ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 18 Απριλίου 2021

511.300 εργαζόμενοι και εργοδότες στο λιανεμπόριο σε υποχρεωτικό εβδομαδιαίο self test

Η επέκταση της εβδομαδιαίας υποχρεωτικότητας των self tests στην αγορά αφορά ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών. Όπως τονίζει ο Β. Κορκίδης, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής (Π.Ε.Σ.Α.), συνολικά στο λιανικό εμπόριο η εβδομαδιαία υποχρεωτική “αυτοδιάγνωση” αφορά σε 511.300 εργοδότες και εργαζόμενους σε 63.000 καταστήματα. 

Αναλυτικά αφορούν σε 312.233 μισθωτούς, 118.291 αυτοαπασχολούμενους, 24.482 οικογενειακούς βοηθούς και 56.294 εργοδότες. 

Ειδικότερα ο κ. Κορκίδης επισημαίνει πως "το ζητούμενο τώρα είναι τα εμπορικά καταστήματα να λειτουργήσουν το συντομότερο κανονικά και με ασφάλεια, να σταματήσει η εβδομαδιαία “αιμορραγία” των 350 εκατ. ευρώ και να επιτευχθεί ο πασχαλινός τζίρος των περίπου 1,5 δις ευρώ, που προσδοκά η αγορά το δεκαήμερο πριν το Πάσχα, ώστε να κάνει την δική της “μικρή ανάσταση”, που έχει μεγάλη ανάγκη». 

Και συμπληρώνει λέγοντας πως "είναι επίσης ένα σημαντικό βήμα προς την ελεύθερη λειτουργία της αγοράς, αφού από την επόμενη εβδομάδα δεν θα χρειαστεί το λιανεμπόριο να παραμείνει “μισάνοικτο”, ούτε να υποστεί άλλους περιορισμούς, εξ αιτίας της πανδημίας. Άξιο υπενθύμισης είναι το γεγονός ότι, τα όποια μέτρα προστασίας προτάθηκαν από την πολιτεία, υιοθετήθηκαν με θρησκευτική ευλάβεια από όλες τις επιχειρήσεις".