ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

ΚΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΕΟ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Εμμονικό έχει γίνει το χθες στην προσπάθειά του να αποτελέσει το αύριο. Μία κοινωνία χωρίς πίστη, χωρίς σχολείο, χωρίς ελευθερία κίνησης και ζωής. Η ήττα είναι βαριά για το διεθνές οργανωμένο έγκλημα που ζητά ερμητικά κλειστά τα πάντα, τις εκκλησίες και τα τζαμιά, το διαδίκτυο, τους δρόμους και τις παραλίες. Μία φυλακή όλου του Πλανήτη εις το όνομα της σωτηρίας.

"Μέτρον άριστον", έλεγαν οι πρόγονοί μας και γνώριζαν πολλά. Τόσα που η Μαντάμ "Ο" πασχίζει να μη βγουν στο φως. Όμως, ακόμα και αυτοί είχαν δώδεκα θεούς για αυτά που δεν γνώριζαν. Δεν σφράγισαν ποτέ ναούς παρά μόνο όταν οι βάρβαροι τους κατέστρεφαν.

Ψυχραιμία, λοιπόν. Δεν υπήρξε ποτέ πόλεμος χωρίς ιερέα. Ελεύθερο το δικαίωμα της ατομικής προσευχής στους ναούς, ελεύθερη και η σκέψη στους οίκους. Όχι στις χρυσοφορτωμένες λιτανείες, ναι στο απλό κερί για εκείνον που αναζητεί την παρηγορία και την απάντηση στο επουράνιο. Η βούληση του ανθρώπου ελεύθερη να επιλέξει, με τη σύνεση της προστασίας του άλλου. Εμείς και οι άλλοι σε αυτό το δύσκολο διάστημα ας μην αλληλοδιαλυθούμε και ας φτάσουμε στη θέωση μέσα από την ανύψωση του ανθρώπου και όχι την καταβύθισή του στο σκοτάδι της άβουλης υποταγής παγιδευμένοι στο φόβο της αρρώστιας.      
Με δύο μέτρα διαφορά όπως και στις ουρές των supermarket για να ταΐσουμε την κοιλία μας. Όταν η επιστήμη ερμηνεύσει όλο τον κόσμο, τότε ας κλείσουν οι ναοί, οι αίθουσες, οι οίκοι, οι πλατείες. Έχουμε δρόμο πολύ και αίμα μέχρι τότε...

Λ.ΚΑΛ.