ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

Η πολιτική αναταραχή του κ.Τσίπρα δεν έχει προηγούμενο στη μεταδικακτορική ιστορία μας. Ο ίδιος ανακοίνωσε δημόσια ότι έκανε δεκτή την παραίτητη του Προέδρου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ.Καμμένου προκαλώντας ένα κενό στην πολιτική ηγεσία τόσο όσον αφορά στην κυβερνητική εντολή του ΠτΔ για τη διακυβέρνηση της Ελλάδας όσο και στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ευτυχώς, ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Ρήγας προφανώς τον αναπληρώνει στα καθήκοντά του μέχρι ανάληψης αυτών από τον νυν Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Ναύαρχο Αποστολάκη.

Την ίδια ώρα στο τηλεοπτικό του διάγγελμα κατά παράβαση του άρθρου 29 του Συντάγματος ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που ασκεί ακόμα τα καθήκοντά του καθορίζεται πολιτικά, χωρίς να το έχει απαρνηθεί ο ίδιος, ως πολιτικό μέλος της νέας Κυβέρνησης Τσίπρα που αναζητά ψήφο εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από το αρμόδιο γραφείο του Υπουργείου Άμυνας, στην ερώτηση εάν ο κ. Αποστολάκης έχει καταθέσει την παραίτησή του από Αρχηγός του ΓΕΕΘΑ η απάντηση είναι πως "δεν γνωρίζουν". Ωστόσο, το αρμόδιο γραφείο στην ερώτηση ποιος έχει την ευθύνη για την Άμυνα της χώρας εάν συμβεί οτιδήποτε, ο μη γένοιτο, η απάντηση ήταν πως "η διοίκηση παραμένει αδιάσπαστη και ότι ο Α' ΓΕΕΘΑ είναι ακόμη ενεργός". Εν κατακλείδι ο υπουργός Άμυνας έχει παραιτηθεί ο αναπληρωτής Άμυνας τελεί υπό ανασχηματισμό και ο Αρχηγός Α'ΓΕΕΘΑ τελεί υπό παραίτηση. 

Όσοι έζησαν τις ημέρες της τραγωδίας του '74 σε Ελλάδα και Κύπρο, που δυστυχώς ακόμα φαίνεται να ορίζουν τη μοίρα του Έθνους μας γνωρίζουν καλά τι επιδιώκουν στην πολιτική και στρατιωτική ασάφεια. Δεν πραγματοποιείται...

Λ.Καλ.