ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

ΧΑΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

Ύφεση μετά από τόσα χρόνια Μνημόσυνα στη νεκραναστεμένη Μεταπολίτευση. Γύρω από τον εαυτό μας γυρίζουμε και προσπαθούμε λυσσαλέα να παρασύρουμε τις παγκόσμιες εξελίξεις, μάταια. Δεν χτίζονται οι αυτοκρατορίες στο σκοτάδι, στην εικονική πραγματικότητα. Ιστορική κίνηση η υποταγή των ξεπερασμένων απολυταρχικών ιδεών του Αλέξη Τσίπρα και των συντρόφων του στον φιλελεύθερο Ντόναλντ Τράμπ, Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, αδιαμφισβήτητη μόνη παγκόσμια δύναμη του 21ου αιώνα. Η παραδοχή της ήττας αποτελεί μία γενναία πολιτική πράξη για τον δικό μας Αλέξη. Το ζητούμενο όμως είναι πώς μεταφράζεται αυτή η δήλωση μετάνοιας σε νίκη του λαού πέρα από τη δικαιωματική διατήρησή του στην εξουσία μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές.

Σε μία παγκόσμια εντροπία που δεν επιτρέπει πια μαύρες τρύπες από τους φυλάρχους του Αφγανιστάν μέχρι τους ξεαχασμένους αγάδες του Ελλαδιστάν του ΄21, αποτελεί μυστήριο ακόμα πώς θα γίνει η μεταπήδηση της κοινωνίας και συνάμα του Κράτους μας στο νέο παγκόσμιο πολιτισμό της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλίμονο, αν η αποφυγή βρώσης σκουπιδιών αποτελεί το εθνικό μας όνειρο, τη Μεγάλη Ιδέα μας. Ένα μετά το άλλο τα «γουρουνάκια» της Lehman Brothers, Ιρλανδία, Ισπανία και Πορτογαλία μεγάλωσαν από το 2007, έφτιαξαν το σπιτικό τους και απολαμβάνουν τους κόπους τους. Η Κύπρος μετέτρεψε τη κρίση σε ευκαιρία διώχνοντας την ελληνική παράγκα, το κυρίαρχο ελληνικό παρκράτος λαθρεμπόρων και παθιασμένων εκβιαζόμενων ανωμάλων και σήμερα συνωστίζει πλούτο και εκπληρώνει εθνικά ιδεώδη.

Η Ελλάδα Ελλήνων Χριστιανών αναζητεί τη ταυτότητά της με Μουσουλμάνους εποίκους στα νησιά της εκλιπαρώντας ακόμα τους βάρβαρους να εκτελέσουν το χρέος της. Μία παρακρατική μαφία υπό το μανδύα ενός ανώμαλου πατριωτισμού διαλύει τον κοινωνικό και εθνικό ιστό καθημερινά, όπως τόσες δεκαετίες έκανε υπηρετώντας τους αλλοεθνείς. Μία δολοφονία όποτε χρειαστεί πάντα μονοπωλεί την επικαιρότητα για να καλύπτονται οι συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Η Ελλάδα Ελλήνων Απίστων προβάλλει ως αυτοσκοπός με την ανοχή του λαού και κυρίως της παρασιτικής ολιγαρχίας που αγωνίζεται για να διατηρήσει τα κληρονομικά της οφίτσια στη λεηλασία των κρατικών και ευρωπαϊκών πόρων αδιαφορώντας για το σύνολο. Πόσο γελοίοι πραγματικά αυτοί που στηρίζουν οτιδήποτε κυβερνά και προσκυνούν θεσμικά το παρακράτος για να μην χάσουν τα οφίτσια τους, να βολέψουν το παιδί τους. Μετά κάνουν βαθυστόχαστες αναλύσεις εκτελώντας εντολές της αφέντρας τους αδιαφορώντας για την καταστροφή και νομίζοντας ότι δεν τους βλέπει κανείς.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκπληρώνει το εθνικό όνειρο της πολιτικής απάτης δικαίως. Μία ονείρωξη ακάλυπτης ζωής, μίας παγκόσμιας κατάληψης της ιστορίας εις βάρος των Ελλήνων. Πότε υποστηρικτής της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, πότε φρουρός του Αιγαίου, πότε νέος Τσε Γκεβάρα πότε αυλικός του Λευκού Οίκου, σε όλους έχει να πουλήσει Ελλάδα για να διατηρηθεί στην πολιτική ζωή του τόπου. Μεμπτή δεν είναι η κατάληψη της εξουσίας. Μεμπτή είναι η καταστροφή της χώρας. Άλλοθί του η λαϊκή και πάνω από όλους η ελιτιστική του στήριξη. Λαθρέμποροι και γυμνοσάλιαγκες η δύναμή του, ο συνεκτικός ιστός κάθε θεσμικής εξουσίας που κλείνει τα μάτια σε καθημερινά ειδεχθή εγκλήματα εις το διηνεκές.

