορά απέναντι σας ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τον αγώνα σας. Θα είμαστε εδώ και στο δρόμο αν χρειαστεί.

Την 3 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ επισκέφτηκε το ΔΣ του Εργοστασιακού Σωματείου και συνεχάρη την εκλογή του νέου ΔΣ με Πρόεδρο τον Αντώνη Χατζαντώνη και Γραμματέα τον Μάρκο Ρηγούτσο. Για το νέο επενδυτή κ.Παναγιώτη Ξενιοκώστα ανέφερε: «Η παρουσία του ήταν μία μεγάλη ευλογία του Θεού για τη Σύρο και το Νεώριο και ποτέ δεν θα ξεχάσω την πρώτη μας συνάντηση στην Αθήνα όταν του είπα ότι θα βρείτε μπροστά σας ανυπέρβλητα εμπόδια και ανυπέρβλητες δυσκολίες και κυρίως θα αντιμετωπίσετε την ελληνική γραφειοκρατία η οποία είναι οδυνηρή και πολλές φορές οδηγεί σε αποτελμάτωση πολλά πράγματα. Του είπα ότι βλέπω στο πρόσωπο σας όχι έναν απλό επιχειρηματία , αλλά έναν πατριώτη Έλληνα επιχειρηματία ζητώντας του μάλιστα σε όποια εμπόδια βρείτε μπροστά σας να μην κάνετε πίσω».

Την 6 Σεπτεμβρίου 2018 το Πρωτοδικείο Σύρου συνεδρίασε δημόσια με Προεδρεύοντα Πρωτοδίκη τον κ.Δρίτσα Γ. Στέργιο, αποφάσισε την 12 Νοεμβρίου 2018 και δημοσίευσε στοακροατήριο του την 15 Νοεμβρίου την δικαστική απόφαση επικύρωσης της από 26 Ιουλίου 2018 συμφωνίας εξυγίανσης της «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» με την «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ Α.Ε.» ή «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A.» ως τη «ΝΕΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ιδιοκτήτη, με την υπογραφή του ιδιωτικού συμφωνητικού πρωτοκόλλου μεταβίβασης της «ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας εξυγίανσης και εντός 10 εργασίμων ημερών από την πλήρωση των αιρέσεων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν των εννέα μηνών από την έκδοση της δικαστικής απόφασης κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 103 παρ. 4 ΠτΚ. Κατά το δικαστήριο πιθανολογήθηκε ότι κατόπιν της συμφωνίας και με την εφαρμογή του νέου επιχειρηματικού σχεδίου της «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A» η νυν επιχείρηση «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» θα καταστεί βιώσιμη. Το συμπέρασμα του δικαστηρίου στηρίχθηκε στο επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρείας που αναλαμβάνει την επιχείρηση (όπως αυτά αναλύονται στις σελίδες 55 έως 67 της από 18-7-2018 έκθεσης του εμπειρογνώμονα του άρθρου 104 παρ.5 και 6 ΠτΚ και στις παραγράφους 6 και 7 του άρθου 4 της υπό ξρίση συμφωνίας). Σύμφωνα άλλωστε με την έκθεση του εμπειρογνώμονα KPMG (σελίδα 61 αυτής) η επιχείρηση «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A» μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξυγίανσης αναμένεται να αποκομίσει καθαρά κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων, ύψους 1.000.000 ευρώ, ποσό που αναμένεται να αυξηθεί στα 6.000.000 ευρώ από το δεύτερο και κάθε επόμενο χρόνο μέχρι το 25ο έτος από την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Ο ρυθμός των πωλήσεων αναμένεται να αυξάνεται κατά το ίδιο χρονικό διάστημα κατά 5,26% κατά μέσο όρο ανά έτος.

Την 23 Νοεμβρίου 2018 επισκέφτηκε την «Ναυπηγεία Σύρου» ο Γερμανός Πρέσβης Γενς Πλότνερ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυπηγείου. Επίσης την 23 Νοεμβρίου 2018 επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων και εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ κ.Καμίνης Γεώργιος.

Την 2 Δεκεμβρίου 2018 επισκέφτηκε την «Ναυπηγεία Σύρου» ο τομεάρχης Ναυτιλίας της ΝΔ κ.Πλακιωτάκης Γιάννης και εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίηση του για τις θετικές εξελίξεις και την προοπτική να αποτελέσει πρότυπο της σύγχρονης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην Ευρώπη με πολλαπλά οφέλη για το νησί των Κυκλάδων και την Ελλάδα.

