ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ARTOZYMA 2020


Στην 9η ∆ιεθνή Έκθεση Αρτοποιίας, Ζαχαροπλαστικής, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Έτοιμων Προϊόντων ARTOZYMA, που διοργάνωσε η ΕΘ - HELEXPO στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γιώργος Καββαθάς και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Παναγιώτης Ράπτης, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου. Το επίπεδο των συμμετοχών ήταν ιδιαίτερα υψηλό και οι δημιουργίες των καλύτερων ζαχαροπλαστών και αρτοποιών της χώρας πραγματικά αξιοθαύμαστες.
Η Έκθεση περιλάμβανε μια σειρά παράλληλων εκδηλώσεων που αναδείκνυαν τον δυναμισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και των επαγγελματιών της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής και του παγωτού, όπως το 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψωμιού με αρτοποιούς από όλη την Ελλάδα να διαγωνίζονται, τιμώντας το ψωμί της πινακωτής και ξαναζωντανεύοντας την παράδοση και τις μνήμες από γεύσεις που πλέον έχουν χαθεί.
Παράλληλα, το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης «Ο Προφήτης Ηλίας» πραγματοποίησε...


 εκδήλωση βράβευσης για το «Έτος Φουρνάρισσας». Στην τελετή απονομής των τιμητικών διακρίσεων ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος, Μιχαήλ Μούσιος, μίλησε για το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων και τόνισε πως η βιοτεχνική αρτοποιία άντεξε μέσα στην κρίση και πλέον ήρθε η ώρα να ανακάμψει, κάτι που επεσήμανε και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ στον χαιρετισμό του, απονέμοντας παράλληλα την τιμητική διάκριση «Ελληνίδα Αρτοποιός».
Ο κ. Καββαθάς και ο κ. Ράπτης παρακολούθησαν και τον 1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζαχαροπλαστικής που διοργάνωσε η Λέσχη Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος στο πλαίσιο της έκθεσης Artozyma, για τον οποίο κορυφαίοι και αναγνωρισμένοι σε διεθνές επίπεδο pastry chefs βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Στόχος του διαγωνισμού ήταν η συγκρότηση μιας ομάδας Ελλήνων ζαχαροπλαστών που θα εκπροσωπεί την χώρα μας σε διεθνείς διαγωνισμούς και ήταν η πρώτη φορά που ένας τέτοιος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα στα πρότυπα ανάλογων ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού απαρτίζονταν από τους κ.κ. Florent Cantaut, Γάλλο pastry chef βραβευμένο με αστέρι Michelin, Martin Chiffers, κορυφαίο Βρετανό pastry chef κάτοχο του European Pastry Cup Coupe du Monde de la Patisserie τα έτη 2012 & 2014, Bruno Couret, διεθνώς αναγνωρισμένο Γάλλο pastry chef με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο, Χρήστο Βέργαδο,  σπουδαίο pastry chef, δημιουργό μενού γλυκών και τεχνικό σύμβουλο ζαχαροπλαστικής για κορυφαία εστιατόρια σε Ελλάδα και εξωτερικό, γνωστό και για τις επιδείξεις Sweet, Γιάννη Γιάχο, καταξιωμένο pastry chef με μεγάλη πορεία στον χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα και Executive pastry chef του ομίλου Σάνη, Sani Resort και Sani Βeach Ηotel από το 2014.

Το χρυσό μετάλλιο απένειμε ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, κ. Παναγιώτης Ράπτης.