ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ Π. ΞΕΝΟΚΩΣΤΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ONEX SA ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ


Δημοσιεύτηκε 4 Μαρτίου 2019

Της Λέττας Καλαμαρά

Ο ευπατρίδης κ.Π. Ξενοκώστας, διατέλεσε Αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων επί 7 συναπτά έτη, αποχώρησε και μπήκε στον επιχειρηματικό στίβο ως φιλόδοξος ελληνο-αμερικάνος επιχειρηματίας για να αναγεννήσει την Ελλάδα. Δύο από τις εταιρείες όπου συμμετέχει στην Ελλάδα η "ONEX SYROS SHIPYRADS", συνολικού μ.κ. 24.000 ευρώ ιδρυθείσα το 2018 και χωρίς δημοσιευμένο ισολογισμό ακόμα στο ΓΕΜΗ και η ONEX SA συνολικού μ.κ. 800.000 ευρώ ιδρυθείσα το 2004 και με ζημιογόνες χρήσεις το 2015, 2016, 2017, αναζητούν το δρόμο της επιτυχίας.

Η πρώτη...


 βαδίζει προς την ολοκλήρωση της ανάληψης της ιδιοκτησίας της «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο 2019, σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικειου Σύρου. Τότε και παύει να ισχύει η δικαστική απόφαση της επικύρωσης του σχεδίου εξυγίανσης και μεταξύ άλλων του κουρέματος των χρεών της «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ» σε Δημόσιο, ΕΦΚΑ, δημοτικές υπηρεσίες, προμηθευτές και άλλους. Πρόκειται για μία επένδυση την οποία ο Πρέσβης των ΗΠΑ, κ. Πάιατ, χαρακτήρισε τεραστίου μεγέθους μέσω της  "ONEX SAαλλά ακόμα η "ONEX SYROS SHIPYRADS"  δεν έχει αναλάβει την ιδιοκτησία του Νεωρίου Σύρου. Η δεύτερη μεταξύ άλλων προέβη στην παροχή δύο ταχυπλόων σκαφών «ΩΚΥΑΛΟΣ» στο ΠΝ και την επίλεκτη Μονάδα των ΟΥΚ την οποία διοίκησε ο νυν Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ.Αποστολάκης, στην κατάθεση προσφοράς στη ΓΔΑΕΕ την 04/04/2018 για το σκάφος της "ONEX NEORIO 2020" το οποίο όμως δεν εκτίθεται κάπου, καθώς και στην κατάθεση προσφοράς την 30/08/2018 για το 1ο διαγωνισμό «Προμήθεια και εν Συνεχεία Υποστήριξη Ταχυπλόων Σκαφών μεταφοράς Προσωπικού».

Τα επιχειρηματικά σχέδια του κ.Ξενοκώστα και της ONEX SA αναμένουμε όλοι να τα δούμε στην πράξη και κυρίως οι εργαζόμενοι στη Σύρο και οι υπερασπιστές της πατρίδας μας στις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Αυτό που έχει ιδιαίτερη και μοναδική ίσως σημασία είναι η σχέση των δύο προαναφερθέντων εταιρειών καθώς και του Π. Ξενοκώστα με τον Τύπο, τους δημοσιογράφους και την κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα ελεύθερη έκφραση των στοχασμών κάθε ανθρώπου. Είναι πολλά τα δημοσιεύματα που έχουν γραφτεί με θετικά σχόλια έως επαινετικά για τον κ.Ξενοκώστα και την ONEX SA. Δεν λείπουν όμως και κάποια άλλα με τα οποία ο επενδυτής εξ Αμερικής και η εταιρεία του διαφωνεί και επέλεξε μία ιδιαίτερη έκφραση της θέσης του.

