ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Γ. Μανιάτης στον «Alpha 989 Radio»: «Στις επόμενες εκλογές να περάσουμε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Α. ΠΑΙΔΕΙΑ
  • Κοινωνία της ήσσονος προσπάθειας και λοταρία αντί για αριστεία στα σχολεία και τα Πανεπιστήμιά μας με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ.
·  Τραγική η εξέλιξη στην Παιδεία. Έχουμε 15.000 καθηγητές, 20.000 μεταπτυχιακούς, 300.000 φοιτητές που οδηγούνται σε τέλμα και βλέπουν να επιστρέφουν στο κακό παρελθόν.
·  Άξιοι και σπουδαίοι ακαδημαϊκοί και φοιτητές οδηγούνται πίσω στη μιζέρια, 30 χρόνια πίσω. Δεν αξίζει αυτό σε αυτή τη γενιά.
·   Πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα είναι πηγές πλούτου κι αυτό το αγνοεί πλήρως το νσχ Γαβρόγλου.

Β. ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ

  • Το ασφαλιστικό σύστημα θα μπορούσε να έχει έσοδα 2 δις € ετησίως από τους υδρογονάνθρακες και η κυβέρνηση κοιμάται, βρίσκεται σε νιρβάνα.
·    Ο Σταθάκης εισηγείται υιοθέτηση μοντέλου για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων που ακολουθεί η Βενεζουέλα και αφρικανικές χώρες, αλλά καμία ευρωπαϊκή.
·   6 έτοιμες συμβάσεις για τους υδρογονάνθρακες περιμένουν δυόμισι χρόνια την κυβέρνηση να τις προχωρήσει.
·   Το 2013 ψηφίσαμε νόμο (που καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ), για την αξιοποίηση των εσόδων από τους υδρογονάνθρακες προς όφελος του ασφαλιστικού συστήματος.
·      Ιδεοληψία, ανικανότητα, αδιαφορία της κυβέρνησης στον τομέα των υδρογονανθράκων. Τα διαφυγόντα κέρδη για το δημόσιο αυξάνονται κάθε μέρα που περνά.
· Είναι παραλογισμός να έχεις λιώσει τους συνταξιούχους στις περικοπές και να μην εκμεταλλεύεσαι το ήδη έτοιμο πλαίσιο για έσοδα από υδρογονάνθρακες.
·    Ελλάδα-Κύπρος είναι 2 κ-μ ΕΕ που αποτελούν νέα πηγή ενεργειακής τροφοδοσίας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν βλέπει την τεράστια γεωπολιτική σημασία αυτής της εξέλιξης.

Γ. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ...


  • Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει 3 προκλήσεις μπροστά της: Επιλογή επικεφαλής από τη βάση, Οργανωτική ανασυγκρότηση, Νέα προγραμματική πρόταση.
·   Το 88% των πολιτών είναι απολύτως απογοητευμένο από την κυβέρνηση σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο.
·   Η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ το 2010 ανέλαβε να διαχειριστεί τα κάρβουνα που άφησε πίσω της η διακυβέρνηση Καραμανλή.
·  Η Ελλάδα μπήκε στο ευρώ με το σπαθί της. Ο Κώστας Σημίτης ήταν ένας από τους καλύτερους Πρωθυπουργούς της χώρας. Το ισοζύγιο της κυβέρνησής του ήταν θετικό.
·    Δημιουργήσαμε έναν ευρύτερο από το ΠΑΣΟΚ χώρο. Είμαι περήφανος για τη δουλειά που έκανα ως πρωτεργάτης αυτής της προσπάθειας.
·     Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 η Κ.Ο. μας έχει αποδείξει ότι έχει πεντακάθαρο λόγο και στόχους. Διεκδικούμε τον κυρίαρχο ρόλο στην Δημοκρατική Παράταξη.
·  Στις επόμενες εκλογές θέλουμε να περάσουμε μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ.
·  Έχουμε έναν Πρωθυπουργό και μια αριστερο-ακροδεξιά κυβέρνηση που έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς.
·  Δεν θα χαρίσουμε κανέναν πολίτη, ούτε στη συντηρητική ΝΔ, ούτε στον εθνικολαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.
·       Στις επόμενες εκλογές μπορούμε να διεκδικήσουμε 18-20% να γίνουμε ο κεντρικός πόλος της μεγάλης Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης.
·   Όταν έρθει η ώρα να ανακοινώσω θεσμικά τις αποφάσεις μου σε σχέση με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη θα το κάνω. Στη ζωή έχω μάθει πρώτα να δημιουργώ και μετά να δημοσιοποιώ.
·  Πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι έχουμε αξιοπιστία να κάνουμε όσα υποσχόμαστε. Αλλιώς θα επαναλαμβάνονται φαινόμενα ΣΥΡΙΖΑ που χόρτασαν με ψέμματα το λαό.
·  Ο Τσίπρας υπέγραψε την παράδοση όλης της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια στους ξένους. Το υπερταμείο της αποικιοκρτατίας θα το καταργήσουμε. 
·   Αν είχαμε σοβαρή, υπεύθυνη κυβέρνηση, σε 1-1,5 χρόνο από σήμερα θα μπορούσε να απογειωθεί. Όχι όμως με αυτή την κυβέρνηση.
·    Όποιος ενδιαφέρεται για το δικό μας προγραμματικό πλαίσιο, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε Μητσοτάκης, μπορεί να συμφωνήσει μαζί μας.