ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

CNN: Home Depot reinvents the customer experience

  

Executive Innovator meets Home Depot boss Craig Menear who is bridging the gap between physical stores and the Internet.

BLOOMBERG: Google’s Andy Rubin to Depart After Leading Android

  

Google’s Andy Rubin, who oversaw development of the Android software used in more than 70 percent of the world’s smartphones, is leaving the company. Entelo CEO Jon Bischke speaks on “Bloomberg West.”

BLOOMBERG: Virgin Galactic Ship Crashes, One Pilot Reported Dead

  

A spacecraft for Sir Richard Branson’s Virgin Galactic tourism operator crashed during a test flight in California’s Mojave Desert, and CNBC reported that one of two pilots was killed. Bloomberg's Cory Johnson reports on "Street Smart."

CNN: Security tips from hackers

   

CNN's Samuel Burke shares some top tips, from hackers themselves, on how to protect yourself online.

CNBC: Starbucks CEO: Trying to cannibalize ourselves

  

Starbucks chairman & CEO Howard Schultz, analyzes the company's latest quarterly results. Schultz argues this was not a disappointing quarter; it was the best in the company's history.

BLOOMBERG: RBS Returns to Profit Amid Government Probes

  

Bloomberg’s Richard Partington reports on RBS earnings and the overhang of government probes on the company. He speaks with Francine Lacqua on Bloomberg Television’s “The Pulse.”

Η PwC και η Google ανακοινώνουν επιχειρηματική συνεργασία

Η PwC και η GoogleInc. (NASDAQ: GOOG, GOOGL) ανακοίνωσαν την επιχειρηματική τους συνεργασία που σκοπό έχει να προσφέρει νέες και καινοτόμες υπηρεσίες στις εταιρείες σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάπτυξης της τεχνολογικής καινοτομίας έχουν επιφέρει θεμελιώδεις αλλαγές στο πώς αλλά και στο πού δραστηριοποιούνται οι εταιρείες, ωθώντας τις να μετατρέψουντις λειτουργίες τους έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις μελλοντικές εξελίξεις. ΗPwC και η Google μαζί, μπορούν να συμβάλουν στην πραγματοποίηση αυτής της μετατροπής.

Χάρη στη Google οι εταιρείες έχουν στη διάθεσή τους ασυναγώνιστη καινοτομία, τεχνολογικές πλατφόρμες και υπηρεσίες διαδικτύου, ενώ η PwC προσφέρει βαθιά εξειδίκευση σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους, ευρεία γκάμα επαγγελματικών υπηρεσιών και πρωτοποριακές λύσεις, από τη στρατηγική έως την υλοποίηση τους. ΗPwC και η Google μαζί, θα βοηθήσουν τις εταιρείες να συνεργάζονται αποτελεσματικότερα, να χρησιμοποιούν καλύτερα την τεχνολογία και την πληροφορία και να προσαρμόζονται στις δυνάμεις εκείνεςπου διαμορφώνουν τον κόσμο γύρω μας.

«Για τους πελάτες μας, η απόκτηση βαθύτερης γνώσης πάνω στον τομέα των δραστηριοτήτων τους, η εξασφάλιση αυτής της γνώσης και η βέλτιστη χρήση της είναι κρίσιμη - σήμερα περισσότερο από ποτέ», δήλωσε ο MikeBurwell, Αντιπρόεδρος της PwC σε θέματα μετατροπών. «Η PwC συνεργάζεται με τη Google για να προσφέρουν από κοινού τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στους πελάτες - προσφέροντας τους μια ολοκληρωμένη λύση και βελτιστοποιώντας την εμπειρία και τα εφόδια και των δύο οργανισμών».

