ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ Η ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Της Λέττας Καλαμαρά  

Σε απόγνωση βρίσκεται η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση της χώρας εξαιτίας της αιφνιδιαστικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας και της Ν. Κεραμέως για συγχώνευση τμημάτων. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διευθύνσεις των σχολείων "με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το ενδεχόμενο συγχώνευσης των τμημάτων της Β' τάξης του γυμνασίου μας, όπως και σε πολλές άλλες σχολικές μονάδες της χώρας, κατόπιν οδηγιών της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο".

Πλέον γίνεται λόγος για εξόντωση των παιδιών και των εκπαιδευτικών μέσω της απαράδεκτης πολιτικής συγχώνευσης σχολικών τμημάτων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ενώ η κυβέρνηση δήθεν κόπτεται για την υγεία και την εκπαίδευση. Οι διευθύνσεις των σχολείων τονίζουν πως το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο δεν καλύπτει τα εκπαιδευτικά κενά αλλά προχωρά στην παράλογη σύμπτυξη τμημάτων και μάλιστα σε καιρό πανδημίας. Όπως λένε "σε μια εποχή όπου προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του Cονίd-19, προκρίνεται η επιλογή της δημιουργίας τμημάτων 28 ατόμων όταν η λειτουργίατου οχολείου δεν επιβάλλει καμία τέτοια ενέργεια, αφού τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά εδώ και ένα μήνα, με την εξαίρεση φυσικά κάποιων διδακτικών κενών".

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την άμεση παύση οποιασδήποτε ενέργειας συγχώνευσης των τμημάτων των σχολείων, της οποίας αμφισβητείται η νομιμότητα, καθώς επίσης και την κάλυψη όλων των διδακτικών κενών τα οποία συνεχίζουν να υφίστανται μέχρι και σήμερα". Επίσης, ζητούν να ενημερωθούν σχετικά με την τεκμηρίωση του σκεπτικού όσον αφορά ενδεχόμενη πρόταση για συγχώνευση τμημάτων, η οποία θίγει ευθέως τα παιδιά. 

Nα σημειωθεί πως οι γονείς είναι στο πλευρό των εκπαιδευτικών που εδώ και δύο χρόνια παλεύουν πρώτον να επιβιώσουν εν μέσω πανδημίας και δεύτερον να κρατήσουν ανοιχτή την εκπαίδευση σε μία ακόμη δύσκολη χρονιά.