ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τα τρία σκάφη ασθενοφόρα του Λιμενικού η NORSAFE – Απόρριψη για YACHTECH και TRADE TECH

Της Λέττας Καλαμαρά

Στην αποδοχή του πρακτικού της Επιτροπής Διενέργειας των Διαδικασιών Σύναψης Δημοσίων Συμβάσεων σχετικά με την αποσφράγιση και αξιολόγηση των δικαιολογητικών συμμετοχής στο διαγωνισμό  για την προμήθεια τριών σκαφών κατάλληλα διαμορφωμένων με υγειονομικό εξοπλισμό ύψους 1,4 εκατ. ευρώ προχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Αναλυτικά, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση με αριθμό πρωτοκόλλου 2832.4/26105/2019 και ημερομηνία 9 Απριλίου 2019,  αποφασίστηκε η αποδοχή του πρακτικού σύμφωνα με το οποίο υπήρξε αποδοχή των δικαιολογητικών συμμετοχής της εταιρείας με την επωνυμία NORSAFE Watercraft Hellas Aνώνυμη Εταιρεία Κατασκευής Σωστικών και Πλωτών Μέσων. Από την άλλη πλευρά, υπήρξε απόρριψη των δικαιολογητικών συμμετοχής του συμμετέχοντα οικονομικού φορέα με την επωνυμία Κωνσταντίνος Θωμάς ΕΕ με διακριτικό τίτλο YACHTECH

Απερρίφθη επίσης η προσφορά του συμμετέχοντα οικονομικού φορέα με την επωνυμία TRADE TECH Συμβουλευτική Εμπορική Τεχνική Κατασκευαστική Βιομηχανική Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης. Όπως σημειώνεται οι ενδιαφερόμενοι οικονομικοί φορείς έχουν δικαίωμα υποβολής προδικαστικής προσφυγής μέσα σε διάστημα 10 ημερών από την ημέρα που λαμβάνουν γνώση της σχετικής απόφασης. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση, θα συνεχιστεί η διαγωνιστική διαδικασία με την αξιολόγηση της τεχνικής προσφοράς της NORSAFE. Όπως τόνισαν στο thedayaftergr κύκλοι του Yπουργείου, «πράγματι με την συγκεκριμένη απόφαση απορρίπτονται κάποιες υποψηφιότητες προμηθευτών και η διαδικασία συνεχίζεται με όποιους απέμειναν. Οι απορριφθέντες έχουν δικαίωμα ένστασης, όπως γράφει η απόφαση». 

Τη σχετική απόφαση με την οποία προκηρύχθηκαν οι διεθνείς ηλεκτρονικοί ανοιχτοί διαγωνισμοί για την προμήθεια τριών στο πλαίσιο της αναβάθμισης και ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής είχε υπογράψει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης.  Το κάθε σκάφος θα περιλαμβάνει ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο ασθενών εξοπλισμένο με τον ανάλογο ιατρικό - υγειονομικό εξοπλισμό. Τα σκάφη θα μπορούν να επιχειρούν κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες, είτε αυτόνομα ως μονάδες, είτε σε συνεργασία με τα άλλα επιχειρησιακά μέσα του Λιμενικού Σώματος.