Με αυτήν την συνεργασία, ηPwC και η Google θα βοηθήσουν τους πελάτες με τις ήδη υπάρχουσες λύσεις αλλά και μέσω της ανάπτυξης νέων υπηρεσιών με τρεις τρόπους:

(1)       Θα συμβάλουν στην επιτυχία των εταιρειών αξιοποιώντας τις επαγγελματικές λύσεις της PwC μέσω των εφαρμογών GoogleApps και της μεγάλης γκάμας εργαλείων συνεργασίας και παραγωγικότητας της Google με βάση το cloud.  Με αυτόν τον τρόπο, θα δώσουμε τη δυνατότητα στις εταιρείες να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να εξυπηρετούν τους πελάτες τους αποτελεσματικότερα και να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον συνεργασίας και επικοινωνίας για τα στελέχη τους.




(2)      Θα συνδυάσουν τις αναλυτικές δεξιότητες της PwC με την πλατφόρμα Cloud της Google για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αξιοποιήσουν στο μέγιστο την τεχνολογία και τις πληροφορίες που διαθέτουν και να τις εξοπλίσουν με τα απαραίτητα εφόδιαγια να αντιμετωπίσουν τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας νέες υπηρεσίες για την μεταβολή και τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών, να συνδεθούν με τους πελάτες και να αναβαθμίσουν την εμπειρία που προσφέρουν σε αυτούς.

(3)      Με τα κατάλληλα εργαλεία και τις πληροφορίες που χρησιμοποιούνται σήμερα στη λήψη αποφάσεων, η PwC και η Google θα παρέχουν υποστήριξη στις εταιρείες που φιλοδοξούν να πρωτοπορήσουν στον κλάδο δραστηριότητάς τους,όχι μόνο για να ανταγωνιστούν τις νεοεισερχόμενες εταιρείες και να προσαρμοσθούν στις αποδιοργανωτικές δυνάμεις της αγοράς αλλά και να καθοδηγήσουν οι ίδιες την καινοτομία.

«Εντέλει, η συνεργασία μας έχει στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να αγκαλιάσουν τη μετάβασή τους στο cloud και να διαμορφώσουν εκ νέου τους οργανισμούς τουςέτσι ώστε να κατακτήσουν την κορυφή και να παραμένουν ενήμεροι σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο», δήλωσε ο TomArcher, επικεφαλής της Στρατηγικής Συνεργασίας της PwC με τη Google.

«Εκατομμύρια επιχειρήσεις, μικρές και μεγάλες, ζητούν από τη Google να τις βοηθήσει να προωθήσουν, να δημιουργήσουν και να μεταβάλλουν τις δραστηριότητές τους», δήλωσε ο Amit Singh, Πρόεδρος της Google for Work. «Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε τη συνεργασία μας με την PwC – ηγέτη του κλάδου παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών παγκοσμίως– η οποία θα μεταφέρει τις καλύτερες από τις υπηρεσίες της Google στο εργασιακό περιβάλλον και θα βοηθήσει τις εταιρείες να καινοτομήσουν. Με χαρά θα δούμε την PwC να καθοδηγεί με το παράδειγμά της, επιταχύνοντας το δικό της ταξίδι προς το cloud, με το οποίο θα επιτύχει καλύτερη συνεργασία, μεγαλύτερη ταχύτητα και, τελικά, θα μετατρέψει τις δραστηριότητές της για την ψηφιακή εποχή».

Η PwC έχει ήδη ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα προϊόντα της GoogleforWork στις λειτουργίες της. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή εγκαινιάζει τη χρήση των GoogleApps σε 40.000 στελέχη στις ΗΠΑ και 5.000 στελέχη στην Αυστραλία, μετασχηματίζοντας τον τρόπο με το οποίο λειτουργούν οι εν λόγω εταιρείες του δικτύου.

Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα της PwC www.pwc.com/google.

REUTERS: Fire at French public radio complex, staff evacuated

  

A fire broke out at France's public radio headquarters in Paris on Friday, forcing live programmes off the air and the evacuation of staff. Rough Cut

CNN: Siemens pushes for electrified highways

 

CNN's Fred Pleitgen looks at a project designed to make logistics greener in Germany and beyond.

