ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

ΤΟ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗ ΣΥΡΟ

Της Λέττας Καλαμαρά

Αγωνία και απορία σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυριαρχεί στο όμορφο νησί της Σύρου αναμένοντας την καταβολή 1 ευρώ από την ONEX SYROS SHIPYARDS των μετόχων πρώην αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας κ.Ξενοκώστα (2.600 ευρώ) και ONEΧ S.A. (21.400 ευρώ), μέλος του Αμερικανικο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, στην εταιρεία "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ" με κύριο μέτοχο τον πρώην Αξιωματικό του Πολεμικού Ναυτικού κ.Ταβουλάρη. Το 1 ευρώ βέβαια της "ONEX SYROS SHIPYARDS", με Διοικητικό Συμβούλιο τους κ.κ. Ξενοκώστα, Σταματόπουλο και τον δικηγόρο Κεράτσα Κωνσταντίνο, που σύμφωνα με το βιογραφικό του μεταξύ άλλων στην πλούσια πρόσφατη δραστηριότητά του είναι και συνήγορος υπεράσπισης σε υπόθεση ναρκωτικών, μεταφράζεται άμεσα (εντός 2 μηνών) σε 9.707.499,92 ευρώ στους παλαιούς και νέους εργαζομένους και 3.206.846,68 σε ουσιώδεις πιστωτές της Σύρου, ποσά που αναμένονται με λαχτάρα από όλους για την προκοπή του νησιού.

Αυτό που προκαλεί απορία στην επένδυση τεραστίων διαστάσεων, όπως την είχε χαρακτηρίσει το 2017 ο απερχόμενος...



 σε λίγους μήνες Αμερικανός Πρέσβης κ.Πάιατ, είναι το ερώτημα γιατί η "ONEX SYROS SHIPYARDS" δεν έχει γίνει ακόμα ιδιοκτήτης της "ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΥΡΟΥ" ενώ από την 15 Νοεμβρίου 2018 δημοσιεύτηκε η δικαστική απόφαση έγκρισης του Σχεδίου Εξυγίανσης της δεύτερης. Αυτό, σύμφωνα με τη μελέτη του εμπειρογνώμονα KPMG, πάνω στην οποία στηρίχθηκε η απόφαση που προσδιορίζει καθαρά κέρδη 1.000.000. ευρώ τον πρώτο χρόνο ιδιοκτησίας, μεταφράζεται σε ήδη απώλειες καθαρών κερδών τριών μηνών περίπου 250.000 ευρώ για την εταιρεία με μ.κ. 24.000 ευρώ. 

Η "ONEX SYROS SHIPYARDS" καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ την 19 Μαρτίου 2018. Επίσης υπάρχει ανακοίνωση του υπουργείου Επικρατείας του κ.Φλαμπουράρη από τη Συνεδρίαση της Διϋπουργικής Επιτροπής Επενδύσεων της 25 Ιουλίου 2017.