ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 1 Αυγούστου 2020

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΑΣΚΟΦΟΡΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Της Λέττας Καλαμαρά

Μασκοφόρος ο διορισμένος Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, χωρίς τον επιστήμονα καθηγητή Τσιόδρα στο πλάι του πια, όπως μας είχε συνηθίσει στο παρελθόν, διέταξε την υποχρεωτική μάσκα παντού στους κλειστούς χώρους μέχρι 31/8, μέσα στο κατακαλόκαιρο. Η απόφαση είναι πολιτική, βασισμένη σε εισηγήσεις επιστημόνων προφανώς για το καλό όλων μας απέναντι στο επερχόμενο 2ο κύμα του COVID-19. Ένα κύμα που καθημερινά διατυμπανίζεται στα μέσα ενημέρωσης ότι έφθασε χωρίς όμως να έχει αλλάξει ακόμα τους επιδημιολογικούς δείκτες περιέργως, όπως η ίδια η κυβέρνηση μας διαβεβαιώνει.

Για τη διαχείριση του 2ου κύματος του COVID-19 όταν και αν έρθει επιδημιολογικά θα μας τα λένε οι επιστήμονες και οι κυβερνώντες με τις αποφάσεις τους καθημερινά. Το δεδομένο μέχρι στιγμής είναι ότι όλοι οι πολιτικοί συνομολογούν δημοσίως τη μη πρόθεσή τους για 2ο lockdown αναλογιζόμενοι την καταστροφική συνέπεια του 1ου στην οικονομία και τη ζωή μας. Απορία παραμένει αν μειώθηκε ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή που διαλαλούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης όταν "έσβηνε" τη μηχανή της κοινωνίας και της οικονομίας ολοκληρωτικά. Δικαιολογίες που ακούγονται τελευταίως ότι χρειαζόταν χρόνος για το σύστημα υγείας την πρώτη φορά για την επανάληψη μιας εθνικής οικονομικής καταστροφής ίδιας με εκείνης του 2015 του Αλέξη Τσίπρα δεν επιδέχονται κριτικής.

Η νέα κατάσταση με τις μάσκες παντού είναι δεδομένο ότι θα φέρει ακόμη μεγαλύτερη ύφεση στην ήδη τεράστια της ελληνικής οικονομίας, με ό,τι αυτό σημαίνει στη ζωή μας και το βιοτικό επίπεδο. Ποιος θα πηγαίνει για αγορές και υπηρεσίες σε καταστήματα μασκοφόρος, ο ίδιος και η οικογένεια του, πλην τις ελάχιστες φορές για τα βασικά της διαβίωσής του. Οι κοινωνικές ομάδες ιδιοκτητών και εργαζομένων που θα πληγούν ακόμα χειρότερα διευρύνεται πλέον και παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας. Δεν θα αργήσουν να φανούν τα αποτελέσματα τόσο στο χώρο της εργασίας που κινεί την οικονομία με λουκέτα, απολύσεις και ανεργία όσο και στην Ελλάδα με ύφεση, έλλειμμα και χρέος. 

Οι κακοπροαίρετοι που αντιλαμβάνονται έναν παγκόσμιο πόλεμο απέναντι στον ιό μέχρι τον Νοέμβριο διαβλέπουν ακόμη και στην περίπτωση θετικής υγειονομικής διαχείρισης τoυ COVID-19 μία "καμμένη ελληνική γη" χωρίς προηγούμενο που θα εγκυμονεί κινδύνους απόλυτης φτώχειας, πολιτικής διολίσθησης σε αυταρχικές καταστάσεις δίνοντας χαρά σε όμορα κράτη. Ίσως για αυτό ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πασχίζει για την κατανάλωση των 72 δισεκατομμυρίων ευρώ του μέλλοντος, απευχόμαστε να γίνει στα πρότυπα του παρελθόντος, με το περιβόητο σχέδιο του Νομπελίστα Καθηγητή κ.Πισσαρίδη και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ή Ύφεσης και Επενδύσεων το σωστότερο  με συνεχείς εισροές επενδυτικών κεφαλαίων από τα νησιά Κέιμαν, Μάρσαλ, Τζέρσι και λοιπές εξωτικές, εξωχώριες περιοχές. Ένα στρατηγικό σχέδιο Μητσοτάκη υψηλής ευθύνης και ρίσκου που θυμίζει τον Κώστα Καραμανλή και τους αγωγούς του που όλοι πληρώσαμε στο τέλος εκείνης της αλησμόνητης δεκαετίας δόξας και χρεοκοπίας με τελευταίο κομπάρσο τον ΓΑΠ από το Καστελλόριζο. Ποιος το περίμενε άλλωστε τότε ότι θα ακολουθούσε ο Αλέξης Τσίπρας με το νταούλι του και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους τεχνοκράτες που "ξέρουν να κάνουν τη δουλειά σωστά".

Το πιο σημαντικό ίσως που δημιουργεί υποψίες και αλλοιώνει ακόμα και τις καλές προθέσεις του κ.Χαρδαλιά είναι ότι δεν ακούγονται ιδιαίτερα ή και καθόλου οι φωνές για τις συνέπειες από την κακή ή την  πολύωρη χρήση της μάσκας σε ενήλικες και παιδιά άνω των 3 ετών. Τι συμβαίνει στο αναπνευστικό σύστημα ενός ανθρώπου ή ακόμα χειρότερα ενός παιδιού άνω των 3 ετών που δεν γεννήθηκαν με μάσκα αν αναπνέουν συνεχώς μέσα από αυτή ή ακόμα χειρότερα αν παρασύρεται κάποιος και τρέχει για να προλάβει μία υποχρέωση του φορώντας μία μάσκα. 

Ευτυχώς υπάρχουν επιστήμονες που μας δίνουν δημοσίως την άποψη τους για να λαμβάνουμε και εμείς τα μέτρα μας ως γονείς. Δεν είναι όλες ιδιαίτερα εφησυχαστικές και για αυτό οι κατέχοντες την εξουσία πριν διατάζουν ολοκληρωτικές αποφάσεις με κατακλυσμιαίο τρόπο καλό θα ήταν να μας ενημερώνουν και για τις παρενέργειες των αποφάσεών τους ή τη λάθος εφαρμογή τους από τους απλούς πολίτες.  Η πολιτική και η κρατική εξουσία πάει πακέτο με την ευθύνη, κ. Μητσοτάκη, αν και στο παρελθόν έχουμε πληθώρα παραδειγμάτων ζημίας του δημοσίου συμφέροντος και παραγραφής ή ατιμωρησίας των υπευθύνων. Στην αποικία της Ελλάδας των Άγγλων, Γάλλων, Γερμανών και λοιπών ζούμε, εξάλλου...

Μασκοφόροι όλοι λοιπόν από αύριο, με μεγάλη χαρά και ανακούφιση για τους μασκολάγνους και άγνωστο είναι πώς θα είμαστε όταν πέσουν οι μάσκες το 2020, το 2021, το 2022 ή και ίσως το 2070 για τα παιδιά μας. Σε ποια Ελλάδα θα ξυπνήσουμε ή θα τους παραδώσουμε να ξυπνήσουν και να κοιτάξουν πίσω...

Υ.Γ.Ας μας πουν οι ταγοί μας, γιατί σε ένα κατάστημα ενός βιοπαλαιστή πρέπει να φορούν όλοι μάσκα ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων και στη Βουλή κάτω των 100 βουλευτών να κυκλοφορούν όλοι χωρίς μάσκα. Μήπως η πρώτη δοκιμή στο κοινοβούλιο αποδείχτηκε μέγα λάθος στην πράξη αλλά δεν το παραδέχονται...