ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 6 Απριλίου 2019

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά


Εξαιρετική η έκδοση καταλόγου και η προβολή 128 ελληνικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο αμυντικό τομέα της χώρας από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών & Επενδύσεων της χώρας. Στην εισαγωγή του καταλόγου, που δημοσιεύεται στα αγγλικά, αναφέρεται ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΑΕΕ Ναύαρχος ε.α. κ.Κυριακίδης Κυριάκος στην ευχή να εξυπηρετήσει αυτή η έκδοση τόσο τους εθνικούς όσο και τους διεθνείς ενδιαφερόμενους και να βοηθήσει όλους να ταυτοποιήσουν ενδεχόμενους συνεργάτες τους.

Η Ελλάδα που δαπάνησε δισεκατομμύρια ευρώ φορολογουμένων πολιτών και δανεικών του εξωτερικού που θα ξεπληρώνουν οι απόγονοί μας στο μέλλον χωρίς να έχει μία ισχυρή αμυντική βιομηχανία οφείλει εφόσον θέλει να συνεχίζει να δαπανά πόρους να ενισχύσει με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα και την αμυντική βιομηχανία της. Αυτό φυσικά πάντα εις όφελος της εθνικής άμυνας και των τελικών προϊόντων που διατίθενται στις Ένοπλες Δυνάμεις μας για τους επίλεκτους υπηρέτες της πατρίδας.

Το σημαντικότερο όλων είναι οι εργαζόμενοι σε έναν πραγματικά δύσκολο και κρίσιμο τομέα. Έτσι από τις 128 εταιρείες που περιλαμβάνονται στον κατάλογο η συντριπτική πλειοψηφία τους απασχολούν μικρό αριθμό εργαζομένων κάτω των 50 ατόμων με μέσο όρο τους 15 εργαζομένους. Πρωταθλητές απασχόλησης στην πρώτη δεκάδα επιχειρήσεων για το 2018 είναι οι παρακάτω εταιρείες:

1.   METKA S.A.                                      σ.ε. 2.817
2.   INTRACOM TELECOM S.A.             σ.ε  1.781
3.   HAI S.A.                                             σ.ε  1.431
4.   SYSTEM SUNLIGHT S.A.                 σ.ε.   731
5.   ELEFSIS                                            σ.ε.   554
6.   EAS                                                    σ.ε   496
7.   IDE S.A.                                             σ.ε    410
8.   SPACE HELLAS S.A.                       σ.ε.   340
10. ELVO S.A.                                         σ.ε    315
(σ.ε. σύνολο εργαζομένων)         ΣΥΝΟΛΟ:   8.875

Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται στον αμυντικό τομέα και δημοσιοποιούνται στον κατάλογο των 128 επιχειρήσεων για το 2018 είναι 10.692 άτομα.

Για 3 από τις 128 εταιρείες δεν παρατίθενται στοιχεία αριθμού εργαζομένων στον δημοσιευμένο κατάλογο της ΓΔΑΕΕ για το έτος 2018. Αυτές είναι οι εταιρείες AKMON S.A., Barracuda P.C. και ONEX S.A.