ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΑΕΡΑ - ΑΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΧΟΛΕΡΑ

Δημοσιεύτηκε 17 Δεκ 2013


Το παράλογο κυριαρχεί ακόμα στη χώρα. Ο συλληφθείς Ταξίαρχος που αποφάσισε να επιστρέψει τα κλεμμένα, ο ριζοσπάστης αριστερός με το ένα εκατομμύριο που καθημερινά αφουγκράζεται το νέο άνεργο, τον πατέρα χωρίς δουλειά και ο γαλαζοαίματος πολιτικός που οδηγεί και ζει λάθρα σε αυτή χώρα. Η δυσωδία της σήψης της ελληνικής κοινωνίας συναγωνίζεται την μυρωδιά που αναδύεται από τα τζάκια και τα καμένα ξύλα  που ζεσταίνουν τις παγωμένες ψυχές των πολλών. 

Χιλιάδες οικογένειες, συνταξιούχοι και νέοι σηκώνουν τον ζυγό της ελληνικής λαμογιάς. Των εκατομμυριούχων που συμπονούν και αδημονούν για την πλήρη κατάρρευση και την λεηλασία του πλούτου της χώρας. Ένα συνονθύλευμα εξουσιών, πολιτικής, δικαστικής, επιχειρηματικής και μέσων ενημέρωσης που αρνείται πεισματικά να απομακρυνθεί για να ανασάνει ο λαός. Αρνείται να παραδώσει τα σκήπτρα στην επόμενη γενιά.

Βρίσκεται εμπόδιο σε κάθε τι νέο. Αναβάλλει τα πάντα. Δυναμιτίζει κάθε προσπάθεια επένδυσης από το εξωτερικό και αδημονεί να καταχραστεί κάθε ευρωπαϊκή βοήθεια όπως το παλιό καιρό. Έτσι η  ανάπτυξη αργεί. Έτσι δεκάδες άνθρωποι ανοίγουν τους κάδους απορριμμάτων γεμάτοι ελπίδα. 

Ο Πρωθυπουργός ορθώς δεν συναλλάσσεται με το σκοτάδι αλλά το σκοτάδι υπάρχει παντού και συναλλάσσεται με αυτούς που είναι γύρω του, κάτω του και πάνω του. Μόνο ο λαός μπορεί να διώξει τελικά το σκοτάδι. Να φυσήξει και να φύγει η καταχνιά. Να φυσήξει δυνατά πριν έρθει ο τυφώνας από μακριά και τα διαλύσει όλα. 

Στον πόλεμο κερδίζει ο τολμηρός. Κάποιος πρέπει να πάρει επιτέλους τα εκατομμύρια από τους έχοντες, να ανοίξει τους λογαριασμούς, των ιδίων, των συγγενών και φίλων τους και να τα δώσει στους απεγνωσμένους που μέρα με τη μέρα πληθαίνουν. Αλλιώς αν δεν μπορεί, να τα κουρέψει για να μείνει ο λαός πλέον ανέγγιχτος να ξαναβεί την αξιοπρέπεια του. Να αναπνεύσει πριν να είναι αργά ακόμα και για αυτό…