ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Ο ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ



Της Λέττας Καλαμαρά

Δημοσιεύτηκε 25 Απριλίου 2022

Ο διορισμένος ενάντια στη λαϊκή βούληση, αποτυχημένος και παραιτηθείς Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας λόγω ανικανότητας αντιμετώπισης των πυρκαγιών της Αττικής και μετέπειτα Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Χαρδαλιάς, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ράβει το νέο υπουργικό κοστούμι του.  Νέες αποστολές του Μεγάρου Μαξίμου στην ξηρά, τον αέρα και τη θάλασσα της Ελλάδας τον περιμένουν προς εκτέλεση.

Μετά από μία ρελάνς περιοδειών στην Επικράτεια και την επικοινωνιακή καλλιέργεια του προφίλ του ήρθε και μία βαρυσήμαντη συνέντευξη για να μας στείλει μήνυμα της πολιτικής αποφασιστικότητάς του. Από πού αντλεί την πολιτική δύναμή του ο κ.Χαρδαλιάς χωρίς καμία ψήφο του ελληνικού λαού το γνωρίζει ο ίδιος και όσοι τον διόρισαν στην Εθνική Άμυνά μας, εξοβελίζοντας τον πρώην ΥΦΕΘΑ Στρατηγό Στεφανή που τουλάχιστον είχε και μία προσωπική διαδρομή δεκαετιών στο Στράτευμα. Αναμφίβολα όποιος λαμβάνει δοτή εξουσία σε μόνιμη βάση και με παράκαμψη των εκλεγμένων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας έχει και υποχρεώσεις.

Κρίσεις Συνταγματαρχών με νέο Νόμο που ήρθε νύχτα στη Βουλή αναμένονται εντός Μαΐου, αναθέσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων και ένα μοντέλο φασιστικής Σανγκάης φαντάζει στον ορίζοντα ενός μαύρου Σεπτέμβρη του '22, με πολλούς σκοτεινούς πατριώτες να αναζητούν έναν πολιτικό ηγέτη του Στρατού μας για όλες τις δουλειές. Στο δίλημμα εκλογές το δεύτερο 15νθήμερο Ιουνίου  ή ανασχηματισμός άμεσα και εκλογές μετέπειτα, οι λάτρεις της εξουσίας που εργάζονται νυχθημερόν στο Μέγαρο Μαξίμου και τους Αγίους Αναργύρους προκρίνουν έναν ανασχηματισμό άμυνας για την απόπειρα άλωσης και ελέγχου του πυρήνα της φυλής μας από εγκάθετους.

Παναγιωτόπουλος και Στρατηγός Φλώρος προσπάθησαν να κρατήσουν ζωντανό και ζωηρό ένα ψάρι που το κεφάλι του στο Μαξίμου βρωμάει και πλέον δεν είναι επιθυμητοί σε πολλούς οι οποίοι αναζητούν τρόπους για το καπέλωμά τους. Αν την καρέκλα του ΥΕΘΑ πάρει ο διορισμένος Χαρδαλιάς ή κάποιος άλλος εγκάθετος εκ των προσωπικοτήτων ή πολιτικών αποστράτων της ΝΔ χωρίς λαϊκή ψήφο θα φανεί σύντομα.

Ο κ.Χαρδαλιάς καλά θα κάνει να δοκιμάσει να λάβει τη δημοκρατική ψήφο του ελληνικού λαού στις επόμενες εκλογές και αν τα καταφέρει να καθίσει στην εξουσία της Εθνικής Άμυνάς μας επάξια.

Προς το παρόν ο κ.Χαρδαλιάς που "Σε όλες τις περιπτώσεις είχα ειλικρινείς συζητήσεις τόσο με τους επικεφαλής των κλιμακίων όσο και με τους στρατεύσιμούς μας. Αφουγκράστηκα τις ανησυχίες, τις καθημερινές εμπειρίες και τις αγωνίες τους..." όπως μας παραμυθιάζει πολιτικά, ας εξηγήσει  στους Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς της Ελλάδας πώς είναι δυνατό την Πρωτομαγιά να μην γνωρίζουν ακόμα τις νέες μεταθέσεις τους και πού θα βρίσκονται οι οικογένειές τους σε λίγους μήνες. 

Οι διαρροές περί εξέλιξης στην έκδοση των μεταθέσεων του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων διαψεύδονται από την πραγματικότητα που όπως δείχνουν όλα περιμένουν τον νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τις κρίσεις της μελλοντικής ηγεσίας της Ελλάδας και φυσικά το απόβρασμα του πολιτικού ρουσφετιού από κύκλους του Μαξίμου. Διεργασίες που θα ταλαιπωρήσουν  προσωπικό και τις οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεών μας εν μέσω θέρους.

Αυτά προς το παρόν για τον κ.Χαρδαλιά για να μην μπούμε στο θέμα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος μέσα στο Κράτος, της υπονόμευσης Αξιωματικών, των δωρεών από κάθε ευπατρίδη σε αντάλλαγμα αμυντικών προμηθειών και τη σιωπή των αμνών από τους πολιτικούς ιθύνοντες για την Εθνική Άμυνα μας, προς όφελος όμορων χωρών...

Παρεμπιπτόντως, ας μας πει ο κ.Χαρδαλιάς και οι λοιποί ειδήμονες, τι είναι η Τουρκία, τελικά; 

Σύμμαχος ή "Τρομοκράτης" Εχθρός; 

Και τα δύο πάντως δεν γίνεται στη φύση.

Αν είναι Σύμμαχος γιατί δεν πολεμάμε αλλού και αν είναι "Τρομοκράτης" Εχθρός γιατί τον κοιτάμε;