ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Ο ΚΟΥΒΑΡΝΤΑΣ κ.ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ RYANAIR


Τα λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων διέθεσε απλόχερα ο Υπουργός Μεταφορών κ.Σπίρτζης για να ικανοποιήσει την επιθυμία των επιβατών της πτήσης της ιδιωτικής εταιρείας Ryanair που βρέθηκαν στη Τιμοσοάρα της Ρουμανίας αντί της Θεσσαλονίκης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και δεν επέλεξαν τη μεταφορά τους οδικώς στον τελικό προορισμό τους. Οι λόγοι κατά τον κ.Σπίρτζη που ναύλωσε αεροσκάφος της AEGEAN για την αποκλειστική μεταφορά των επιβατών της Ryanair ήταν η στάση «της εταιρείας χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης».

Το πώς προσδιορίζει ο κ.Σπίρτζης τη «χαμηλή κοινωνική ευθύνη» θα ήταν πράγματι ενδιαφέρον να ξέρουμε όπως για παράδειγμα πώς αεροπορικές ιδιωτικές εταιρείες επί έτη τώρα εκμεταλλεύονται μονοπωλιακές καταστάσεις και χρεώνουν μία ώρα πτήση εντός Ελλάδας όσο η πτήση Αθήνα-Βερολίνο. Όπως επίσης θα μπορούσε να μας πει ως Υπουργός Μεταφορών πώς δεν δημιουργείται επιτέλους ένα αεροδρόμιο χαμηλών χρεώσεων κοντά στην Αθήνα όπως συμβαίνει σε πολλές πρωτεύουσες της Ευρώπης.

Σε κάθε περίπτωση κάθε σχέση μεταξύ πελατών και ιδιωτικών εταιρειών δεν περιλαμβάνει και τη διαμεσολάβηση του Κράτους και πολύ περισσότερο τη χρηματοδότηση των υπηρεσιών που παρέχονται από ιδιωτικές εταιρείες. Αν οι πελάτες κάθε εταιρείας δεν είναι ευχαριστημένοι από τις υπηρεσίες που παρέχονται έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικήσουν αποζημιώσεις ή/και να μην τις ξαναχρησιμοποιήσουν. Σε καμία περίπτωση όπως αυτή του κ.Σπίρτζη άλλες εταιρείες δεν μπορούν να αποκομίζουν κέρδη με τα χρήματα από τους φορολογουμένους, δηλαδή από εμάς χωρίς λόγο.

Ασφαλώς με την κατάλληλη δημοσιότητα όλα μπορούν να συμβούν στην Ελλάδα. Δεν φτάσαμε τυχαία στο χάλι μας. Εδώ έρχεται και ο Βραζιλιάνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ανέφερε χαρακτηριστικά «Δεν μπορούμε πλέον να συνεχίσουμε να ερωτοτροπούμε με τον σοσιαλισμό, τον κομμουνισμό, τον λαϊκισμό της αριστεράς» στην προσπάθεια σωτήριας και ανάκαμψης της χώρας του από τη διαφθορά. Ας ευχηθούμε ο κ.Σπίρτζης Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών που εγκαινιάζει σταθμούς Μετρό χωρίς συρμούς να μας ξεκαθαρίσει καλύτερα την έννοια της «χαμηλής κοινωνικής ευθύνης». Αλλιώς το αποτέλεσμα των επικειμένων εκλογών θα του δώσει απάντηση στην έλλειψη ορισμού της, σύντομα.

Εν κατακλείδι, το σημερινό κατά τον κ.Σπίρτζη συμβάν που οφείλεται  "στον ανταγωνισμό και την κερδοσκοπία των αεροπορικών εταιρειών χαμηλού κόστους και χαμηλής κοινωνικής ευθύνης" μήπως να ενεργοποιήσει το ελληνικό Κράτος και να δημιουργήσει ένα αεροδρόμια εκεί κοντά στη Λαμία για παράδειγμα, να αναβαθμιστεί και η περιοχή. Μόνο ο κ.Ερντογάν μπορεί στην Κωνσταντινούπουλη, αλλά και και οι Έλληνες πατριώτες "υψηλής κοινωνικής ευθύνης", μήπως;