Την 12/04/2016 ο δημοσιογράφος Πάρης Καρβουνόπουλος δημοσίευσε το άρθρο του «Στον αέρα η ΕΑΒ! 8 ερωτήματα για τις «ενοικιάσεις εργαζομένων» που από «λύση» έγιναν πρόβλημα. Η απάντηση της ONEX S.A. μέσω εξωδίκου αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική σελίδα του δημοσιογράφου Μilitaire όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται σε "κατάφωρα και προκλητικά ψεύδη που εξυπηρετούν επιχειρηματικές σκοπιμότητες, απαράδεκτες ψευδολογίες και μυθοπλασίες και εξυπηρέτησης αλλοτρίων επιχειρηματικών συμφερόντων". Σύμφωνα με πληροφορίες η ONEX SA δεν ικανοποιήθηκε από την αποκατάστασή της από τον δημοσιογράφο και το Militaire, προέβη σε αγωγή κατά του δημοσιογράφου και διεκδικεί αποζημίωση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

Την 29/12/2017 στην Εφημερίδα των Συντακτών δημοσιεύτηκε ρεπορτάζ της Α.Ψαρρά με τίτλο «Ανθρωποθυσίες με την ελπίδα να φυσήξει» με θέμα τις εξελίξεις στο Νεώριο Σύρου. Ακολούθησε επιστολή διαμαρτυρίας από τις δύο εταιρείες του Π.Ξενοκώστα «ONEX Technologies Inc» και «ONEX Α.Ε.» που δημοσιεύτηκε στη στήλη «Ελεύθερη έκφραση» της εφημερίδας στις 8/1/2018, αναφερόμενη ότι στο δημοσίευμα αναγράφονται "πληθώρα ψευδών και ανακριβών στοιχείων και γεγονότων" καθώς και σε άλλο σημείο ότι "πρόκειται περί κακόβουλων, ψευδών και προσχηματικών αναγραφομένων με την ελπίδα να είναι προϊόν παραπληροφόρησης του συντάκτη και καθ' υπαγόρευση ισχυρισμών".  Να σημειωθεί πως η συντάκτης απάντησε στη συγκεκριμένη επιστολή διαμαρτυρίας της ΟΝΕΧ.

Την 27/12/2018 και 28/12/2018 ως δημοσιογράφος, αρθρογράφος, ιδιοκτήτης και διαχειριστής του ιστολογίου μου «www.thedayaftergr.blogspot.com» ανέρτησα δύο άρθρα/απόψεις με τίτλους «Κουραμπιέδες Λαμίας και η Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη» και «Η Ναυτεμπορική στο στόχαστρο της Αριστεράς» που μεταξύ άλλων αναφέρονταν και στους κ. Π.Ξενοκώστα και ONEX SA. Ένα μήνα μετά την 30/01/2019 ενημερώθηκα και έλαβα με εξώδικο διαμαρτυρία την από 08/01/2018 θέση τους, η οποία και δημοσιεύτηκε αυτούσια στο ιστολόγιό μου. Την 15/02/2019 έλαβα την αγωγή τους και την 21/03/2019 ορίστηκε η δίκη μου για τα επίμαχα άρθρα που κατά την εξώδικο διαμαρτυρία τους "βρίθουν αναληθειών εξυβριστικών και δυσφημιστικών μυθευμάτων" και "είναι σαφές ότι μία τέτοια απρόκλητη και στοχευμένη επίθεση σε βάρος μας εξυπηρετεί οικονομικές και επιχειρηματικές σκοπιμότητες πιθανότατα δε και πολιτικές". Η αγωγή τους πέραν των άλλων απαιτεί και την καταβολή 110.000 ευρώ ως αποζημίωση άμεσα με την πρώτη καταδικαστική απόφαση του δικαστή.

Την 18/02/2019 η ηλεκτρονική σελίδα bankinkgnews και ο δημοσιογράφος Νίκος Καρούτζος δημοσίευσε το άρθρο με τίτλο "Ο Επενδυτής του Νεωρίου Ξενοκώστας και οι απλήρωτες υποχρεώσεις σε Ταμεία και Δημόσιο".  Την 21/02/2019 ο κ.Π. Ξενοκώστας  και η ONEX SA απέστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία για "το ψευδές, κατασκευασμένο, υποκινούμενο και υπαγορευμένο άρθρο που βρίθει αναληθειών και απίστευτων εξυβριστικών και δυσφημιστικών ισχυρισμών", εναντίον του δημοσιογράφου και του Πέτρου Λεωτσάκου διαχειριστή και νομίμου εκπροσώπου του "www.thebankingnews.gr"  το οποίο και δημοσιεύτηκε στην ηλεκτρονική σελίδα μαζί με νεώτερο ρεπορτάζ.

