ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

Το ΥΠΑΑΤ επικυρώνει την “Ευζωία Μεσογειακών Ιχθύων” ως Εθνικό Οδηγό

  • Εκπονήθηκε από το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με τη συνδρομή της ΕΛΟΠΥ

  • Αποτελεί πλέον Εθνικό Οδηγό για τον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας
Με την ενεργό συνδρομή της Ελληνικής Οργάνωσης Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ), ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή πρωτοβουλία για την εκπόνηση του Οδηγού Ευζωίας Μεσογειακών Ιχθύων. Το έργο υλοποιήθηκε από  το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, σε συνεργασία με την Τεχνική Επιτροπή της ΕΛΟΠΥ.
Το συγκεκριμένο πόνημα εγκρίθηκε και επικυρώθηκε ήδη από τη Διεύθυνση Προστασίας των Ζώων, της Γενικής Διεύθυνσης Κτηνιατρικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), αποτελώντας πλέον Εθνικό Οδηγό όσον αφορά στον κλάδο της Ιχθυοκαλλιέργειας.
Πλέον,...


 με την κωδικοποίηση της σχετικής γνώσης και της μεθοδολογίας που προσφέρει ο Οδηγός Ευζωίας Μεσογειακών Ιχθύων, η ΕΛΟΠΥ καθίσταται πρωτοπόρος και συν-διαμορφωτής βέλτιστων πρακτικών, όχι μόνο σε σχέση με την ιχθυοκαλλιέργεια, αλλά και ευρύτερα στον χώρο της ζωϊκής παραγωγής. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος οδηγός αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος της ΕΛΟΠΥ, με στόχο τη δημιουργία εθνικών οδηγών για τις σωστές πρακτικές σε κάθε τομέα λειτουργίας της Ελληνικής Ιχθυοκαλλιέργειας, σε στενή συνεργασία με την επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα της χώρας.
Ο Απόστολος Τουραλιάς, Πρόεδρος της ΕΛΟΠΥ, σχολίασε σχετικά: «Η Οργάνωσή μας είχε ανέκαθεν στην κορυφή των προτεραιοτήτων τη βιωσιμότητα της ανάπτυξης και την προστασία του περιβάλλοντος. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η ευζωία των ψαριών στις μονάδες μας έχει πολύ μεγάλη σημασία για μας, αποτελώντας κεντρικό χαρακτηριστικό της κουλτούρας μας ως κλάδου. Με την πρωτοβουλία μας να συνδράμουμε το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη δημιουργία ενός Εθνικού Οδηγού, επικυρωμένου από την Πολιτεία, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παραγωγή ψαριών κορυφαίας ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, με απόλυτο σεβασμό των χαρακτηριστικών τους ως έμβιων όντων.»