ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΔΙΧΑΣΜΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά


Δημοσιεύτηκε 11 Ιαν 2018

Σε μακεδονική σάρισα έχει μετατρέψει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων, που ομιλεί και την άπταιστη μακεδονική γλώσσα, το θέμα της μετονομασίας του συγκεκριμένου Κράτους. Σε ένα εθνικά θανατηφόρο όπλο που διαπερνά τον ελληνικό λαό και τα πολιτικά κόμματα σχίζοντας την Ελλάδα και τη Μακεδονία στα δύο, εις όφελός του. Στο πιο επιτυχημένο ίσως έγκλημα εθνικής πολιτικής, μία κομμουνιστική επαρχία που αντιπροσώπευε τον σοβιετικό επεκτατισμό στο Αιγαίο, μετατρέπεται σε πολιτισμικό Κράτος κλέβοντας την ενδοτική γείτονά του Ελλάδα.

Σαν ερωτευμένο πολιτικό ζευγαράκι συναντιέται στα κρυφά ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών κ.Κοτζιάς με τον «Μακεδόνα» ομόλογό του στο ξενοδοχείο του Ρώσου ολιγάρχη κ.Σαββίδη «Μακεδονία Παλλάς» στη Θεσαλλονίκη. Οι φήμες για αναμετάδοση στη Μόσχα και τον σύντροφο Πούτιν, αιώνιο δημοκρατικό δικτάτορα, δεν επιβεβαιώνονται. Πολιτικό φανάρι κράτησε ο δήμαρχος της πόλης κ.Μπουτάρης που ελπίζει στην αιώνια εκπροσώπηση της πρωτεύουσας του Μακεδονικού Κράτους. Τι άλλο να πει κανείς; Πού είσαι προδότη Παπαδόπουλε Τάσο, που δεν εκποίησες την Κύπρο το 2004. Δεν ζεις να δεις τα παλληκάρια μας να κονταροχτυπιούνται ποιος θα πρωτοπουλήσει στην καλύτερη τιμή.

Για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είναι γνωστή η πολιτική του διαστροφή. Ο πανηγυρισμός της ήττας της Ελλάδας εις το όνομα της παγκόσμιας πάλης. Μνημόνια, κλείσιμο τραπεζών, λαθρομετανάστες, φτωχοποίηση, υπανάπτυξη σε έναν παγκόσμιο οργασμό και το κυριότερο όλων συγκάλυψη αμέτρητων οικονομικών, κοινωνικών -τύπου Λαγκάρντ και καταθέσεων Ελβετίας- και τώρα εθνικών εγκλημάτων. Δεν μπορείς να περιμένεις κάτι περισσότερο από έναν τζογαδόρο της εθνικής πολιτικής που μόλις χάνει, εθιστικά ξανατζογάρει περισσότερη Ελλάδα για να παραμείνει στην εξουσία προστατεύοντας τη διακομματική σαπίλα της Μεταπολίτευσης. Την κάστα που έφτιαξε μία διεθνή Μαφία που περιτριγυρίζει την Κίνα, τη Γαλλία, την Ινδία και την Ελλάδα για να βρίσκει τρόπους να μας κράταει υπόδουλους.

Το θλιβερό όλων ίσως είναι ο πάλαι ποτέ φέρελπις της πολιτικής Κυριάκος Μητσοτάκης που δεμένος στο άρμα της Κυρίας του σέρνεται πολιτικά μέχρι τον ευτελισμό του και φυσικά την εξόντωσή του. Ξεπούλημα και από αυτόν με προσμονή ένα ακόμα άδειο κοστούμι εξουσίας. Τόσο θαρραλέος πήγε μέχρι τον Φίλλιπο κατεβάζοντας τα μάτια στον Μεγάλο Αλέξανδρο. Εκεί που πήγε ο Αντώης Σαμαράς δεν τόλμησε να πλησιάσει ο κ.Μητσοτάκης, να βγάλει μία φωτογραφία απέξω μόνο έτσι για την «Ελλάδα, ρε γ……». Ένα μεγάλο γιατί τόση μειοδοσία, τόση υποταγή. Μία εθνική γραμμή του Κώστα Καραμανλή, που ουδέποτε υπήρξε εθνική, παρά άλλο ένα δομημένο ομόλογο εθνικού ξεπουλήματος, ανάξιο λόγου.

