ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 2 Αυγούστου 2020

ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ...

Της Λέττας Καλαμαρά

Η ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε αλαλούμ όσον αφορά την αντιμετώπιση των κυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού. Το αλαλούμ και την έλλειψη εθνικής στρατηγικής στην αντιμετώπιση του COVID-19 από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν οι συνεχείς αντιφατικές δηλώσεις και αποφάσεις της. Η ελληνική κυβέρνηση δεν ξέρει ούτε πού πατά ούτε πού βρίσκεται ούτε πού θέλει να πάει. Η άρνηση αντιμετώπισης του ιού από την πρώτη μέρα εμφάνισής του πέρα από την ιατρική διάσταση και την οικονομική και κατ'επέκταση κοινωνική της, δημιουργεί κωμικοτραγικά αποτελέσματα που στοιχίζουν ακριβά.

Δυστυχώς δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό για ποιο λόγο ή εάν εσκεμμένα αποφεύγεται η συνύπαρξη δίπλα στον διορισμένο Υπουργό Πολιτικής Προστασίας του αντιστοίχου Υγείας εκ δεξιών και Ύφεσης και Επενδύσεων εξ αριστερών. Αυτό θα προλάβανε ή θα ισορροπούσε τις παρενέργειες κάθε αποσπασματικής απόφασης που μοιάζει με επικοινωνιακό πυροτεχνήμα.

Σε θέματα που αφορούν τη ζωή και την εργασία των πολιτών απαιτείται μεγαλύτερη υπευθυνότητα από την κυβέρνηση ενός οργανωμένου Κράτους που μεριμνά πραγματικά για το συμφέρον των πολλών και όχι για αλλότρια οργανωμένα συμφέροντα. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί ο επικοινωνιακός βομβαρδισμός για την πανδημία των τελευταίων ημερών που προκάλεσε βάρβαρα μέτρα φίμωσης των πολιτών με τις διθυραμβικές ανακοινώσεις για αύξηση της πληρότητας στα πλοία. Πώς μπορεί μία εκκλησία λίγων πιστών να είναι γεμάτη μασκοφόρους και η Ελληνική Βουλή των 99 ατόμων ελεύθερη. Πώς μπορεί κανείς να μην ενημερώνει υπεύθυνα για τις παρενέργειες από την πολύωρη χρήση μασκών στο αναπνευστικό σύστημα ανήλικων παιδιών που βρίσκονται σε ανάπτυξη και όχι μόνο. Πώς μπορεί μία προηγμένη χώρα όπως η Ολλανδία με χιλιάδες νεκρούς να αποφεύγει τη χρήση μάσκας, είναι τόσο αδιάφορη η Κυβέρνηση της για τους πολίτες της; Πώς μπορεί ένα αθλητικό στάδιο να πρέπει να είναι άδειο χωρίς θεατές και ένα θεατρικός χώρος γεμάτος. Τέλος, πώς μπορεί οι πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι να φορούν τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους ως όρθιοι και να μην τις φορούν ως καθιστοί. Πώς μπορεί τόσο εύκολα με την αύξηση ενός αριθμού κρουσμάτων αλλά χωρίς την αύξηση των επιδημιολογικών δεικτών να παίρνονται αποφάσεις που καταστρέφουν επιχειρήσεις, τους κόπους μίας ζωής, το αγαθό της εργασίας και της ατομικής πρωτοβουλίας και ελευθερίας.

Τα ερωτήματα είναι πολλά και θα πληθαίνουν όσο η Κυβέρνηση δεν μπορεί να  παρουσιάσει μία ολιστική εθνική στρατηγική απέναντι στο COVID-19 που θα περιλαμβάνει όλους τους τομείς, την υγείας πρωτίστως αλλά και την οικονομία, την ανάπτυξη, την άμυνα, την παιδεία και τον πολιτισμό. Η αρχική στρατηγική Μητσοτάκη για την μεγαλύτερη δυνατή οικονομική ζημία Κράτους και επιχειρήσεων ώστε να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή διεκδίκηση αποζημιώσεων απέτυχε οικτρά. Τόσο όσο και η στρατηγική Τσίπρα το 2015 και η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα λογοδοτήσει στις επόμενες εκλογές ανάλογα, όποτε και αν γίνουν αυτές υπό καθεστώς ύφεσης.

Μάσκες, λοιπόν, κύριε Μητσοτάκη αλλά με ανάληψη ευθύνης και όχι επικοινωνιακές πάσες από καθεστωτικά μέσα παραπληροφόρησης. Μάσκες, με υπεύθυνη ιατρική και οικονομική ενημέρωση για τα οφέλη και τις παρενέργειες κάθε μέτρου. Να σταματήσει ο ιατρικός πλουραλισμός από τα μέσα ενημέρωσης και να ορισθεί κάποιος επικεφαλής με μία φωνή. Αν δεν επιθυμεί ή αν κάποιοι για τους δικούς τους λόγους που θα πρέπει να τους μάθουμε επιθυμούν να εξαφανίσουν τον κ.Τσιόδρα να ορισθεί κάποιος επώνυμα. Αλλιώς σύντομα, κύριε Μητσοτάκη θα βρεθείτε στο εδώλιο της πολιτικής ιστορίας ως ο τελευταίος και μεγαλύτερος καταστροφέας της ελληνικής οικονομίας, κοινωνίας, παιδείας, υγείας. Ο Μαύρος Σεπτέμβρης είναι κοντά και τα αποτελέσματα των μέτρων σας θα είναι Φτώχεια Παντού. Αναλάβατε μία χώρα βαριά πληγωμένη και θα την αποτελειώσετε γιατί πολύ απλά δεν μπορείτε και κυρίως δεν θέλετε να τη σώσετε.  

Αν συνεχίσει όπως πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις μάσκες του μάλλον ως χώρα ούτε τη μάχη θα κερδίσουμε ούτε τον παγκόσμιο πόλεμο του COVID-19 μέχρι τις 3 Νοέμβρη, εξαιτίας του ιδίου και με απρόβλεπτες συνέπειες για όλους...