ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

Επένδυση 800.000 ευρώ στην Landoop από την Marathon Venture Capital

Xρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ από την Marathon Venture Capital απέσπασε η Landoop   δημιουργός του Lenses for Apache Kafka με σκοπό την καθιέρωσή της ως ηγέτιδα στον ταχέως αναπτυσσόμενο κλάδο των δεδομένων πραγματικού χρόνου.

Η Landoop, με ιδρυτές τον Ανντώνη Χαλκιόπουλο και την Χριστίνα Δασκαλάκη, δημιουργήθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη για επεξεργασία ροών μεγάλου όγκου δεδομένων σε πραγματικό χρόνο (streaming data) η οποία γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη. Η τεχνολογία ανοικτού λογισμικού Apache Kafka, η οποία και δημιουργήθηκε το 2011 στο LinkedIn, έχει καταστεί ως η πλέον δημοφιλής στον χώρο. Ωστόσο, η εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων παραμένει δύσκολη και η αποτελεσματική αξιοποίησή τους ιδιαίτερα απαιτητική, ιδιαίτερα σε οργανισμούς που δεν διαθέτουν την σχετική τεχνογνωσία. Για τους δύο δημιουργούς, με την εμπειρία τέτοιων εφαρμογών από μεγάλους οργανισμούς, όπως οι Barclays, BSkyB, Marks & Spencer και Net-a-porter στο Λονδίνο, αυτό αποτέλεσε μια επιχειρηματική ευκαιρία, σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά που αναζητά αξιόπιστα εργαλεία και λύσεις.

Η Landoop πριν από λίγες ημέρες λάνσαρε το προϊόν Lenses for Apache Kafka “ένα ολοκληρωμένο προϊόν που φιλοδοξεί να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης και ανάλυσης ροών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο”, δήλωσε ο Αντώνης Χαλκιόπουλος, ιδρυτής. “Είμαστε ευτυχείς που μεγάλοι εταιρικοί πελάτες, όπως η SAS Software και η British Gas, έχουν ήδη αγκαλιάσει την τεχνολογία μας,” πρόσθεσε.

Η ομάδα της Landoop αριθμεί οκτώ μέλη, με τέσσερις μηχανικούς να εργάζονται στην Ελλάδα. Στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι η διεύρυνση της ομάδας, με το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης να εδρεύει στην Ελλάδα, και το εμπορικό της τμήμα στο Λονδίνο. “Η υποδοχή της τεχνολογίας μας από εταιρικούς πελάτες σε όλο τον κόσμο μας καταπλήσσει κάθε μέρα”, δήλωσε η Χριστίνα Δασκαλάκη, ιδρυτής. “Αναζητούμε μηχανικούς που ενθουσιάζονται με αυτές τις τεχνολογίες και φιλοδοξούν να δημιουργήσουν το καλύτερο προϊόν στον κόσμο,” πρόσθεσε.