ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Έργο στη Βόρεια Θάλασσα για την Cablel Ελληνικά Καλώδια – Παραγωγή καλωδίων στο εργοστάσιο της Fulgor στην Κόρινθο

Σύμβαση με την DEME Group για την προμήθεια συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων για το έργο Modular Offshore Grid (“MOG”) της βελγικής εταιρίας Elia στη Βόρεια Θάλασσα υπέγραψε η Cablel Ελληνικά Καλώδια Α.Ε.
Η σύμβαση είναι αξίας περίπου 70 εκατ. ευρώ με την Dredging International NV, μέλος της DEME Group και αφορά την προμήθεια συστημάτων υποβρυχίων καλωδίων υψηλής τάσης που θα χρησιμοποιηθούν για τη σταδιακή διασύνδεση αιολικών πάρκων στο βέλγικο τμήμα της Βόρειας Θάλασσας με το χερσαίο δίκτυο υψηλής τάσης στην περιοχή Zeebrugge του Βελγίου (έργο “MOG”). Η σύμβαση περιλαμβάνει το σχεδιασμό, την κατασκευή, την εγκατάσταση καθώς και την εκτέλεση εργασιών τερματισμού των καλωδίων και την πραγματοποίηση δοκιμών επί σύνθετων τριπολικών υποβρυχίων καλωδίων. Η εκτέλεση του έργου θα ξεκινήσει εντός του 2017. Τα υποβρύχια καλώδια θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο της θυγατρικής της Ελληνικά Καλώδια, Fulgor στο Σουσάκι Κορινθίας.

Σύμφωνα με την εταιρεία  η ανάθεση του εν λόγω σημαντικού έργου υπογραμμίζει την ηγετική θέση της Ελληνικά Καλώδια, τόσο στον κλάδο κατασκευής υποβρυχίων καλωδίων, όσο και στην παγκόσμια υπεράκτια βιομηχανία ενέργειας γενικότερα. Επιπλέον επιβεβαιώνει την ικανότητα της Eταιρίας για την επίτευξη οικονομικά αποδοτικών, αξιόπιστων και καινοτόμων λύσεων. Τα τελευταία χρόνια, η Ελληνικά Καλώδια αναπτύσσει ένα ευρύ φάσμα τεχνολογικά καινοτόμων καλωδιακών λύσεων και τεχνογνωσίας, που εκτείνεται σε υποβρύχια καλώδια υψηλής τάσης και υποβρύχια καλώδια υπερυψηλής τάσης, καθώς και σε υποβρύχια καλώδια οπτικών ινών.