ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΟΙ ΝΗΣΙΩΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤ. ΑΙΓΑΙΟΥ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Αγανάκτηση και αντίσταση από τους Νησιώτες του Ανατολικού Αιγαίου οι οποίοι από το 2015 υποδέχονται τους πελάτες του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος από τα Μικρασιατικά Παράλια. Αγανάκτηση και αντίσταση από τους Νησιώτες για την προοπτική κατασκευής κλειστών κέντρων διαμονής των απρόσκλητων οικονομικών μεταναστών. Παρόλο που αυτή η προοπτική αποτελεί εν δυνάμει λύση αποτροπής εισόδου νέων οικονομικών μεταναστών με ό,τι άλλο φέρνουν, είναι κατανοητή η θέση μερίδας των Νησιωτών, περιλαμβανομένων των Περιφερειακών και Τοπικών Αρχών του Κράτους.

Το ερώτημα όμως που πλανάται πίσω από τη στάση των Νησιωτών που ευχαριστεί ιδιαίτερα συμπτωματικά και την απέναντι ακτή είναι ένα και βασικό: Ποια είναι η θέση των Νησιωτών και ιδιαίτερα των πρωτεργατών της αντίστασης σχετικά με τις νέες αφίξεις οικονομικών μεταναστών στο νησί τους; Αφίξεις που πέντε χρόνια τώρα από την αποφράδα ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας άνοιξε τα σύνορά μας στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα δεν σταμάτησαν ουδέποτε,  συνεχίστηκαν και συνεχίζονται και επί διακυβέρνησης Μητσοτάκη. 

21 δισεκατομμύρια ευρώ αντί 31 αιτούμενα επιβεβαίωσε πρόσφατα ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ.Βαρβιτσιώτης από το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού της Ευρώπης και σίγουρα απαιτούν νέες αφίξεις στην Ελλάδα για να απορροφηθούν και όχι μόνιμα κέντρα διαμονής - αποτροπής. Εξάλλου και ο κ.Μητσοτάκης, όπως και ο προκάτοχος του Τσίπρας περιέργως, προέβαλλε στις Βρυξέλλες το μεταναστευτικό ως κύριο εθνικό αίτημα. Ερώτημα πάντως παραμένει πως με τέτοιο προγραμματισμό δικαιολογούνται απ' ευθείας αναθέσεις με τη μορφή του κατεπείγοντος;

Το σίγουρο για τους επαναστάτες Νησιώτες είναι ότι δεν επιθυμούν τα κλειστά κέντρα διαμονής των μεταναστών. Επιθυμούν τη διατήρηση των ανοικτών και αν όχι τι επιθυμούν τελικά με τις αφίξεις των μεταναστών. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά θέλουν να υπάρχουν κέντρα διαμονής στα νησιά τους και αυτά να είναι transit των πελατών του διεθνές οργανωμένου εγκλήματος για να πληρώνουν τα τέλη διέλευσης τους στις τοπικές κοινωνίες.

Επειδή ο πατριωτισμός των Νησιωτών μας είναι αναμφισβήτητος είναι καλά να διευκρινίσουν το συντομότερο τι επιζητούν ως προς τις νέες αφίξεις και τα θαλάσσια σύνορά μας για να μην παρεξηγεί κάποιος τις προθέσεις τους. Το μόνο βέβαιο και πάλι είναι ότι αυτή η μάχη Κράτους-Κυβέρνησης εναντίον Κράτους-Περιφέρειας, που θυμίζει την Κύπρο 1974 πριν την εισβολή, αποτελεί τον αυτοσκοπό ενός υβριδικού πολέμου Διεθνούς Οργανωμένου Εγκλήματος - Ελλάδας που διεξάγεται από το έδαφος της Τουρκίας με Έλληνες συνεργάτες πολλούς.