Σημεία παρέμβασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Οικονομικών

Από το Γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, ανακοινώνεται το εξής:

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετείχε σήμερα, 31 Οκτωβρίου 2014, στην Άτυπη Σύνοδο Υπουργών Οικονομικών με αντικείμενο την επεξεργασία Σχεδίων Συμπληρωματικών Προϋπολογισμών για το 2014 και την προετοιμασία του Σχεδίου Προϋπολογισμού για το 2015, προκειμένου αυτά να υιοθετηθούν από το Συμβούλιο Υπουργών ECOFIN/Budget στις 14 Νοεμβρίου 2014.

Το κύριο αντικείμενο των συζητήσεων αποτέλεσε η ανεπάρκεια των πιστώσεων πληρωμών για την εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2014 και η συσσώρευση απλήρωτων υποχρεώσεων στο τέλος του 2013. Ως συνέπεια αυτού, αλλά και άλλων γεγονότων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει την υιοθέτηση 6 Σχεδίων Συμπληρωματικών Προϋπολογισμών για το 2014 και ενός Σχεδίου Διορθωτικής Επιστολής για τον Προϋπολογισμό του 2015.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία υποστήριξε τις προτάσεις της Επιτροπής, δεδομένου ότι εναρμονίζονται με τις πολιτικές μας προτεραιότητες για ανάπτυξη και επενδύσεις, ενώ εμπεριέχουν και τη δέσμευση πιστώσεων για φυσικές καταστροφές, όπως είναι ο σεισμός της Κεφαλλονιάς (3,683 εκατ. ευρώ).

Το Σχέδιο Προϋπολογισμού για το 2015, αφορά στο 2ο έτος της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και έχει ως βασική προτεραιότητα την παροχή των απαιτούμενων πόρων ούτως ώστε να ενισχυθεί η ανάπτυξη και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, καθώς και η αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών-μελών και των περιφερειών, λαμβάνοντας υπόψιν το πλαίσιο δημοσιονομικής πειθαρχίας. Στοχεύει, κυρίως, στην ενίσχυση της απασχόλησης, της επιχειρηματικότητας, της εκπαίδευσης, της έρευνας αλλά και στην εκπλήρωση των ανεκτέλεστων υποχρεώσεων παρελθόντων ετών.

Ο κ. Σταϊκούρας, κατά την παρέμβασή του, επισήμανε την πρωτόγνωρη δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας η οποία επιβεβαιώνεται με την επίτευξη σημαντικών πρωτογενών πλεονασμάτων από το 2013, αναφέρθηκε στους οικονομικούς και γεωπολιτικούς κινδύνους που αντιμετωπίζει σήμερα η Ευρώπη, τόνισε την ανάγκη σύζευξης της δημοσιονομικής πειθαρχίας με την επίτευξη διατηρήσιμων ρυθμών οικονομικής μεγέθυνσης και την ενίσχυση της απασχόλησης, στήριξε την πρωτοβουλία του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενίσχυση των επενδύσεων κατά 300 δισ. ευρώ, και υποστήριξε την υιοθέτηση των 6 Σχεδίων Συμπληρωματικών Προϋπολογισμών για το 2014.

Τέλος, ως προς το ζήτημα της αναθεώρησης των εισφορών των κρατών-μελών στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με βάση νεότερα στατιστικά στοιχεια για το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν και το ΦΠΑ καθώς και τις αναθεωρημένες προβλέψεις για παραδοσιακούς ίδιους πόρους, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπισθεί με προσοχή, ορθολογισμό και σε βάθος, με περαιτέρω αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο και διαβουλεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, συμβαδίζοντας με τους ευρωπαϊκούς κανόνες και εξετάζοντας εναλλακτικούς τρόπους καταβολής της συνεισφοράς.

BLOOMBERG: Sony Posts Narrower-Then-Estimated Loss



Bloomberg’s Betty Liu reports on today’s top company news headlines on “In The Loop.”

Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου η απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards 2014


Τα Βραβεία, που συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το British Council και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Πρόσβασις, θα απονεμηθούν στο Συνέδριο "Επιχειρώντας Αλλιώς"


Με την απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας - Social Business Excellence Awards 2014 τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του συνεδρίου "Επιχειρώντας Αλλιώς" ολοκληρώνεται η φετινή διοργάνωση των Βραβείων που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον φορέων και επιχειρήσεων. Τα Βραβεία συνδιοργανώνουν το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, το British Council και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη  Πρόσβασις και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Στον διαγωνισμό υποβλήθηκαν συνολικά 58 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 42 από υφιστάμενους φορείς της κοινωνικής οικονομίας και οι 16 από υπό σύσταση κοινωνικές επιχειρήσεις. Ο ιδιαίτερα υψηλός αριθμός των συμμετοχών, αλλά κυρίως το υψηλό επίπεδο όλων των αιτήσεων, αποδεικνύει τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν φορείς της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να επιλύσουν κοινωνικά προβλήματα, αξιοποιώντας αποτελεσματικά επιχειρηματικά μοντέλα.

Μετά την ολοκλήρωση της υποβολής των αιτήσεων, η Επιτροπή Αξιολόγησης κατέληξε στην προεπιλογή 17 φορέων της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι, στη συνέχεια, συμμετείχαν στη Β' Φάση του διαγωνισμού. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής στις 14 Οκτωβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, οι φορείς παρουσίασαν την επιχειρηματική τους ιδέα και απαντήσουν σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής, προκειμένου να αναδειχθούν οι τελικοί διακριθέντες για τα 7 Βραβεία του διαγωνισμού.

Οι 17 φορείς της κοινωνικής οικονομίας, οι οποίοι συμμετείχαν στη Β’ Φάση του διαγωνισμού είναι οι: Κέντρο Έρευνας Ανθρώπινων Συμπεριφορών, Διογένης ΜΚΟ, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Καλλονή-Κελλιά Τήνου, Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ΑΛΜΑ, Καρπών Έλευσις, Margot Filmhouse ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, Γη Θεσσαλίς, ROI CAT, Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo, Μικροί Γίγαντες, Στέγη Αργυροχρυσοχοϊας Στεμνίτσας, Κοινωνικός Συνεταιρισμός Π.Ε. Τομέα Ψυχικής Υγείας Δωδεκανήσου, Ινστιτούτο Συστημικής Ανάλυσης της Συμπεριφοράς, ECOPOLIS, Άγγιγμα Ζωής, Μέριμνα Υγείας, HumanAid.

Τα Βραβεία Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014 (www.social-business-awards.gr) στοχεύουν να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια υφιστάμενων ή υπό ίδρυση κοινωνικών επιχειρήσεων, στις ακόλουθες κατηγορίες:
             Social Enterprise of the year 2014
             Community Impact Award 2014
             Health & Social Care Social Enterprise 2014
             Green Social Enterprise 2014
             Education & Culture Social Enterprise 2014
             Innovation Social Enterprise 2014
             Social Enterprise Start-up 2014

Ειδικότερα, ο θεσμός των βραβείων αποσκοπεί στην παρουσίαση  έμπειρων αλλά και νέων κοινωνικών επιχειρηματιών, στην επιβράβευση των καινοτόμων ιδεών που αναπτύσσουν προς όφελος της κοινωνίας και στην ανάδειξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας ως βασικού πυλώνα για την αύξηση της απασχόλησης και την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού.    

