ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Με απόλυτη επιτυχία έκλεισε τις πύλες της η 35η ATHENS INTERNATIONAL JEWELLERY SHOW



Με ιδιαίτερο εμπορικό ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε η 35η Athens International Jewellery Show, την οποία διοργάνωσε η ΔΕΘ-HELEXPO.  Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία, καθώς η προσέλευση των εμπορικών επισκεπτών ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη διοργάνωση.

Οι εκθέτες του 2023, στο σύνολό τους ξεπέρασαν τους 370, καταγράφοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2022. Παράλληλα, οι επισκέπτες κατέγραψαν αύξηση 40%, αγγίζοντας τους 4.500. Την Athens International Jewellery Show 2023, επισκέφθηκαν εμπορικοί αντιπρόσωποι από ΗΠΑ, Γερμανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ελβετία, Ινδία.



Από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών,...

το «παρών» έδωσε το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και δεκάδες μέλη συλλόγων από όλη τη χώρα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Λάρισα, Βόλος, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Μυτιλήνη, Ρέθυμνο, Τρίκαλα, Ρόδος και άλλες περιοχές. Εκ μέρους της ΔΕΘ-HELEXPO, παρόντες ήταν ο πρόεδρος, κ. Τάσος Τζήκας, ο διευθύνων σύμβουλος, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, κ. Αλέξης Τσαξιρλής. 

Επισημαίνεται  ότι λόγω εθνικού πένθους, μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, δεν πραγματοποιήθηκε η τελετή των εγκαινίων και αντ’ αυτού τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων. 

Στo πλαίσιο της έκθεσης, πραγματοποιήθηκε, εκπαιδευτικό σεμινάριο με τίτλο: «Συνθετικά διαμάντια», κατά το οποίο αναδείχθηκαν οι ομοιότητες και οι διαφορές μεταξύ ορυκτών και συνθετικών διαμαντιών, σε εργαστηριακό όσο και σε εμπορικό επίπεδο. Εισηγητής ήταν ο ειδικευμένος γεμμολόγος-αδαμαντολόγος, εκτιμητής κ. Γεώργιος Σπυρομήλιος.

Μετά το πέρας της διοργάνωσης, ο πρόεδρος της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Πέτρος Καλπακίδης, δήλωσε ότι «οι προσδοκίες για την επισκεψιμότητα ξεπεράστηκαν κατά πολύ, κι αυτό αποτελεί άλμα για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας. Οι σύλλογοι-μέλη απέδειξαν ότι η ενότητα και η δυναμική ανάπτυξη επιτυγχάνονται με τις δυναμικές παρουσίες στις κλαδικές διοργανώσεις». Την ικανοποίησή τους για την διοργάνωση και τα αποτελέσματα της έκθεσης εξέφρασαν ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΒΑΚΩ, κ. Τριαντάφυλλος Παπαθανασίου, ο α’ αντιπρόεδρος και τομεάρχης οικονομίας και ανάπτυξης κ. Αντώνης Πατέρας και ο β’ αντιπρόεδρος και υποτομεάρχης εκθεσιακής πολιτικής, κ. Λουκάς Βασδέκης. 

Οι συμμετέχοντες ανανέωσαν το ραντεβού τους  στην επόμενη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης KOSMIMA  τον Οκτώβριο, στη Θεσσαλονίκη.