Παπανδρέου, Σαμαράς και τώρα ο δικός μας Αλέξης έφθασαν στο ίδιο σημείο χωρίς επιστροφή. Οι πρώτοι θέλησαν να απογαλακτιστούν από το παρακράτος που τρώει τα σωθικά της Ελλάδας, που τους ανέδειξε, που θάβει την Αμφίπολη και τις λίστες Λαγκάρντ, τη δική μας Εnerga της ζωής μας και πόσα άλλα εγκλήματα εναντίον κάθε Έλληνα και Ελληνίδας που απορούν αδαείς πώς καταστράφηκε η ζωή τους, αλλά όλοι συνάντησαν τον επόμενο Πρωθυπουργό και καθαιρέθηκαν συνοπτικά. Ο Αλέξης Τσίπρας κυβερνά ακόμα με capital control, με αλεπάλληλα Μνημόνια, με ύφεση, με μισθούς πείνας, με συντάξεις χηρείας φιλοδώρημα, με ξεπούλημα αεροδρομίων σε Καναδούς και Γερμανούς, με βρώμικο Σαρωνικό, με πεθαμένο Ελληνικό και με ό,τι άλλο θέλετε για ένα και μόνο λόγο.

Γιατί ο επόμενος είναι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο ίδιος θέλει αξιολόγηση για όλους. Θέλει να παράγει πλούτο. Δεν υποτάσσεται στο ευρωπαϊκό ιερατείο και την Ελληνίδα  προαγωγό του και ακόμα αναμένει. Ασφαλώς και εκλογές δεν θα γίνουν μέχρι να υποκύψει. Με ποιον όμως πράγματι θα αλλάξει την Ελλάδα; Θα την κάνει Δανία που ξεχρέωσε το εξωτερικό της χρέος. Με ένα λαό που θέλει τσιφλικάδες να ορίζουν τη ζωή του ή με το Μητρώο Στελεχών του που ετοιμάζεται να καταλάβει ως λάφυρο το Ελληνικό Κράτος. Με την Ντόρα, τον υιό του 50% και τον Καραμανλή θα αλλάξει την Ελλάδα; Αστεία πράγματα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να μας πει πρώτα αν θα ξεθάψει την Αμφίπολη, αν θα ανοίξει αυτός τη λίστα Λαγκάρντ για να αποκαθηλώσει όλο το σάπιο παρελθόν και μετά να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο που θα παράγει πλούτο και θα εξομοιώσει τους επαιτούντες δικαστές και στρατηγούς με τους ομόλογους τους της Κύπρου. Αλλιώς και αυτός μας δουλεύει όπως όλοι οι προηγούμενοι συνεργάτες των νεκροθαφτών της Ελλάδας. Εύελπις σημαίνει φως και τα συλληπητήρια είναι για τους πεθαμένους.

Η ελευθερία θέλει αγώνες και αίμα και κανείς δεν είναι διατεθειμένος στην Ελλάδα να χύσει. Ακόμα και ο πιο σκληρός πυρήνας της ασχολείται με συναυλίες, συσσίτια, περιηγήσεις, φιλανθρωπικά έργα χωρίς ντροπή στους προγόνους μας. Συνωστισμός και εκεί για την καρέκλα. Καλώς να ορίσει. Ες αύριο τα σπουδαιότερα.

Θέλει δουλειά πολύ για να γυρίσει  ο τροχός της Ελλάδας. Θέλει ψυχές ελληνικές που δεν τρομάζουν όπως εκείνες το ’12 και το ’40. Αλλιώς μπήκαν στην πόλη οι οχτροί…


Τα πικρά μου χέρια με τον Κεραυνό

τα γυρίζω πίσω απ' τον καιρό 

τους παλιούς μου φίλους καλώ 
με φοβέρες και μ' αίματα


Αυτό το χώμα είναι δικό τους και δικό μας.