Πιο αξιολύπητο ακόμα δημοκρατικό πολιτικό κόμμα η Χρυσή Αυγή, που έχτισε την πολιτική του ύπαρξη και παρέσυρε τον λαό σε ένα εθνικό παραμύθι. Δεμένο πισθάγκωνα στις εγκληματικές του πράξεις σιωπά ένοχα, αναμένοντας τα τριάντα πολιτικά Μακεδονικά αργύρια για να εξαργυρώσει σε μια στημένη δίκη. Χορτάσαμε στρατηγούς της φακής και της σιωπής.

Για το τουρκόφιλο Ποτάμι που στήριξε κοινοβουλευτικά το έγκλημα της Θράκης πάντα προοδευτικά δεν μένει να μας πει από ποια πηγή πηγάζει και φθάνει με τόσο μολυσμένο πολιτικό νερό στις εκβολές του Αξιού. Ποιες αξίες υπηρέτησε αλήθεια και στερεύει τόσο γρήγορα, ένα ρυάκι που θα χαθεί τόσο αθόρυβα.

Από την άλλη πλευρά μόνοι τους οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Ένωση Κεντρών και η Εκκλησία δέχονται τα χτυπήματα της Μακεδονικής σάρισας ως οπισθοδρομικοί, εθνικιστές, μη-ρεαλιστές, ανεγκέφαλοι, και υπερ του δέοντος πατριώτες τέλος πάντων, που μας χαλάνε τη δουλειά. Οι πρώτοι κιόλας στην Κυβέρνηση μας θυμίζουν τελικά εκείνο το τρενάκι, το θα στο κόψω Αλέξη το χεράκι, που τόσο πολύ κοροϊδεύαμε αλλά τόσο προφητικό, επαληθεύεται.

Για να μην λέμε πολλά, η Ελλάδα χρειάζεται εθνική γραμμή και εξωτερική πολιτική που δεν καθορίζεται ούτε σε πληρώμενα πρωτοσέλιδα, ούτε σε μικροκομματικά μικρόφωνα. Τι να τα κάνεις τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα αν φοβάσαι τη σκιά σου, αν υπηρετούν ξενόδουλα αφεντικά. Η Ελλάδα ενωμένη και τα πολιτικά της κόμματα πρέπει να συσκεφτούν και να δώσουν απαντήσεις στους εαυτούς τους πρώτα και μετά και στον ελληνικό λαό. Ποια γλώσσα μιλάνε τελικά στη Μακεδονία που υπερθεματίζουν τα Σκόπια, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ και οι λοιποί; Πόσο Μεγάλο Αλέξανδρο θα τους πουλήσουμε τελικά και με ποια διεθνή ανταλλάγματα; Μήπως ξεπουλάμε για σύριζα λίγη εξουσία παραπάνω και μετά ψάχνουμε πάλι να πουλήσουμε επιπλέον Ελλάδα; Τι θα λέμε στα παιδιά μας και στα σχολικά βιβλία μας; Τι θα λέμε στους ξένους που μετά τη μειοδοσία μας θα γελάνε μαζί μας;

Όταν τα απαντήσουν αυτά και τα καταγράψουν στα πρακτικά της εθνικής μας ιστορίας, ας πάμε όλοι στο καζίνο της Γευγελής να πανηγυρίσουμε κ.Κοτζιά, να  εξαργυρώσουμε τα λύτρα του Παύλου Μελά, του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή που πέθαναν με μία Μακεδονία. Την Ελληνική.

Αλλιώς ας μην κουράζονται όλοι. Όλοι οι Ελληνες δεν γίνονται εθνικοί εγκληματίες όσο και αν προσπαθούν κάποιοι πολιτικοί τραβαδούροι και οι γραφείς τους...

Μήτρα με γέννησε Αρχαία Μακεδόνισσα
με άδεια φαρέτρα πολεμάω το Χειμώνα
έλα ένα βράδυ την υπόσχεση να πάρεις
πριν να τη σβήσει  με σφουγγάρι ο Βαρδάρης
Σ’αναζητώ, Σ’αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα
λείπει το βλέμμα σου απ’ της Αυγής τα χρώματα.
Αφού στον Όλυμπο το απόφασισαν, δώσαν τα κλειδιά και αποχωρήσαν

ΔΩΣΕ ΚΟΤΖΙΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΜΕ

Λείπει το όνειρο, λείπει και εκείνο το κρητικό δοξάρι που κάποτε πολέμησε στη Μακεδονία, Κυριάκο Μητσοτάκη.


Ίσως τελικά εάν υπήρχε ένας Βενιζέλος  να είχαμε μία και μόνο Μακεδονία. 

Έφυγαν αυτοί, φεύγει και η Μακεδονία, ας φύγουμε και εμείς…