ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ από την Παπαστράτος Philip Morris International

Της Λέττας Καλαμαρά

Μια νέα επένδυση ύψους 125 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε η καπνοβιομηχανία Παπαστράτος Philip Morris International. Όπως τόνισε ο Χρήστος Χαρπαντίδης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος, η εταιρεία ξεκινά ένα νέο κύκλο επενδύσεων για τη δημιουργία δύο νέων γραμμών παραγωγής για το προϊόν IQOS καθώς και τη δημιουργία μίας νέας γραμμής παραγωγής φίλτρων. Το πλάνο των επενδύσεων περιλαμβάνει επίσης δράσεις αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού και ψηφιοποίησης της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτό σημαίνει ενίσχυση της παραγωγικής δυνατότητας, επέκταση των εξαγωγών και αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατά 115 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 60 έχουν ήδη προσληφθεί και εκπαιδεύονται.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρπαντίδη, η εταιρεία ξαναγεννιέται και μπαίνει σε νέα πορεία, ενώ γιορτάζει τα 90 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Τη νέα πορεία της Παπαστράτος καθορίζουν πέντε βασικοί άξονες και συγκεκριμένα η καινοτομία προϊόντων, η υποδειγματική λειτουργία, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της, η φιλική προς το περιβάλλον δραστηριότητά της και η σχέση της με την κοινωνία. 

Στόχος είναι μέχρι το 2025 η εταιρεία να συμβάλει στη μείωση των Ελλήνων καπνιστών κατά 1,5 εκατομμύριο, είτε μέσω της παύσης του καπνίσματος είτε με την επιλογή νέων εναλλακτικών μορφών καπνίσματος. Η εταιρεία φιλοδοξεί το 75% των εσόδων της να προέρχονται από τα νέα είδη καπνίσματος, όπως είναι το IQOS. Παράλληλα προωθεί νέα είδη τεχνολογίας, όπως προϊόντα με δυνατότητα  ανίχνευσης ηλικίας του χρήστη ώστε να αποτραπεί το κάπνισμα από ανήλικους. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Χαρπαντίδης κατά τον εορτασμό των 90 χρόνων της εταιρείας, η Παπαστράτος στη νέα της πορεία θα επιδιώξει να συνεχίσει να έχει θετικό περιβαλλοντικό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα.