ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατηγορηματικά είχε καθορίσει τη δημοκρατία ως το καλύτερο πολίτευμα που έχει η ανθρωπότητα για να διακυβερνά τον εαυτό της, και το είπε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Πώς αλλιώς να το πει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όταν η ιστορία απέδειξε ότι τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ανθρωπότητας σε ελευθερία, επιστήμες και τέχνες έγιναν στην Αρχαία Ελλάδα και τις σημερινές ΗΠΑ που αδιαμφισβήτητα είναι η μόνη παγκόσμια δύναμη και δεν αναμένεται να κλονισθεί για τον 21ο αιώνα. ("Is the American Century over?", Joseph S. Nye, JR). 

Από σήμερα στον πυρήνα του Ελληνικού Κράτους, τις Ένοπλες Δυνάμεις της έλαβε χώρα μία τεκτονική αλλαγή όπου βίαια ο πολιτικός πια εκ Κρήτης Ναύαρχος Αποστολάκης ανέλαβε τα ηνία ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας χωρίς λαϊκή νομιμοποίηση, χωρίς να έχει εκλεγεί βουλευτής. Ταυτόχρονα ο κ.Τσίπρας αναζητεί την ψήφο εμπισοσύνης από μία Βουλή που δεν εκφράζει τη λαϊκη κυριαρχία και την ψήφο του λαού για τη συνέχιση της εξουσίας του. Ο κ.Αποστολάκης σύμφωνα με τα δημοσιεύματα και εύλογα ίσως λόγω του βίου τρόπου ανάληψης των καθηκόντων του δείχνει να επιθυμεί να αποποιηθεί τον πολιτικό του ρόλο μη διαθέτοντας ακόμα και πολιτικό Γραφείο παρά μία ομάδα νομικών για την κάλυψή του σε αυτά που πρόκειται να συμβούν κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων του στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Με τον πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Τσίπρα και τον Ναύαρχο ε.α. Αποστολάκη Υπουργό Εθνικής Άμυνας με ή χωρίς πολιτική ιδιότητα όπω επιθυμεί από αύριο η Ελλάδα και η κυριαρχία της περνά με την ψήφο των 151 ετερόκλητων βουλευτών σε δύο άτομα αποκλειστικά. Ο υπουργός κ. Αποστολάκης στον οποίο ευχόμαστε καλή επιτυχία και πάλι θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη ότι ο κ.Τσίπρας, πολιτικά ή μη, όπως θέλει ας το εκλάβει, με κάποιο μαγικό τρόπο έχει αδειάσει όλους όσοι είχε κοντά του από τον κ.Λαφαζάνη μέχρι τον κ.Καμμένο. Ελπίζουμε να μην αδειάσει και τον κ. Αποστολάκη και πολύ περισσότερο αν δεν έχει την πολιτική ιδιότητά του όπως ο ίδιος επιθυμεί, με αποτέλεσμα να αδειάσει στο πρόσωπο του το θεσμό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Θα φανεί σύντομα.

Ο διορισμός ενός εξαίρετου στρατιωτικού ως Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ενός εξαίρετου ιατρού ως Υπουργού Υγείας, ενός εξαίρετου ακαδημαϊκού ως Υπουργού Παιδείας, ενός εξαίρετου δικαστικού ως Υπουργού Δικαιοσύνης, ενός εξαίρετου δημοσιογράφου ως Υπουργού Ενημέρωσης και ούτω καθεξής όλοι χωρίς την ψήφο του λαού εγείρουν μείζον θέμα δημοκρατίας και πηγής της εξουσίας τους. Αν και φαινομενικά αποτελούν ορθή επιλογή λόγω των γνώσεων και των εμπειρειών τους, το ζήτημα που προκύπτει και σε αυτό οφείλουν όλοι να τοποθετηθούν καθώς ο κ.Τσίπρας επιχειρεί τη μετάβαση από τη δημοκρατία στην αριστοκρατία είναι από πού πηγάζει η εξουσία τους. Ποιος θα είναι αυτός που τους επιλέγει και τους διορίζει και τώρα και στο μέλλον, χωρίς εκλογές. Αυτό θα απαντηθεί για την περίπτωση της Ελλάδας μέχρι την παροχή της ψήφου εμπιστοσύνης με ονοματεπώνυμο. Στην περίπτωση της βασιλείας είναι γνωστό, αλλά στην Ελλάδα δεν έχουμε ακόμη Βασιλεία από όσο γνωρίζουμε.

Τα δεύτερο ζήτημα και πιο σοβαρό που προκύπτει είναι ποια ιδεολογία πρεσβεύουν όλοι αυτοί οι επίλεκτοι Υπουργοί που από εδώ και πέρα θα απαρνούνται ή αδιαφορούν για την πολιτική και θα κυβερνούν τον τόπο αριστοκρατικά. Με τη διεμβολή των πολιτικών κομμάτων της Μεταπολίτευσης ή και την κατάργησή τους από αύριο στη Βουλή μέσω της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-Ανεξάρτητων Βουλευτών επιχειρείται η μετάλλαξη αν όχι η αρπαγή της δημοκρατία μας. Ασφαλώς τα πολιτικά κόμματα της Μεταπολίτευσης φέρουν μεγάλη ευθύνη για την εθνική κατάντια μας που αποτυπώνεται σε όλες στις λίστες αξιολόγησης των Κρατών και κοινωνιών. Το ερώτημα όμως σε ποιο βαθμό οι πολιτικοί τους αρχηγοί ήταν ελεύθεροι να αποφασίσουν ή όχι έρμαιοι έντεχνων εκβιασμών που τοποθετήθηκαν στη θέση τους για να εκτελούν εντολές από εξωθεσμικά όργανα και τους αρχηγούς τους. Μήπως επιχειρηματίες και παλάτια ευρωπαϊκών χωρών σε αγαστή συνεργασία μεταφορών πάσης φύσεως αγαθών στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου; Αυτό θα απαντηθεί μέχρι την ψήφιση της εμπιστοσύνης των "151" αύριο και ας το διαψεύσουν οι εμπλεκόμενοι.

Εν κατακλείδι ο κ.Τσίπρας και οι δύο πνευματικοί του υπηρέτες, αντιλαμβανόμενοι ότι ο πολιτικός τους δημοκρατικός χρόνος τελειώνει και η διακυβέρνηση της Ελλάδας από ένα συνασπισμό κομμάτων δημοκρατικά επικυρωμένων πλησιάζει, μέσω εκλογών, με αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και εκμετάλλευσης του τεραστίου πλούτου της χώρας, παραμορφώνουν τη δημοκρατία μας και εθίζουν τη Βουλή, το λαό  σε διακυβέρνηση από αριστοκράτες χωρίς την έγκριση λαϊκής ψήφου. Ευχόμαστε να μην πετύχουν το σκοπό τους στο επόμενο διάστημα αν όχι μέρες και κυρίως ο κ. Τσίπρας να μην αποπειραθεί να κάνει το απονονεημένο του πολιτικό βήμα, εις βάρος της Ελλάδας.

Το Κίνημα Δημοκρατίας θα τον παρασύρει όπως στην ιστορία μας καθάρθηκε η κόπρος του Αυγεία από τον Ηρακλή. Η Νέα Ελλάδα είναι κοντά και θα είναι τόπος απόλυτης δημοκρατίας με την επιλογή των αρίστων από το λαό και μόνο. Με τη Μακεδονία και την Κρήτη της στην Ελλάδα, κα Όλγα και κύριε Πολύκαρπε…