ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Eκτός σχολείων τα self tests - Αυτοεξέταση στα σπίτια για εκπαιδευτικούς και μαθητές

Της Λέττας Καλαμαρά  


Στα νέα δεδομένα που προκύπτουν μετά την πρόθεση της κυβέρνησης για την εφαρμογή του μέτρου των self test Covid 19 στην εκπαιδευτική κοινότητα με στόχο το άνοιγμα εκ νέου των διά ζώσης μαθημάτων εστιάζουν οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης. Όπως τόνισε στο Thedayaftergr ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, κ. Θ. Τσούχλος, υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 100.000 εκπαιδευτικοί και βοηθητικό προσωπικό θα εφαρμόζουν εβδομαδιαίως το ατομικό τεστ ανίχνευσης Covid 19 και αντίστοιχα δεκάδες χιλιάδες μαθητές στην Δευτεροβάθμια Δημόσια και Ιδιωτική  Εκπαίδευση.

Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο , το μέτρο των μαζικών ατομικών τεστ ανίχνευσης  Covid 19 θα συμβάλει στον πιο γρήγορο εντοπισμό κρουσμάτων. Ωστόσο κρίσιμη παράμετρος για τον περιορισμό της διασποράς παραμένει η ιχνηλάτιση στην περίπτωση εντοπισμού κρούσματος και κατά συνέπεια η παύση λειτουργίας σχολικών τμημάτων ή και σχολικών μονάδων όπου καταγραφεί συγκεκριμένος αριθμός κρουσμάτων, μέτρο που ίσχυε έτσι και αλλιώς μέχρι τώρα.


Για το νέο μέτρο των self tests αλλά και την προετοιμασία για την επανέναρξη των διά ζώσης μαθημάτων υπήρξε ενημέρωση την προηγούμενη Παρασκευή 26 Μαρτίου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και της ΟΛΜΕ. Σύμφωνα με τον κ. Τσούχλο, στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, διευκρινίστηκε από την πλευρά του υπουργείου  πως κάθε Δευτέρα εκπαιδευτικοί και μαθητές θα κάνουν πρώτα τα ατομικά τεστ στην οικία τους και κατόπιν των αποτελεσμάτων θα προσέρχονται στο σχολείο ή όχι. Η τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα καθορίσουν και την πορεία του μαθημάτων στο φυσικό χώρο των σχολείων για όσο χρόνο έχει απομείνει μέχρι τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς, συμπλήρωσε ο κ. Τσούχλος.



Αναφορικά με τις προαγωγικές εξετάσεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση η πρόταση είναι να μην διεξαχθούν, όπως και πέρυσι, λόγω της παρατεταμένης διακοπής των διά ζώσης μαθημάτων και ο χρόνος των εξετάσεων να αξιοποιηθεί παραγωγικά στις τάξεις ως μάθημα αλλά και ως διαδικασία αποκατάστασης της διά ζώσης επικοινωνίας μεταξύ εκπαιδευτικών και μαθητών πριν την ολοκλήρωση της σχολικής χρονιάς.