ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΕΙΝΕΙ ΧΕΡΙ ΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Στη δεινή θέση που περιστρέφεται ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν με το μεγαλοϊδεατισμό του σπεύδει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να βοηθήσει με αμφιλεγόμενες κινήσεις στα Βασιλικά ανάκτορα του Ηνωμένου Βασιλείου, υποκλινόμενος στην απερχόμενη Βασίλισσα Ελισάβετ. Ο κ.Ερντογάν το παράκανε τορπιλίζοντας το ΝΑΤΟ σε Βορρά και Νότο, σε συνέχεια της πρόσφατης προκλητικής δήλωσης Μακρόν για "εγκεφαλικό θάνατο" της Συμμαχίας. Ούτε συνεννοημένοι να ήταν Ερντογάν και Μακρόν με Πούτιν και Ελισάβετ.

Σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα η Τουρκία "ανατινάζει" την άμυνα της Ευρώπης απέναντι στη Ρωσία αρνούμενη να συνυπογράψει το αμυντικό σχέδιο της Πολωνίας και των Βαλτικών χωρών της Συμμαχίας χωρίς να λάβει άσχετα εθνικά ανταλλάγματα. Αυτό καθιστά το θεμελιώδες πνεύμα αλληλεγγύης των Κρατών-μελών από το 1949, εκφρασμένο μέσα από το άρθρο 5 ασθενές και εξαρτώμενο από εθνικούς ιδιοτελείς σκοπούς ανάλογα των περιστάσεων. Η Τουρκία του Ερντογάν στην παρούσα φάση εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο το στρατηγικό στόχο της Ρωσίας εκθέτοντας τη Συμμαχία και τη συνοχή της.

Την ίδια ώρα στον ευαίσθητο Νότο η Τουρκία και πάλι τορπιλίζει τη Συμμαχία επιτιθέμενη στην Ελλάδα  και καταλαμβάνοντας έμμεσα την ΑΟΖ της, μέσα από μία αυθαίρετη και αντίθετη σε σχέση με το διεθνές θαλάσσιο δίκαιο συμφωνία Τουρκίας-Λιβύης. Ασφαλώς η Τουρκία μετατρέπεται σε διασπαστή της Συμμαχίας και φέρνει τη θέση της σε δυσχερή διπλωματική κατάσταση απέναντι στη μόνη υπερδύναμη του Πλανήτη από το 1990 και εφεξής. 

Ημέρες Β΄ΠΠ θυμίζει η κατάσταση όταν ο νικητής Στάλιν απαιτούσε Πολωνία και Ελλάδα για το "σιδηρούν παραπέτασμά" του. Τώρα η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού δείχνει να αρνείται να παραδώσει Ελλάδα και Τουρκία στην ευημερία και ζητά αλισβερίσι.

Τη λύση στη δυσχερή θέση του κ.Ερντογάν φαίνεται πρόθυμος να δώσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης που φαίνεται να βάζει "νερό στο κρασί" της Ελλάδας με ασαφείς δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών περί ελληνικής ΑΟΖ στη συμφωνία Ελλάδας - Αιγύπτου και προσπάθεια να "πέσουν οι τόνοι", χωρίς φυσικά η Τουρκία να έχει αποσύρει τη Συμφωνία της με τη Λιβύη δημιουργώντας τετελεσμένο. Εξάλλου Ελλάδα και Τουρκία αποτελούν άριστους συνεργάτες στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων από το 2015 και την πτώση Σαμαρά. Καμία δημόσια αντίδραση και μήνυμα από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας δυστυχώς ως να μην έχει συμβεί τίποτα τις τελευταίες ημέρες ττο οποίο ασχολείται με την επίλυση του ακανθώδες θέματος ενημέρωσης τύπου ΥΕΝΕΔ ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Δένδιας μας ενημερώνει με έμφαση ότι δεν είναι Νικηταράς.

Εν κατακλείδι, η Ελλάδα και ο Έλληνας Πρωθυπουργός δείχνει να ενδιαφέρεται έντονα για το δείπνο στα Βασιλικά Ανάκτορα και τις τουαλέτες κυριών που θα θαυμάσουμε εκεί, παρά να καρπωθεί διπλωματικά τη δεινή θέση της Τουρκίας που επιλέγει εμπρηστικές κινήσεις κατά της Συμμαχίας. Από τη μία το Ηνωμένο Βασίλειο εγκαταλείπει την Ε.Ε. και από την άλλη η Τουρκία οραματίζεται "πιλάφια" αλλάζοντας τον ευρωπαϊκό χάρτη αξιών άρδην στον 21ο αιώνα.

Τα "κόλυβα του Γούναρη" μας λείπουν για μία νέα μαύρη σελίδα της ιστορίας μας. Ευτυχώς υπάρχουν και οι αγαθοεργίες να αντικαταστήσουν το Κράτος που περί άλλα αρμενίζει στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, υποδέχοντας θεσμικά τα μιλούνια Πακιστανών και άλλων για τη νέα Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την πολυπολιτισμική ή πολυδιασπαστική κατ'άλλους.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έρχονται μεγάλες στιγμές για το Έθνος και μεγάλες ανατροπές, προς το καλύτερο ή χειρότερο θα δείξει σύντομα. Εκτός και αν το Άγιο Πνεύμα μας φωτίσει όλους με την κάθοδό του τα Θεοφάνεια για την επί Γης ειρήνη και ευημερία των λαών...

Τα μεγάλα παιχνίδια στη διεθνή σκακιέρα είναι για μεγάλους παίκτες και τα πιόνια είναι τα πρώτα θύματα μίας λανθασμένης στρατηγικής. Ας ευχηθούμε για άλλη μία φορά η Ελλάδα του Κυριάκου Μητσοτάκη να παίζει με τους νικητές για το καλό όλων.

Λ.ΚΑΛΑΜΑΡΑ