ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΣΤO ΜΕΣΟ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΥΡΩΝ Ο ΝΕΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Ο Αλέξης Τσίπρας με την άκαιρη τοποθέτηση του πρώην Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας, σκόπιμα και πονηρά, επιχείρησε να βάλει τις Ένοπλες Δυνάμεις, το θεματοφύλακα του δημοκρατικού πολιτεύματος και υπεράσπισης της πατρίδας μας, στην πολιτική αντιπαράθεση, με άγνωστο σκοπό. Η δημοκρατία προϋποθέτει την κοινοβουλευτική, διά λόγων μόνο φυσικά, αντιπαράθεση, και ο κ.Αποστολάκης θα κληθεί να υπερασπιστεί το έργο του στο Κοινοβούλιο σύντομα, δεχόμενος τα πυρά της Αντιπολίτευσης, ως οφείλει να κάνει σε μία δημοκρατία.

Είναι ορθή η κλήση του νέου ΥΕΘΑ σήμερα στο λόγο ανάληψης των καθηκόντων του για την ανάγκη να παραμείνει το στράτευμα έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις, όπως επίσης είμαστε σίγουροι ότι πιστεύει ακράδαντα ότι και το ίδιο το στράτευμα πρέπει να μείνει έξω από τις πολιτικές αντιπαραθέσεις και ακόμα περισσότερο από τυχόν μελλοντικά θέματα τάξης και ασφάλειας σε περίοδο ειρήνης. Αυτό που δυσκολεύεται ο νέος ΥΕΘΑ να συνειδητοποιήσει και είναι απόλυτα φυσιολογικό είναι ότι καθώς έχει βγάλει τη στολή, όπως λέει και ο ίδιος, δεν ανήκει πλέον στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη στενή έννοια, αφού τα στελέχη του Στρατού φοράνε στολή. Κυρίως δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει ότι τώρα δεν βρίσκεται, όπως λέει, στο ίδιο πλευρό καθώς ο ίδιος τώρα, ως μέλος της Κυβέρνησης Τσίπρα, συντάσσεται προφανώς με όλες τις πολιτικές επιδιώξεις του Πρωθυπουργού και Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μπορεί να μην έχουν  καμία σχέση με τις πολιτικές πεποιθήσεις κάθε στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτές εξάλλου είναι κρυφές με βάση το Σύνταγμα της χώρας, ανεξάρτητα την πιστή εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Είναι δεδομένο ότι σύντομα ο νέος Υπουργός θα συνειδητοποιήσει τις πολιτικές του ευθύνες ως απλός πολίτης και Υπουργός Εθνικής Άμυνας και θα εργαστεί με όλες τις δυνάμεις του για το καλό της Ελλάδας. Ο πρώτος λόγος του στο Κοινοβούλιο της Ελληνικής Βουλής σίγουρα θα τον βοηθήσει να προσδιορίσει καλύτερα και την καινούργια ιδιότητά του.

Σε κάθε περίπτωση η δημοκρατία μας είναι ισχυρή και δεν χρειάζονται άστοχες αναφορές στην επαίσχυντη περίοδο κατάλυσής της. Ο λαός και οι ψηφοφόροι άλλα περιμένουν, που δυστυχώς δεν τα ακούνε. Λύσεις που θα μας κάνουν περήφανους και θα μας γεμίζουν ελπίδα για ένα καλύτερο δημοκρατικό επίπεδο ζωής από το άθλιο σημερινό, ιδιαίτερα για τους νέους και τα παιδιά μας...

Λ.Καλ.