ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Κίνητρο επαναπατρισμού για τους Έλληνες μηχανικούς πληροφορικής από την Transifex




Στο δυναμικό ταλέντο της Ελλάδας και συγκεκριμένα στο ταλέντο των Ελλήνων μηχανικών πληροφορικής επενδύει η Transifex, πάροχος λύσεων λογισμικού.  

Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν στην Transifex και προσφέρει στους νεοπροσληφθέντες μπόνους επαναπατρισμού 5.000 έως 10.000 ευρώ. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Transifex Δημήτρη Γλέζο, πρόκειται για μια επιχειρηματική πρακτική ενθάρρυνσης των Ελλήνων επιχειρηματιών να συμβάλλουν και αυτοί στην επιστροφή των ταλαντούχων μηχανικών στην Ελλάδα.

Η Transifex ιδρύθηκε το 2012 στην Πάτρα. Μέχρι το 2014 η εταιρεία άνοιξε γραφείο στην Αθήνα και στη Silicon Valley της Καλιφόρνια για τη διαχείριση των πωλήσεων, του μάρκετινγκ, των οικονομικών και άλλων λειτουργιών της εταιρείας. 

Σήμερα η εταιρεία απασχολεί 34 υπαλλήλους, συμπεριλαμβανομένων 20 ατόμων στην Ελλάδα, που καταλαμβάνουν σημαντικές θέσεις ως μηχανικοί, product managers και υπεύθυνοι πελατών. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της εταιρείας, το 2018 θα προσληφθούν τουλάχιστον πέντε μηχανικοί λογισμικού, ενώ το 2019 αυτός ο αριθμός αναμένεται να διπλασιαστεί. Εκτιμάται ότι συνολικά θα δοθούν πάνω από 1,3 εκατ. ευρώ για μισθοδοσία των Ελλήνων υπαλλήλων μέχρι το 2019.