ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Δημοσιεύτηκε 19 Δεκεμβρίου 2022

Τα πολιτικά εγκλήματα των κομμάτων εξουσίας και η εθνική εξαθλίωση που βιώνει η χώρα μας εν έτει 2022 με τα food pass καλλιεργούν το νοσηρό πατριωτισμό. Στην κοινωνία εμφανίζεται μία επικίνδυνη τάση εθνικής σωτηρίας μέσα από την κεκαλυμμένη δράση κάποιων μη εκλεγμένων δημοκρατικά πατριωτών. Η ιστορία διδάσκει και πολλές φορές επαναλαμβάνεται ως τραγωδία για τους αδαείς.

Οι καιροί θυμίζουν έντονα την αιτία της συντριπτικής ήττας από τους Τούρκους το 1897 και της εθνικής καταστροφής που αποδόθηκε στην ανεξέλεγκτη δράση της Εθνικής Εταιρείας, διάδοχο μυστική οργάνωση της Εθνικής Άμυνας. Μία μυστική οργάνωση η οποία σύμφωνα με το δημοσιογράφο Στέφανο Στεφάνου και το Ελεύθερο Βήμα στις 16 Μαρτίου 1927: «Η Εθνική Εταιρεία υπήρξεν ένας τεράστιος οργανισμός. Η σπουδαιοτέρα των ανευθύνων οργανώσεων από της εποχής της ιδρύσεως του ελληνικού κράτους. Επήγασεν εκ νοσηρού πατριωτισμού. Απέβη κολοσσιαία δύναμις. Κατέστησεν την κυβέρνησιν της χώρας υποχείριον των σκοπών της και το Στέμμα αιχμάλωτον των σχεδίων της. Επίστευε δηλαδή μάλλον ότι είχε αιχμαλωτίσει το Στέμμα, χωρίς να υποπτεύεται ότι το Στέμμα εγνώριζε κάλλιστα τον τρόπον και τον σκοπόν της συστάσεώς της και χωρίς να φαντάζεται ότι εξυπηρετούσε τα σχέδια του Στέμματος, το οποίον ενόμιζε τάχα ότι έτρεμε...»

Ενώ ο Κορδάτος στο έργο του Ιστορία της Νεώτερης Ελλάδος, τόμ. 4ος, σελ. 561, εκφράζει την άποψη πως: «Είναι όχι πιθανό, αλλά βέβαιο, ότι πίσω από τα ηγετικά στελέχη της Εθνικής Εταιρείας ήταν πράκτορες της Γερμανίας. Αυτοί πιθανόν άμεσα ή έμμεσα είχαν πλησιάσει και τον Δ. Ράλλη και του ενέπνευσαν την πολεμοκαπηλεία». Η άποψη αυτή που βασίζεται κυρίως στην αποδεδειγμένα τότε προσπάθεια της Γερμανίας, δια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στη Μεσόγειο,..."

Η Εθνική Εταιρεία οργανώθηκε κατά το σύστημα της Φιλικής Εταιρείας σε συνδυασμό με το αυστηρό απόρρητο τυπικό των Τεκτόνων. Συστήθηκε την άνοιξη του 1894, αποτελούμενη αρχικά από 14 μέλη και αποκλείοντας από αυτή αξιωματικούς με βαθμό ανώτερο του υπολοχαγού. Μέσα σε δύο χρόνια η Ε.Ε. απέκτησε μεγάλη ισχύ με τη μύηση της πλειονότητας των αξιωματικών τόσο του στρατού ξηράς όσο και του ναυτικού καθώς και πολλών πολιτευτών και μεγάλου μέρους δημοσιοϋπαλληλικού και δικαστικού ακόμα κλάδου. Κατάφερε να προσελκύσει σημαντικούς παράγοντες της δημόσιας ζωής, καθώς και διανοούμενους ή καλλιτέχνες της εποχής. Έτσι η Εταιρεία αυτή μεταβλήθηκε σιγά - σιγά σε «κράτος εν κράτει». Τμήμα της εταιρείας στο Ναύπλιο ίδρυσε ο Ιωάννης Μεταξάς

Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι στη σύγχρονη εποχή ότι τη λύση στην εθνική αναγέννηση δεν μπορεί να τη δώσει  ο Στρατός και ο Αρχηγός του. Δεν μπορεί ο στρατιωτικός να ενδύεται το ρόλο του πολιτικού και τούμπαλιν χωρίς λαϊκή ψήφο. Όσοι αφελείς αν όχι ιδιοτελείς πολίτες και ομογενείς πιστεύουν ότι τη σήψη της σημερινής δημοκρατίας και το καθεστώς Μητσοτάκη μπορεί να αναπληρώσει μία Κυβέρνηση προσωπικοτήτων, με την εγγύηση του Στρατού, πρέπει να μελετήσουν το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο που επέστη η Ελλάδα το 1897 για 81 χρόνια μέχρι το 1978 και την τραγωδία της Κύπρου του '74, για να κατανοήσουν την πατριωτική συμφορά που επιφυλάσσουν στο έθνος μας.

Αν ο αυτοσκοπός κάποιων είναι η παραμονή στην εξουσία με κάθε κόστος, ο σφετερισμός κρατικών αξιωμάτων και το πατριωτικό πλιάτσικο μέχρι μία νέα εθνική τραγωδία σε Αιγαίο, Θράκη και Μακεδονία συμβεί για να ξεπλυθούν τα εγκλήματα της Μεταπολίτευσης και της ολιγαρχίας, εις όφελος των Γερμανών και Τούρκων, τότε ορθώς γεμίσαμε "εχθρούς του Κράτους".

ΚΥΣΕΑ αύριο και ας ελπίσουμε ότι το έγκλημα της πατριωτικής παράδοσης της Ελλάδας δεν θα συνεχιστεί. Ένα έγκλημα που δεν αποκλείεται να φέρει ακόμα πιο εμφανείς  από τις ήδη διώξεις χωρίς ηθικούς φραγμούς δημοσιογράφων και αξιωματικών  και στο τέλος μέρες εθνικού διχασμού και αλληλοσπαραγμού. 

Εθνική σωτηρία με διώξεις Ελλήνων από Έλληνες και χωρίς δημοκρατία δεν υπάρχει.

Μόνοι κερδισμένοι οι Τούρκοι και ίσως οι ντόπιοι κοτζαμπάσηδες με κάθε τέτοιο σχέδιο και οργάνωση...