Το ΕΚΤ υποστηρίζει τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας
To Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (www.ekt.gr) υποστηρίζει τον θεσμό της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που μπορεί να παρέχει τόσο σε κοινωνικό, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτό:
      παρέχει επιχειρηματική καθοδήγηση από έμπειρους συνεργάτες και καταξιωμένα στελέχη μέσω του δικτύου Enterprise Europe Network (Business Coaching) στις επιχειρήσεις που συμμετείχαν στον διαγωνισμό των βραβείων κοινωνικής επιχειρηματικότητας
      παρέχει προσωποποιημένη ενημέρωση και καθοδήγηση σχετικά με χρηματοδοτικά εργαλεία της ΕΕ για τα οποία το ΕΚΤ είναι Εθνικό Σημείο Επαφής (Horizon 2020, COSME)
  παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης της καινοτομίας και πρόσβασης σε διεθνή δίκτυα κοινωνικής καινοτομίας
διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή κοινωνικών επιχειρήσεων από τη Μεγάλη Βρετανία σε συνεργασία με το Kingston University Higher Education Corporation (KU) και το London Chamber Of Commerce And Industry
    παρέχει υπηρεσίες πληροφόρησης για τη διαχείριση της καινοτομίας και την κατοχύρωση πατέντας ή εμπορικού σήματος στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  παρέχει ανατροφοδότηση για θέματα που αφορούν πολιτικές ή εργαλεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  παρέχει πρόσβαση σε διεθνείς ή εθνικές βάσεις δεδομένων σχετικές με ανοικτές τεχνολογίες, ανοικτό λογισμικό και ανοικτό περιεχόμενο.
Τέλος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης συνεργάζεται με όλους τους αρμόδιους φορείς και οργανισμούς στο πλαίσιο πρωτοβουλίας που αφορά τη χαρτογράφηση της κοινωνικής καινοτομίας της χώρας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.
 
Το Συνέδριο "Επιχειρώντας Αλλιώς"...

Euronews: Hungary shelves Internet tax after mass protests

Real.gr: Αποχώρηση Αβραμόπουλου από ΥΠΑΜ

CNN: This is what the cloud really looks like

 

CNNMoney's Laurie Segall explains how "the cloud" keeps all your devices in sync.

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Με την ανάρτηση της πρώτης προκήρυξης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr/asep/site/home/LC+Menu/ENHMEROSI/deltia+tipou/2014/October+2014/31102014_1.csp) τίθεται σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, σε εφαρμογή το νέο σύστημα επιλογής Γενικών Διευθυντών, Διευθυντών και Τμηματαρχών στις θέσεις ευθύνης της Διοίκησης, όπως προβλέπει ο Νόμος 4275/2014. Οι θέσεις αυτές έχουν προκύψει από τα νέα, απλοποιημένα και λιτά οργανογράμματα των Υπουργείων και είναι κατά 35% λιγότερες από όσες ίσχυαν μέχρι το Σεπτέμβριο του 2014.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη πρώτη φάση της διαδικασίας επιλογής Γενικών Διευθυντών Ανθρώπινου Δυναμικού,  αρχίζει αύριο 1 Νοεμβρίου και λήγει την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου.

Βασικό στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί η κατάργηση της μοριοδότησης των «στατικών» χαρακτηριστικών των υπαλλήλων (πτυχία, πιστοποιητικά κ.λπ.) που αποτελούσε το κύριο, αν όχι αποκλειστικό, κριτήριο για την επιλογή προϊσταμένων και η ενεργοποίηση γραπτών εξετάσεων και δομημένων συνεντεύξεων. 

Για να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα στο νέο σύστημα, προβλέπεται η ουσιαστική εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια της διαδικασίας. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στη συνέντευξη ως κύριο εργαλείο αξιολόγησης των υποψηφίων. Για τη διασφάλιση της αντικειμενικότητας αυτής, εισάγονται δύο δικλείδες ασφαλείας: α) η συνέντευξη θα είναι «δομημένη», δηλαδή θα αξιολογεί με ενιαίο τρόπο συγκεκριμένες δεξιότητες όπως προκύπτουν από τα βιογραφικά των υποψηφίων και από τις δηλώσεις ενδιαφέροντος και β) η συνέντευξη θα διεξάγεται από έμπειρα και πιστοποιημένα στελέχη, που θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ. 

Καινοτόμο στοιχείο του νέου συστήματος αποτελεί και το γεγονός ότι στις διαδικασίες αξιολόγησης πέραν των εκπροσώπων του ΑΣΕΠ και του Δημοσίου, θα συμμετέχουν και επιλεγμένα στελέχη του ιδιωτικού τομέα ως μέλη των συλλογικών οργάνων. Τα στελέχη αυτά θα προτείνονται από το ΑΣΕΠ και θα έχουν πιστοποιηθεί σχετικά από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ). Αυτή η καινοτομία εισάγεται κυρίως για να μεταφέρεται σχετική τεχνογνωσία στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού από τον ιδιωτικό τομέα στο κράτος. Επιπλέον όμως συμβάλλει και στην περαιτέρω διασφάλιση της διαφάνειας και της αντικειμενικότητας της διαδικασίας.

Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά:

«Σήμερα, με την πρώτη προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης στη Δημόσια Διοίκηση, δίνουμε την καλύτερη απάντησε σε όλους εκείνους που μίλησαν για επαναφορά της “κομματοκρατίας” στο Δημόσιο.

Σε όλους όσοι έσπευσαν να επισημάνουν ότι θα μείνουμε στις μεταβατικές διατάξεις του νόμου.

Τους διαψεύσαμε. Ό,τι δεν έγινε σε τρία χρόνια, το κάνουμε σε τρείς μήνες.

Με το νέο σύστημα επιλογής προϊσταμένων στοχεύουμε να εντοπίσουμε τους πιο κατάλληλους υπαλλήλους για να αναλάβουν τις θέσεις ευθύνης της δημόσιας διοίκησης με στόχο ένα Δημόσιο φιλικό και αποτελεσματικό προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. 

Θεσμοθετούμε ένα σύστημα που θα αναδεικνύει τα στελέχη αυτά με διαφάνεια, αξιοκρατία και αντικειμενικότητα.

Με σταθερά και στοχευμένα βήματα χτίζουμε τη νέα δημόσια διοίκηση».



BLOOMBERG: AB InBev Profit Falls on Weaker Russia, China Sales

 

Bloomberg's Jonathan Ferro reports on the top company news of the day on "On The Move.”

EURONEWS: Russia, Ukraine and EU sign gas supply deal

  

Russia, Ukraine and the European Union have signed a deal to resume vital Russian gas supplies to Ukraine in return for payments funded by Kyiv's Western creditors.

H iStorm καλωσορίζει στα καταστήματά της τα ΝΕΑ iPhone 6 και iPhone 6 Plus!



Τα πιο εξελιγμένα και πολυαναμενόμενα μοντέλα στην ιστορία των iPhone, είναι πλέον διαθέσιμα στα καταστήματα iStorm

Από σήμερα, Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, οι καινοτόμες συσκευές διατίθενται  στα πέντε (5) καταστήματα της iStorm, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Με μία επίσκεψη μπορεί κανείς να μάθει τα πάντα για τα νέα iPhone,με τη βοήθεια των ειδικών της Appleπου είναι πάντα πρόθυμοι να παρουσιάσουν ζωντανά τις νέες συσκευές και τις δυνατότητές τους. Επιπλέον, για όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν ακόμα πιο εξειδικευμένες γνώσεις, διατίθενται αντίστοιχα πακέτα υπηρεσιών, τα οποία καλύπτουν μεγάλο εύρος θεμάτων και βοηθούν στην πλήρη αξιοποίηση των συσκευών.

Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, με Retina HD οθόνες 4.7 και 5.5 ιντσών αντίστοιχα, φέρουν τις πιο καινοτόμες τεχνολογίες σε ένα νέο, εμφανώς λεπτότερο και μίνιμαλ σχεδιασμό. Είναι κατασκευασμένα από ένα ενιαίο κομμάτι ανοδιωμένου αλουμινίου, υψηλής ακρίβειας , το οποίο ταιριάζει  απόλυτα με τη διαμορφωμένη από γυαλί οθόνη, έχοντας ως αποτέλεσμα μία εντελώς λεία και συνεχόμενη επιφάνεια. Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι λεπτότερα από ποτέ, με μεγαλύτερη οθόνη και ειδικό σχεδιασμό που εξακολουθεί να τους προσδίδει άνεση και ευκολία στη χρήση.

Τα δύο μοντέλα έχουν επεξεργαστή Α8 που προσφέρει μεγαλύτερες ταχύτητες και περισσότερη ενεργειακή απόδοση, άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Περιλαμβάνουν επίσης, συνεπεξεργαστή κίνησης Μ8, ο οποίος μπορεί να συλλέγει δεδομένα κίνησης από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, την πυξίδα και το νέο βαρόμετρο, το οποίο αντιλαμβάνεται την πίεση του αέρα για να παρέχει εξειδικευμένες μετρήσεις για σωματική άσκηση σε συνδυασμό με εφαρμογές fitness και υγείας.