Ο κ.Ξενοκώστας και η ΟNEX SA ασφαλώς και έχουν το νόμιμο και σεβαστό δικαίωμα να στέλνουν επιστολές, εξώδικα και αγωγές σε όποιο άρθρο θεωρούν ότι τους εξυβρίζει, δυσφημεί και συκοφαντικά δυσφημεί, να μην ικανοποιούνται από την αποκατάστασή τους σύμφωνα με το Σύνταγμα άρθρο 14 για την ελευθερία του Τύπου, να επικαλούνται την εξαιρετική περίπτωση μη ικανοποίησής τους και Νόμο 1178/81 όπως τροποιήθηκε με το άρθρο 37 του Νόμου 4356/2015 για την αστική ευθύνη του Τύπου και τέλος να διεκδικούν την οικονομική εξόντωση δημοσιογράφων και μέσων ενημέρωσης για την ηθική ικανοποίση τους. Απολύτως σεβαστό. Επίσης η σύμπτωση των παραπάνω υποθέσεων, που αφορούν τις διαδικασίες της προστασίας της Ελευθερίας του Τύπου, με την εθνική Άμυνα δεν αποτελεί έκπληξη, λόγω του αντικειμένου της επιχειρηματικής δραστηριότητας του κ.Ξενοκώστα και των εταιρειών του.

Αυτό φυσικά που δεν έχουν δικαίωμα είναι οι ίδιοι, ο κ.Ξενοκώστας και η εταιρεία του ONEX SA  να εξυβρίζουν, δυσφημούν και συκοφαντικά δυσφημούν δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης και να περιορίζουν την έκφραση των απόψεών τους. Στην  περίπτωση αυτή κινδυνεύουν να κατηγορηθούν για αυτά που οι ίδιοι θεωρούν ότι τους κάνουν οι άλλοι. Έκπληξη αποτελεί αυτή η νομική σχέση επιχειρηματία-επιχείρησης και Τύπου, προερχόμενη μάλιστα από έναν επιχειρηματία που δραστηριοποιείται και στις Η.Π.Α. όπου επικρατούν οι άριστοι λόγω αξιοκρατίας, αλλά επίσης οι ΗΠΑ φημίζονται και για το σεβασμό στον Τύπο. Όπως προείπα όμως είναι απολύτως νόμιμη η εξαιρετική επίκληση του ερμηνευτικού Νόμου του Συντάγματος περί ελευθερίας Τύπου. Δεν μένει παρά η εκδίκαση των υποθέσεων.

Για την ιδιαίτερη αυτή σχέση του συγκεκριμένου επιχειρηματία, επιχειρήσεων και του δημοσιογραφικού λειτουργήματος και ελέυθερης έκφρασης των ανθρώπων δεν έχει τοποθετηθεί κάποιος φορέας ή πολιτικό κόμμα ή πολύ περισσότερο ο Υπουργός Ενημέρωσης μεταξύ αλλών κ.Παππάς στην Ελλάδα είτε προφανώς γιατί την επικροτούν είτε γιατί δεν τους ενοχλεί είτε γιατί τους είναι αδιάφορο. Σεβαστά όλα τα ενδεχόμενα και κάθε άποψη για αυτό. 

Σε κάθε άλλη περίπτωση εμείς περιμένουμε να κάνουν αυτά που οφείλουν το 2019 ώστε η Ελλάδα και η κοινωνία μας να ανέλθει στις βαθμίδες επιτέλους στην ελευθερία του τύπου και να απομακρυνθεί από χώρες που στο παρελθόν φημίζονταν για τη λογοκρισία τους και σήμερα μας ξεπέρασαν στη λίστα αξιολόγησης Κρατών και κοινωνιών. Σύμφωνα με το Σύνταγμα "Ο Τύπος είναι ελεύθερος. Η λογοκρισία και κάθε άλλο προληπτικό μέτρο απαγορεύονται".

Για τον κ.Ξενοκώστα και την "ONEX SYROS SHIPYARDS" ευχόμαστε πραγματικά να αποκτήσει τη "Ναυπηγεία Σύρου" για το καλό όλων, όπως αναγράφει και η σχετική δικαστική απόφαση. Για την υπόθεσή μου ας κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη την 21/03/2019.

Το ρεπορτάζ συνεχίζεται κανονικά.