ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΑΙΝΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά 

90.000 άνδρες κινητοποιεί η Σύμμαχος Τουρκία από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 8 Μαρτίου 2019 για τη «Γαλάζια Πατρίδα» της που ανακάλυψε μαζί με τα κοιτάσματα της ΝΑ Μεσογείου της Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου και Ελλάδας. Σύμπτωση η διεξαγωγή της άσκησης ταυτόχρονα με την έναρξη των ετήσιων τακτικών κρίσεων στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων την 1 Μαρτίου που θα επιφέρει φυσιολογικά αλλαγές στην ιεραρχία και ένα ταυτόχρονο διάστημα παραδόσεων-παραλαβών ηγεσιών. 27 με 28 Φεβρουαρίου φέρνουν δημοσιεύματα και επίσκεψη του καταλληλότερου κατά τις δημοσκοπήσεις Πρωθυπουργού της Ελλάδας Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μόσχα.

Σκηνικό έντασης κατά πολλούς στήνεται σε μία περίοδο που ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα...


 τη δημοκρατική νομιμοποίησή του και την εκλογική διαφυγή του, παραμένοντας μετά την διαφαινόμενη ήττα του στο παιχνίδι εξουσίας της Ελλάδας την οποία φτωχοποίησε και ξεπούλησε και αυτός σε συνέχεια των προηγουμένων με την ίδια ακριβώς μέθοδο. Για να είμαστε ειλικρινής ο κ.Τσίπρας αμέσως και με την εκλογή του το 2015 στην εξουσία και τη διακυβέρνηση της χώρας επινόησε επιπλέον και τη μπίζνα της διακίνησης παράνομων μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας στα οικονομικά ρημαγμένα νησιά του Ανατ. Αιγαίου και μετά με θαλάσσιες και οδικές μεταφορές και εύκολο κέρδος στα σύνορα, για την έξοδο προς τη φίλη του Γερμανία. Μαζί του και πολλοί τοπικοί άρχοντες που λάτρεψαν το χρήμα των δύσμοιρων ψυχών.

Πολλοί είναι επίσης τώρα και αυτοί που υποστηρίζουν ότι απαιτείται ένα θερμό επεισόδιο, χωρίς πόλεμο φυσικά, μεταξύ των δύο συμμάχων για να αναζωπυρωθεί το κύκλωμα των αμυντικών δαπανών που εξάντλησε την οικονομία της χώρας μετά τα Ίμια το ’96 και οδήγησε σε σωρεία αποτυχημένων προμηθειών, σε επίορκο πλουτισμό Υπουργών και Αρχηγού Στρατού και τροφοδότηση κρατικών αμυντικών επιχειρήσεων που με έναν περίεργο τρόπο κατέληξαν όλες προς εκποίηση ζημιογόνες με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, εργαζομένους φαντάσματα και επιχειρηματίες βιτρίνες. Ένα πραγματικό σχέδιο Πολέμου και ήττας της Ελλάδας χωρίς Πόλεμο. Είναι εμφανές ότι γίνεται υπερπροσπάθεια να επαναληφθεί το σκηνικό πριν την έλευση του Μητσοτάκη και την επιλογή ένος άλλου δρόμου μέσα από υγιείς επενδύσεις κέρδη και ευημερία, μέσα σε μία φιλελεύθερη οικονομία. Δυστυχώς ακόμα το μοντέλο των προσλήψεων στο Δημόσιο και της κρατικοδίαιτης ζωής έλκει πολλούς αλλά δεν φτάνει για όλους προφανώς. Πιοιος νοιάζεται για τους ιθαγενείς αληθινά.

Με τέτοια κινητοποίηση των Τουρκικών Δυνάμεων είναι βέβαιο ότι και οι Ελληνικές θα βρίσκονται σε ετοιμότητα αποδεικνύοντας το υψηλό ηθικό επίπεδο τους πάντα με τη βοήθεια του Θεού μας. Εξάλλου τώρα με τον υπουργό κ.Αποστολάκη και ως "Στρατιώτη" που αρέσκεται να λέει τίποτα, τίποτα δεν θα είναι τυχαίο. Είμαστε βέβαιοι ότι η απόφαση ΚΥΣΕΑ του 2003 (όπως λεπτομερώς αναφέρει η μελέτη του ΕΛΙΑΜΕΠ) που αφορά το ποσοστό επανδρώσεων του Έβρου και του Ανατ. Αιγαίου τηρείται, όπως πάντα όφειλε να γίνεται, αν και κάποιοι πολιτικοί συνειδητά σιωπούσαν επ'αυτού εις βάρος της Εθνικής Άμυνας, ενώ άλλοι έσπρωχναν σε ένταση την Ελλάδα "γυμνή" για να δείξει την ισχύ της. Σοβαρές εθνικές προτάσεις της μελέτης ΕΛΙΑΜΕΠ των κ.κ. Μ.Ηλιάδη και Αθ. Ντόκου για αύξηση θητείας, συνδρομή γυναικών και άλλες, με δημόσιες δηλώσεις ΣΥΡΙΖΑ απορρίφθηκαν όπως πάντα, με το δεδομένο προφανώς της επάνδρωσης των Μονάδων σύμφωνα με την απόφαση ΚΥΣΕΑ 2003 που βρίσκεται ακόμα σε ισχύ σε όσους ορκίζονται στο Σύνταγμα ή το Θεό να τηρούν πιστά τους Νόμους και τα ψηφίσματα του Κράτους. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τότε πολιτικοί αδιαφορούσαν και αφήναν τους Έλληνες Αξιωματικούς έρμαιο των επιθετικών διαθέσεων εχθρών.

Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν ότι ο εχθρός βρίσκεται ήδη μέσα μας, στην καρδιά της Μεσογείου και έχει πάντα τον επικοινωνιακό του τρόπο να δημιουργεί σκηνικά πολέμου, λάθος εθνικές κινήσεις, αδιαφορία για το Σύνταγμα και τους Νόμους και να λιπαίνει μία καλά στημένη κρατική μηχανή εις βάρος της Ελλάδας, εν αγνοία ή όχι, αδιάφορο. Τοποθετημένα στελέχη σε κατάλληλες θέσεις, με προσχήματα ειδικών καταστάσεων και εξειδίκευσης σε θέματα προμηθειών και μεταθέσεων, έχουν παντα τα αυτιά και μάτια ανοικτά για όλους τους ρασοφόρους πατριώτες και τη μαντάμ "Ο".

Ευχόμαστε όλα να κυλήσουν ομαλά και αξιοκρατικά, όχι φυσικά με τις αξίες της Μεταπολίτευσης και του βαθέως κράτους της αλλά με τα ιδεώδη που έδωσαν το φως στην οικουμένη  για μία καλύτερη Ελλάδα, για την Ελλάδα που αξίζουμε, με πρώτο και καλύτερο σύβολο το άγαλμα της ελευθερίας. Θα προσθέσω και της ελευθερίας του Τύπου που αναγνωρίζω ότι μπορεί να ενοχλεί πολλά ανθελληνικά κυκλώματα που κρύβονται πίσω από πατριωτικές κορώνες.