Επιπρόσθετα, η iSight camera 8MP, έχει βελτιωμένο αισθητήρα που προσφέρει γρήγορη και αυτόματη εστίαση καθώς επίσης βελτιωμένη τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Τα νέα iPhone διατίθενται με το νέο λειτουργικό iOS 8 που παρέχει ακόμα πιο απλή, πιο γρήγορη και διαισθητική εμπειρία χρήσης.

Με τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, η Appleγια ακόμα μία φορά κερδίζει τις εντυπώσεις με τον ασύλληπτο συνδυασμό αισθητικής, απόδοσης, δύναμης, ευκολίας στη χρήση και διάρκειας ζωής των προϊόντων της.

Οι νέες συσκευές διατίθενται σε όλα τα καταστήματα iStorm, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος και οι τιμές ξεκινούν, για το iPhone 6 από 739€ και για το iPhone 6 Plusαπό 859€.

BLOOMBERG: BNP Paribas CFO Comments on 3rd-Qtr Earnings

  

Lars Machenil, chief financial officer for BNP Paribas SA, talks about the bank's third-quarter profit and the dollar-clearing ban the company is facing. Machenil spoke yesterday with Bloomberg's Caroline Connan.

EURONEWS: Investigation launched into unidentified drones over French nuclear plants

 

An investigation has begun in France after unidentified drones were spotted flying over seven nuclear plants.

CNN: A world without wires

  

Richard Quest investigates how our means of communication have changed in Tomorrow Transformed.

BLOOMBERG: Global Shadow Banking Grows to $75T

  

The latest report on global shadow banking has just been released, with the industry growing by $5T, driven by lenders seeking to skirt regulations and investors searching for yield amid record low interest rates. Bloomberg’s David Ingles reports on “First Up.”

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

EURONEWS: Having a whale of a time: stunning footage of white whale giving birth

  

A female white whale became a mother for the first time on Wednesday, giving birth to a baby whale (calf) at an aquarium in central China after five hours in labour. Members of the staff at Changsha Underwater World in the Hunan Province said it was the first time that a white whale gave birth at an aquarium in China.

BLOOMBERG: Boeing Defense Chief: Election Won't Alter Budget

  

Boeing Defense, Space & Security CEO Chris Chadwick discusses the midterm election's impact on the defense budget, the outlook for Boeing's fighter jet programs, and the competition Boeing faces from Elon Musk's SpaceX. He speaks in Washington with Bloomberg Television's Peter Cook.

CNBC: Federal Reserve ends stimulus program

  

The Federal Reserve ends its bond-buying program, but did the historic move to stimulate the economy work?

Γ.Γ. ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΟ ONALERT ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ: ΝΑ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΣΥΜΜΑΧΟΙ / NATO SECRETARY IN GREECE

Iphone 6, ipad Air 2 και ipad mini 3. Άπιαστα όνειρα; Όχι στον Κωτσόβολο

Η Κωτσόβολος υποδέχεται αυτή την εβδομάδα στα καταστήματά της, τα πλέον περιζήτητα μοντέλα της Apple, τα νέα iPhone 6 και iPhone 6 plus αλλά και τα νέα iPad Air και iPad mini, με μοναδικές προσφορές, για όλους όσοι θέλουν να τα κάνουν δικά τους.  
 
