ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΞΩΧΩΡΙΕΣ

Δημοσιεύτηκε 11 Αυγ 2013

Το να συναλλάσσεται το Κουμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας με κυπριακές εξωχώριες εταιρείες δεν είναι μεμπτό. Είναι βέβαιο ότι γίνεται για το καλό του εργάτη. Βέβαια η είσοδος εταιρειών, αγνώστων λοιπών στοιχείων, στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και γενικά προσώπων και εταιρειών που, κατά σύμπτωση, υποβάλλουν τις φορολογικές τους δηλώσεις εκτός Ελλάδας, είναι ένα θέμα προς διερεύνηση.

Η ενημέρωση του λαού είναι ένα λειτούργημα και πολλοί θέλουν να το ασκούν και να ελέγχουν την τέταρτη εξουσία. Ένα μικρό οικονομικό θαύμα εξάλλου συμβαίνει στην Ελλάδα ανεξαρτήτως κρίσης. Ζημιογόνες κατ’ εξακολούθηση εταιρείες ενημέρωσης καταφέρνουν να λειτουργούν και να ενημερώνουν το λαό. Ο σκοπός υπεράνω όλων είναι με ή χωρίς εξωχώριες να μην δημιουργηθούν νέες και οικονομικά υγιείς επιχειρήσεις ενημέρωσης. Να μη σπάσει το καρτέλ της παραπληροφόρησης. Να είναι πάντα το ποτήρι μισοάδειο και ποτέ μισογεμάτο.

Αριστερά στις εξωχώριες λοιπόν και η Ελλάδα μπαίνει σίγουρα σε μία νέα εποχή. Ιδεολογίες του 19ου και 20ου αιώνα όπως φιλελευθερισμός, σοσιαλισμός και κομμουνισμός οδεύουν στο χρονοντούλαπο της πολιτικής ιστορίας, το οποίο και θα πιστοποιηθεί τα επόμενα χρόνια και στις εκλογές της χώρας. Τη θέση τους παίρνει ο ευρωπαϊσμός/αμερικανισμός και ο εθνικισμός. Ιδεολογίες που παραπέμπουν σε παγκόσμιες αξίες ή περίκλειστα που για να καταφέρουν να επιζήσουν θα πρέπει να απαντούν φυσικά και στο ερώτημα του επισιτισμού αυτών που εκπροσωπούν. 

Γιατί εντέλει σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας των νέων, της επιχειρηματικής ασφυξίας, των μισθών των 300 ευρώ, οι εκλεκτοί της βουλής εξακολουθούν χωρίς ντροπή από τα άκρα αριστερά μέχρι τα άκρα δεξιά να αμείβονται με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως. Ένα σκληρό νόμισμα που προφανώς όλους τους ενώνει…