ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ


Μονότονη είναι η κριτική για τις κρίσεις των Αρχηγών Ενόπλων μεταξύ Κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης. Όπως πάντα η Αντιπολίτευση μιλάει για κομματικές κρίσεις και η Κυβέρνηση υπεραμύνεται των επιλογών της. Δεν τιμά ούτε τα κόμματα ούτε τις Ένοπλες Δυνάμεις αυτή η στείρα κριτική. Είναι βέβαιο ότι και στις επόμενες κρίσεις η τότε Κυβέρνηση θα μιλάει για επαναφορά της αξιοσύνης και η τότε Αντιπολίτευση, αν είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το ξέρουμε, θα μιλάει για κομματικές διώξεις. 

Η αλήθεια είναι μία. Οι παραμένοντες Ανώτατοι Αξιωματικοί,...


 οι νεοπροαχθέντες και φυσικά οι αποστρατευθέντες είναι και ήταν άριστοι Αξιωματικοί. Αλίμονο αν μετά από 35 χρόνια πίστης και αφοσίωσης στο δύσκολο επάγγελμα υπηρέτησης της Άμυνας της Ελλάδας και επανειλλημένες κρίσεις στον ανώτατο βαθμό επί μία δεκαετία δεν είναι εξαιρετικοί οι Ανώτατοι Αξιωματικοί. Υπήρξε βέβαια η κραυγαλέα περίπτωση του κατάπτυστου κλεπταποδόχου Αρχηγού Στρατού που διαμόρφωνε και την ιεραρχία μάλιστα αλλά ελάχιστες μεμονωμένες περιπτώσεις δεν μπορούν να στιγματίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η ονομοτολογία είναι καλή και χρειάζεται όχι όμως η υπερβολή. Είναι κακό σημάδι αν εξαιτίας της απουσίας της Εθνικής Στρατηγικής και των πεδίων των μαχών περιοριζόμαστε σε μία απλή ονοματολογία. Έμεινε ο Κώστας και έφυγε ο Νίκος και ούτω καθεξής. Βέβαια η αγαπημένη όλων Κρήτη αναδείχτηκε σε ναυτικό νησί αν και είναι πανέμορφη και πάντα στην καρδιά μας για πολλά άλλα πράγματα. Αποστολάκης, Πετράκης, Παξιβανάκης μάλλον μία σύμπτωση παραπάνω από σύμπτωση στο Πολεμικό Ναυτικό. Ο Υπουργός κ.Αποστολάκης μάλλον δεν άντεξε τον πειρασμό να παρέμβει ως πολιτικός πια στο έργο άλλων. Λίγο το απότομο της αλλαγής της ιδιότητάς του, λίγο η αγάπη του για την Κρήτη, λίγο ή πολύ ακόμα ίσως και η νύφη της Κρήτης Μαντάμ «Ο», ήρθε και έδεσε το καράβι.

Οι αξιότιμοι και εξαίρετοι ηγήτορες των Ενόπλων Δυνάμεων και όσοι πραγματικά αγαπούν αυτό το τόπο δεν πρέπει να στέκονται σε ονόματα. Εκεί που όλοι, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση, με πρωτεργάτη τον τομεάρχη Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας κ.Κικίλια πρέπει να εστιάσουν είναι στην εξαίρετη και μοναδική μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ των κ.κ. Ηλιάδη και Ντόκου και να βοηθήσουν στα ζωτικά θέματα που αναφέρεται ως προς τις αμυντικές δαπάνες, την πληρότητα των Σχηματισμών και το ρόλο της κοινωνίας μέσα από τη θητεία, ανδρών και γυναικών. Είναι ντροπή να παραβιάζεται από πολιτικούς απόφαση ΚΥΣΕΑ σε θέματα της Εθνικής μας Άμυνας που μας φυλάει και έχουμε πληρώσει πάρα πολλά ως φορολογούμενοι πολίτες. Περισσότερα σε άλλη ανάρτηση για να δούμε και τους αληθινούς πατριώτες πολιτικούς τι θα κάνουν μετά…

Λ.ΚΑΛ.