Πάντα δίπλα στις ανάγκες του καταναλωτή, η Κωτσόβολος προσφέρει ένα μοναδικό “Πλάνο Δόσεων», που ξεκινάει από τα €20 το μήνα*, σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα τις νέες συσκευές iPhone και iPad. Οι καταναλωτές που θέλουν να μάθουν τα πάντα σχετικά με τις ευκολίες πληρωμής αλλά και τα χαρακτηριστικά των νέων iPhone 6 και iPhone 6 plus και των iPad Air και iPad mini, δεν έχουν παρά να απευθυνθούν στα καταστήματα της Νο1 αλυσίδας ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Μία νέα γενιά iPhone και iPad καλύτερη σε κάθε διάσταση, εύκολα και γρήγορα στα καταστήματα Κωτσόβολος!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ


BENETTON


http://shop.benetton.com/gr_en/kids.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=UCBKids_GR_NL_Soft-Kids_301014_1109

Κόστος θέρμανσης των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων

Η έναρξη της φετινής χειμερινής περιόδου - τα τουριστικά δεδομένα και μεγέθη της οποίας είναι εντελώς διαφορετικά από τα αντίστοιχα τη θερινής περιόδου - βρίσκει μεγάλο αριθμό ξενοδοχειακών επιχειρήσεων ξανά αντιμέτωπες με το φλέγον ζήτημα του ενεργειακού κόστους. Για τις εν λόγω ξενοδοχειακές επιχειρήσεις - μικρομεσαίου μεγέθους, στην πλειονότητά τους - και ιδίως σε αυτές που λειτουργούν σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της χώρας, η χρήση του συστήματος θέρμανσης είναι απαραίτητη το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου για την εξυπηρέτηση των πελατών τους και το πετρέλαιο θέρμανσης αποτελεί θεμελιώδες εφόδιο για την εύρυθμη λειτουργία τους. Είναι χαρακτηριστικό δε, ότι το κόστος του πετρελαίου για μία μέση ξενοδοχειακή επιχείρηση χειμερινής λειτουργίας, αντιστοιχεί σε ποσοστό από 25% έως και 50% του συνολικού λειτουργικού της κόστους, ανάλογα με τη γεωγραφική της θέση.

Η εφαρμογή του μέτρου της εξίσωσης του ΕΦΚ σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, χωρίς να λαμβάνεται πρόνοια για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με «ψυχρά κλίματα», αποδείχθηκε ιδιαιτέρως επιζήμια έως και καταστροφική, για τη λειτουργία των ξενοδοχείων.
Ιδίως δε, αν ληφθεί υπόψη ότι οι επιχειρήσεις αυτές εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από την εσωτερική αγορά, η οποία εξακολουθεί να διέρχεται σοβαρής κρίσης, με σοβαρά προβλήματα και συνέπειες στην ευρύτερη οικονομία ολόκληρων περιοχών.

Η πρόσφατη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, μολονότι είναι ένα θετικό βήμα, δεν δίνει λύση στο πρόβλημα καθώς δεν επιφέρει κάποια ουσιαστική ελάφρυνση στο κόστος θέρμανσης των ξενοδοχείων.

Η ΠΟΞ καλεί το Υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μία ορθολογική και οριστική διευθέτηση του ζητήματος, με τη θεσμοθέτηση ενός συστήματος απομείωσης των φόρων επί Γεωγραφικών Ζωνών, όπου θα λαμβάνονται υπόψη οι γεωγραφικές / κλιματολογικές παράμετροι κάθε περιοχής.

Επιπρόσθετα, επαναφέρει το αίτημά της για μια πρακτική, δοκιμασμένη λύση, που δεν απαιτεί πολύπλοκες λογιστικές αναπροσαρμογές στην πηγή προμήθειας του πετρελαίου (και ικανοποιεί και τον κρατικό στόχο της πάταξης της λαθρεμπορίας στα καύσιμα) μέσω της επιστροφής ποσοστού 35% επί της τιμής των τιμολογίων για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα και 30% για τις αντίστοιχες που δραστηριοποιούνται σε υψόμετρο έως 599 μέτρα. Η εκκαθάριση θα πρέπει να πραγματοποιείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες  των τελωνείων της Περιφέρειας στην οποία υπάγονται οι επιχειρήσεις.

Παράλληλα, θα πρέπει να διευκολυνθεί η πρόσβαση των ξενοδοχείων σε προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης, προκειμένου να μπορέσουν να επενδύσουν σε εφαρμογές και λύσεις που θα συμβάλουν στην περαιτέρω μείωση του ενεργειακού τους κόστους.