ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Ο νυν υπουργός ΥΕΘΑ Ευ. Αποστολάκης  είχε δηλώσει όταν ήταν Α' ΓΕΕΘΑ ρητά με σχετική ανακοίνωση την 15η Ιουνίου 2018 για τη χρήση του Στρατού στο εσωτερικό της χώρας τα εξής: "Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι προσηλωμένες αποκλειστικά στην εκπλήρωση της αποστολής τους, όπως αυτή προκύπτει από το Σύνταγμα και το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, και αφορά στην προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, της εθνικής ανεξαρτησίας και κυριαρχίας, και της ασφάλειας των πολιτών εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής επίθεσης ή απειλής, καθώς και στην υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων". Ο πολιτικός Ναύαρχος ε.α. Αποστολάκης έβαλε το πρώτο δείγμα της υπογραφής του στη Συμφωνία των Πρεσπών. Αναμενόμενο για κάποιον που τον ανακοινώνει και διορίζει όπως και άλλους ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυβέρνηση του, ερήμην της λαϊκής ψήφου και της δημοκρατικής νομιμοποίησής τους.

Περιέργως δημοσιεύματα φέρουν τον αείμνηστο γέροντα Προρφύριο να  μας ενημερώνει με ένταση από εχθές σε πλήθος ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης για τη θεάρεστη χρήση του Στρατού: "1. Θα γίνει κάποια Πολιτειακή Εκτροπή. 2 Η Πολιτειακή Εκτροπή θα έχει σαν συνέπεια μεγάλη κοινωνική αναστάτωση. 3. Ταυτόχρονα με την κοινωνική αναστάτωση θα υπάρξει οικονομική ανέχεια και πείνα η οποία θα δημιουργήσει έκτροπα. 4. Θα επέμβει ο στρατός για να αποκαταστήσει την τάξη και την ηρεμία στη χώρα." Τότε κάποιος είπε, «πάλι χούντα θα έχουμε;». Τα λόγια που είχε πει όμως ο Άγιος τους καθησύχασαν: "Όχι, δεν θα γίνει χούντα, απλώς ο στρατός θα επιβάλλει την τάξη για να μην επικρατήσει αναρχία στην χώρα! 5. Ο στρατός θα δώσει ειρηνικά την εξουσία σε πατριωτική Κυβέρνηση". Κάποιοι ερμηνεύουν τα λόγια του ως προφητεία, που οφείλει να παρακινήσει τους πιστούς, κάποιοι όπως ο ρασοφόρος «Π» ως το καλύτερο όπλο επιρροής στην Ελλάδα. Το μόλις εκδοθέν εβδομαδιαίο newsletter του Foreign Affairs έχει το τίτλο "Deep Fakes and the New Disinformation War:  The Coming Age of Post-Truth Geopolitics" και το τριμηνιαίο περιοδικό με τίτλο Who will run the World? Η προφητική αλήθεια είναι εκεί που πιστεύει ο κάθε αναγνώστης, για πολλούς στη σύγχώνευση πίστης και επιστήμης, στο μήλος της αμαρτίας. 

Τι έλεγε ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Αποστολάκης και τι θα πει  ο Υπουργός Αποστολάκης στον σημερινό Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων -και άγνωστο ποιον επόμενο- Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, θα φανεί στις επόμενες μέρες. Το περιβάλλον του νυν υπουργού ΥΕΘΑ παραπέμπει για τον πολιτικό Αποστολάκη στην ανακοίνωσή του ως Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και το ρόλο του Στρατού. Αυτό που είναι πλέον θέμα συζήτησης στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ο καθορισμός της στρατιωτικής ηγεσίας που θα στείλει το Στρατό εκεί που πρέπει και αποφασίσει ο Υπουργός Αποστολάκης. Η αλήθεια είναι ότι προς το παρόν, σε ολόκληρη τη σάπια Μεταπολίτευση ο Στρατός δεν πήγε σε κανένα πραγματικό διεθνές πεδίο μάχης.

Στο ευαίσθητο θέμα των κρίσεων της στρατιωτικής ηγεσίας το ρεπορτάζ αναδεικνύει μία δύσκολη εξίσωση με δύο αγνώστους και τέσσσερς μεταβλητές. Ο πρώτος άγνωστος είναι ο μόνιμος Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων και δεξί ή αριστερό καλύτερα χέρι του Υπουργού Αποστολάκη. Η πρώτη μεταβλητή είναι ο επικρατέστερος με βάση τον στρατηγικό διάλογο της χώρας Στρατηγός Στεφανής που δείχνει κόκκινο πανί για κύκλους και υπήρξε το μήλον της Έριδος του σημερινού αδιεξόδου. Αρχικά, τον Νοέμβριο 2018, είχε δοθεί παράταση μερικών εβδομάδων, όπως αποδεικνύεται τώρα, στον κ.Αποστολάκη για να αποφευχθεί το ενεδεχόμενο ανάληψης της ηγεσίας των Ε.Δ. από τον Στρατηγό Στεφανή, ενώ μία δεύτερη μεταβλητή εξετάζεται για να αποφευχθεί το μοιραίο για αυτούς τους κύκλους. Ποιος είναι ο Στρατηγός Στεφανής, υπέρμαχος της ταύτισης του στρατηγικού διαλόγου που υπέγραψε η Κυβέρνηση του κ.Τσίπρα, το είπε δημόσια ο ίδιος και παραθέτεται. Η ιδεολογία του εκτιμάται ως επικίνδυνη για τους εχθρούς της Ελλάδας, που φώλιασαν μεταπολιτευτικά μέσα μας, ακόμα και μέσα και στις Ε.Δ. τις οποίες κατάφεραν να διαβρώσουν στο ανώτατο επίπεδό τους τουλάχιστον άπαξ.