Την 7 Δεκεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου μαζί με το Δήμαρχο Σύρου – Ερμούπολης μετέβη στην  «ΝαυπηγείαΣύρου» και τέλεσε αγιασμό στα εκεί επισκευαζόμενα πλοία του πλοιοκτήτη και ευεργέτη της Ιεράς Μητρόπολης κ.Μαρτίνο Αθανάσιο παρουσία του επενδυτή κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα.

Την 10 Δεκεμβρίου 2018 ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας σε ομιλία του στο 20ο ετήσιο Capital Link Invest in Greece Forum σύμφωνα με δημοσίευμα της Κοινής Γνώμης ανέδειξε τα μέχρι τότε επιτεύγματα του Νεωρείου μέσα από τo ONEX SHIPYARDS μοντέλο λειτουργίας και παραγωγής που μεταξύ άλλων περιελάμβαναν τη δημιουργία από το Μάρτιο 2018 300 θέσεων εργασίας, την άνοδο σε 500 από τα τέλη Ιανουαρίου 2019 και την πρόβλεψη οι θέσεις εργασίας να φράσουν στις 1000 με 1200 με την προσθήκη της Aframax.

Η σύσταση της Ανώμυνης Εταιρείας «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ Α.Ε.» καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο την 19 Μαρτίου 2018 από τη Συμβολαιογράφο Αθηνών κα Φαρμακίδου Ελένη και έλαβε αριθμό ΓΕΜΗ 145653001000. Με έδρα τη Δημοτική Ενότητα Χαλανδρίου η εταιρεία ορίστηκε με μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ και 8.000 ονομαστικές μετοχές. Ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας κατέβαλε το ποσό των 2.400 ευρώ ενώ η εταιρεία «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ», με το διακριτικό τίτλο "ONEX S.A."» κατέβαλε το ποσό των 21.600 ευρώ. Η πρώτη εταιρική της χρήση έληξε την 31 Δεκεμβρίου 2018. Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελείται από τρία (03) μέλη, τους κ.κ. Ξενοκώστα Παναγιώτη ως Πρόεδρο και Διεθύνων Σύμβουλο, Σταματόπουλο Ιωάννη ως μέλος και το δικηγόρο Κεράτσα Κωνσταντίνο ως μέλος.

Η εταιιρεία «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» με το διακριτικό τίτλο "ONEX S.A.” σύμφωνα με το δημοσιευμένο στο ΓΕΜΗ νέο καταστατικό της 7 Δεκεμβρίου 2018 ξεκίνησε με αρχικό κεφάλαιο 60.000 ευρώ το οποίο αυξήθηκε σταδιακά σε 800.000 ευρώ. Η Εταιρεία σύμφωνα με τους τελευταίους δημοσιευμένους ισολογισμούς στο ΓΕΜΗ την 26 Απριλίου 2018 παρουσιάζει αποτελεσμάστα περιόδου μετά από φόρους για το έτος 2017 ζημιές 6.822,41, για το έτος 2016 ζημιές 115.513,5 ευρώ, και σύμφωνα με το δημοσιευμένο ισολογισμό την 28 Ιουνίου 2018 για το έτος 2015 ζημιές 130.775,14. Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη την 27 Δεκεμβρίου 2018 έκθεση διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας για την οικονομική κατάσταση χρήσης 1/1-31/12/2017 η «ΟΝΕΧ (ΟΝΕΞ) ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ - ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» κατέχει σε διαθέσιμο συνάλλαγμα 54,06 ευρώ σε ξένο νόμισμα.

91 ημέρες μετά τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου όλοι υποστηρίζουμε και ανυπομονούμε για την απόκτηση της εταιρείας «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» από την «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A».

To thedayaftergr εύχεται ολόθερμα η «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A», μετοχικού κεφαλαίου 24.000 ευρώ και 8.000 μετοχών αξίας 3 ευρώ έκαστη, να αποκτήσει τη «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» και να καταβάλει τα 9.707.499,92 ευρώ στους παλαιούς και νέους εργαζομένους και 3.206.846,68 σε ουσιώδεις πιστωτές και να προχωρήσει στην υλοποίηση του επενδυτικού σχεδίου της.

Να σημειωθεί πως η μετοχική σχέση μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας "ONEX Technologies Inc» που αναφέρεται στην επιστολή την 31 Ιουλίου 2017 από τον κ. Πάνο Ξενοκώστα στον Υφυπουργό κ.Πιτσιόρλα και της «ONEX SYROS SHIPYARDS S.A» που αναφέρεται στο σχέδιο εξυγίανσης της "ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΥΡΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" με διακριτό τίτλο "Ναυπηγεία Σύρου" και στη δικαστική απόφαση που το επικύρωσε, δεν έχει επιβεβαιωθεί. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται.