ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 10 Μαρτίου 2019

Η PANAREA HOLDINGS LIMITED ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ONEX ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Π.ΞΕΝΟΚΩΣΤΑ


της Λέττας Καλαμαρά

Δεν περνάει ημέρα που να μην μας ξαφνιάζει ο προτιμητέος από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων για την εξυγίανση της «Ναυπηγεία Σύρου» του κ.Ταβουλάρη, ευπατρίδης επιχειρηματίας και πρώην αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων Πάνος Ξενοκώστας. Ένας επιχειρηματίας για τον οποίον ισχυρές προσωπικοτήτες της Ελλάδας έχουν εκφραστεί θετικά για το ρίσκο που ανέλαβε προκειμένου να επενδύσει στη χώρα μας.

112 ημέρες έχουν περάσει από την υπ.αριθμ. 02/2018 απόφαση του Πρωτοδικείου Σύρου με Προεδρεύοντα Πρωτοδίκη κ.Πασιαλή Κωνσταντίνο για την επικύρωση του Σχεδίου Εξυγίανσης μεταξύ της «Ναυπηγεία Σύρου», των πιστωτών «ALPHA BANK», την «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ», τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), τη « ΝΑΥΠΗΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΑΕ» το «ΝΕΩΡΕΙΟΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», τους 490 πρώην εργαζόμενους και του πολυαναμενόμενου νέου ιδιοκτήτη «ONEX SYROS SHIPYARDS» χωρίς την πραγματοποίηση της μεταβίβασης για άγνωστους λόγους σε εμάς παρά τη δημοσιογραφική έρευνα, με αποτέλεσμα τη μη αποπληρωμή των οφειλών από τον κ.Πάνο Ξενοκώστα και την ONEX SA, μέτοχοι της «ONEX SYROS SHIPYARDS», στους πρώην εργαζόμενους και προμηθευτές της Σύρου....




Ενώ όλοι λοπόν αναμένουν τη μεγάλη ημέρα που θα σημάνουν οι καμπάνες της Σύρου από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ.Δωρόθεο ο Πρόεδρος του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κος Μίχαλος Κωνσταντίνος μας ανακοίνωσε μέσω του ειδικού του συμβούλου ότι με κωδικό καταχώρησης 1687552 καταχωρήθηκε το νέο καταστατικό και η έγκριση τροποποίησης των άρθρων 1 και 3 του καταστατικού της ανώνυμης εταιρείας «RED Orange Τηλεπικοινωνιακών & Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών - Εργοληπτική Εμπορική ΑΕ», σύμφωνα με την από 11/2/2019 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της. Ειδκότερα σύμφωνα με το τροποποιηθέν άρθρο 1 συνιστάται ανώνυμη εταιρεία με την εταιρική επωνυμία «ONEX NEORION SHIPYARDS ΑΕ», και το διακριτικό τίτλο «ΟΝΕΧ ΝΕΟRΙΟΝ SHIPYARDS SA» με έδρα το Χαλάνδρι Αττικής. Σύμφωνα με το τροποποιηθέν άρθρο 3 ενδιαφέρον παρουσιάζει ότι και αυτή η εταιρεία, όπως η «ONEX SYROS SHIPYARDS» έχει σκοπό μεταξύ πολλών δραστηριοτήτων την ίδρυση, αγορά, μίσθωση και εκμετάλλευση ναυπηγείων και ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων.

Η διάρκεια της εταιρείας ορίζεται για 99 έτη και λήγει το 2114. Το μετοχικό της κεφάλαιο ορίστηκε στα 24.000 ευρώ και διαιρείται σε 2.400 ονομαστικές μετοχές, 10 ευρώ  η κάθε μία. Από αυτές ο κ.Πάναγιώτης Ξενοκώστας κατέχει 48 μετοχές καταβάλλοντας το ποσό των 480 ευρώ και οι υπόλοιπες μετοχές αξίας 23.520 ευρώ ανήκουν στην εταιρεία PANAREA HOLDINGS LIMITED. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας ΟΝΕΧ NEORION SHIPYARDS είναι ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας ενώ τα άλλη δύο μέλη του ΔΣ είναι οι κ.κ. Ιωάννης Πασχαλίδης και Χρήστος Γρηγορόπουλος.

Με μία γρήγορη αναζήτηση λόγω του τριημέρου στο διαδίκτυο μία σύγχυση υπάρχει ως προς την PANAREA HOLDINGS LIMITED καθώς αλλού εμφανίζεται ως εταιρεία εγγεγραμμένη στην Κύπρο ενεργή από 18/07/2013 με Πρόεδρο την κ.Τομπάζου Παναγιώτα και Γραμματέα την κα Λούτση Ειρήνη και γραφεία στη Λευκωσία με Αρ.Εταιρείας ΗΕ 323674  και αλλού εγγεγραμμένη στα νησιά Κέυμαν από 21/02/2011 με ΑΦΜ 175692. Ας απολαύσουν οι αναγνώστες την Καθαρά Δευτέρα που μας εισάγει και στο 40ήμερο νηστείας για το Άγιο Πάσχα και σύντομα είναι βέβαιο ότι θα ξεκαθαρίσει το status της PANAREA HOLDINGS LIMITED και θα ενημερώσουμε το αναγνωστικό κοινό του thedayaftergr.

Το ερώτημα που προκύπτει πέρα από το μονίμως αναπάντητο ερώτημα σχετικά με την ημερομηνία απόκτησης της «Ναυπηγεία Σύρου» από την «ONEX SYROS SHIPYARDS» είναι τι σκοπό επιτελεί η ίδρυση της «ONEX NEORIO SHIPYARDS» με παρεμφερές αντικείμενο δραστηριότητας με την «ONEX SYROS SHIPYARDS», το ίδιο μετοχικό κεφάλαιο και τον ίδιο πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο. Για αυτό καλύτερα να μας απαντήσει ο κ.Παναγιώτης Ξενοκώστας και η «ONEX SA». Και θα ενημερώσουμε το κοινό μας και πάλι. Αξιοσημείωτη σύμπτωση όπως είπαμε η ταύτιση της συνολικής αξίας των μετοχών των δύο εταιρειών στο ύψος των 24.000 ευρώ, με μειούμενη όμως τη συμμετοχή του κ.Παναγιώτη Ξενοκώστα στη δεύτερη από 2.400 ευρώ στην πρώτη στα 480 ευρώ στη δεύτερη. Στο μεταξύ η ONEX SA είναι μία από τις 4 ήδη συμμετέχοντες στο διαγωνισμό «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη Ταχυπλόων Σκαφών μεταφοράς Προσωπικού» της Εθνικής Άμυνας που έχει ως καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης νεών προσφορών την 26 Μαρτίου 2019.

Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε και την ανακοίνωση της «ONEX SYROS SHIPYARDS» για τον αγιασμό της δεξαμενής «ΒΙΟΛΑΝΤΩ» την 17 Μαρτίου 2019 όπου σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής και όχι μόνο ζωής αναμένεται να παρευρεθούν. Αξιοσημείωτη η χρονική σύμπτωση ότι η γιορτή στο όμορφο νησί της Σύρου προηγείται 4 ημέρες της εκδίκασης της δικαστικής αγωγής του κ.Ξενοκώστα εναντίον μου για δύο αναρτήσεις μου την 27 και 28η Δεκεμβρίου 2018 με τη διεκδίκηση 110.000 ευρώ. Προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ γιατί ενώ είχε τόσες ασχολίες ο κ.Ξενοκώστας και η ONEX SA ασχολήθηκαν μαζί μου, αλλά αυτό δεν μένει παρά να φανεί στο μέλλον.

Ένα ευχαριστώ και στην καλή φίλη Μαρία Δναξα από Παρίσι για την ενημέρωσή μου με το σχόλιο της «Πολύ βρώμικη υποθεση που έχει και σημαντικές πολιτικές προεκτάσεις κι όποιος ανακατευτεί κινδυνεύει….» Δεν το υιοθετούμε αυτό το σχόλιο αλλά έτσι και αλλιώς κάποιοι κινδυνεύουν σ’αυτή τη ζωή γράφοντας στην καρέκλα τους, κάποιοι άλλοι πηδώντας από ένα αεροπλάνο στον αέρα. Η Ελλάδα να ζει και εμείς βαδίζουμε πάντα προς την πόρτα της εξόδου.

Χαιρετισμούς και στη Μαντάμ «Ο» εις Παρισίους.