Ο δεύτερος άγνωστος της εξίσωσης και πιο κρίσιμος ίσως είναι ο Αρχηγός Στρατού. Είναι αυτός που κατά άλλους θα εκπληρώσει διάφορες προφητείες που διαρρέονται από δω και από κει και κατά άλλους θα προστατεύσει το ψυχοραγέν σάπιο καθεστώς της Μεταπολίτευσης που σήμερα αντανακλάται στο καθεστώς Τσίπρα και την Ελληνική Βουλή που δεν ανταποκρίνεται στο άρθρο 1 του Συντάγματος που θεωρεί ως θεμελιώδες του πολιτεύματος την έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας διά της ψήφου του. Βαθιά τομή στην ιεραρχία για την αντικατάσταση του απελθόντος κ.Αποστολάκη ανοίγει το δρόμο σε Στρατηγό ειδήμων στις αγαστές σχέσεις πολιτικής, στρατιωτικής και επιχειρηματικής επωφελούς συνεργασίας που αποτελεί το άλλο μήλον της Έριδος του σημερινού αδιεξόδου. Τουναντίον χωρίς βαθιά τομή και χωρίς να ληφθεί υπόψη η εντοπιότητα ως κύριο προσόν επιλογής της στρατιωτικής ιεραρχίας η λύση είναι εμφανής και επίσης ενοχλητική για τους εχθρούς της Ελλάδας. Η προσωρινή εθνική ανάταση στον κόλπο των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί να γίνει μόνιμη και σε περίπτωση τοποθέτησης των σωστών μεταβλητών στην εξίσωση ο στρατηγικός διάλογος επιλύεται ως γόρδιος δεσμός στην αιώνια καταδίκη της Ελλάδας, με τα 323 δισεκατομμύρια ευρώ χρέος, δώρο της Μεταπολίτευσης μετά του κ.Τσίπρα.

Καθώς η μία πέτρα πρέπει να πεταχτεί στη θάλασσα και η άλλη να πεταχτεί στη σωστή θέση και σε κάθε περίπτωση να μην χαθεί στα νερά του Αιγαίου και του Καστελόριζου, γιατί και αυτό είναι Ελλάδα να μην το ξεχνάμε, η εξίσωση γίνεται δύσκολη και απαιτεί δυνατούς λύτες. Γι' αυτό έχει κληθεί ειδικός επιστήμονας από το εξωτερικό για να δώσει τη λύση με μία βελτίωση των επιδόσεων του ανθρώπου συνδυάζοντας τεχνητή και φυσική νοημοσύνη. Αν αυτό σημαίνει και εθνικές απώλειες δεν εξετάζεται στην παρούσα φάση.

Το δεδομένο είναι ότι πριν το συλλαλητήριο της επόμενης Κυριακής 27 Ιανουαρίου 2019, τελευταίας Κυριακής της μίας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας, με την ψήφιση παράδοσης από τη Βουλή των Ελλήνων της σύγχρονης μακεδονικής ταυτότητας στο Κράτος των Αλβανών και Σλάβων, το ΚΥΣΕΑ θα έχει συνέλθει και θα έχει λύσει την εξίσωση ευχόμαστε για την υποστήριξη των εθνικών συμφερόντων. Ευχή μας είναι να το λύσει καλύτερα υπό την Προεδρία του Αλέξη Τσίπρα από την αντίστοιχη Προεδρία του Δημήτρη Γούναρη που ήταν η τελευταία στη σύγχρονη Ιστορία που η Ελλάδα έχασε εθνική κυριαρχία σε θάλασσα, αέρα και έδαφος.

Από σήμερα το βράδυ μετά το συλλαλητήριο ηχούν οι καμπάνες της Ελλάδας με το λαό να έχει μιλήσει και ο κ.Τσίπρας να κωφεύει. Το ΚΥΣΕΑ θα δείξει το δρόμο της Ελλάδας σύντομα, καθώς υπάρχει μία μόνο λύση και κάθε άλλη είναι εσκεμμένο λάθος της εξίσωσης προς το παρόν. Εκτός και αν οι έκτακτες ανάγκες σήμερα το βράδυ εξωθήσουν τις δύο μεταβλητές σε παραίτηση για να λυθεί η εξίσωση εις βάρος της Ελλάδας...