ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017

ALEXIS, MEA CULPA

Στο Βασίλειο της Ελισάβετ και μέσω του φύλακά του «Guardian» ο Έλληνας Πρωθυπουργός επέλεξε να ενημερώσει την Οικουμένη και τον ελληνικό λαό για τα λάθη του. Μία ομολογία ήττας και μετάνοιας, ένα ηχηρό μήνυμα στους αμέτρητους οπαδούς του που τον εξέλεξαν και συνεχίζουν να τον στηρίζουν στην ενάσκηση των καθηκόντων του για το καλό του τόπου και των ιδίων ασφαλώς.

Η στιγμή είναι ιστορική για την Ελλάδα καθώς σηματοδοτεί την εγκατάλειψη της εθνικής ονείρωξης του "άλλου δρόμου". Ενός αδιέξοδου δρόμου, παράλληλου με εκείνους των χωρών της Λατινικής Αμερικής που σημάδεψαν τη μοίρα και τη δυστυχία των λαών. Δικτατορίες, αναγεννημένοι Φοίνικες, κινέζικοι δράκοι, ρώσικες αρκούδες, ματωμένα γιαταγάνια και ασύλληπτες εθνικές ονειρώξεις έδεσαν τη χώρα στο λιμάνι της σκλαβιάς. Τα πάντα εκτός από το αυτονόητο. Την πορεία με τους νικητές. 

Είναι κατανοητό ότι οι αγώνες μίας γενιάς, 36 χρόνια τώρα, ενός ντυμένου κυβερνώντος παρακράτους, δεν θα μπορούσαν να πάνε χαμένοι, έτσι απλά. Δεν έμεινε πολιτικό κόμμα και πεθαμένη ιδεολογία που να μην ασέλγησε το παρακράτος και οι δημιουργοί του. Όλοι οφείλουν την κρατική τους θέση σε αυτό και το γνωρίζουν. Για αυτό και δεν μιλάνε για το χάλι μας. Ένα κλασικό ελληνικό θέατρο θεσμών και ατόμων που έζησαν κάτω από το χαλί της πατριδοκαπηλείας και του φαρισαϊσμού.

Έστω και ένας θεσμός, ένας οργανισμός, μία επιχείρηση, ένα άτομο με εξουσία να υπήρχε χωρίς να προσκυνήσει δεν θα μπορούσε να γίνει τέτοιος εθνικός βιασμός. Για αυτό και όλους τους κατέγραφαν. Για αυτό και τους εκτέλεσαν. Η υποθήκη κάθε ακίνητης και κινητής ελληνικής αξίας ο αυτοσκοπός και το αποτέλεσμα. Κάθε Έλληνα και Ελληνίδας. Φυσικά η κυριαρχούσα ελίτ, οι μάγκες και τα λαμόγια, ανέπαφα. Τα ίδια πριν τη κρίση, τα ίδια και μετά. Λες και 10 εκατομμύρια Έλληνες να είναι 1.000 άνθρωποι. Όλοι πατριώτες, όπως ο Ιωαννίδης.

Πιο μάγκες από όλους οι ξένοι. Μοσκοβισί και Σία. Όλοι έναν καλό λόγο για την Ελλάδα. Για την πονεμένη την ψυχή τους. Για τους εθνικούς αντιπροσώπου τους. Τέτοιο ξεπούλημα ούτε οι Ναζί κατακτητές δεν πέτυχαν. Χρέος για έναν αιώνα και ανάπτυξη 1% για τους ιθαγενείς στην πιο πλούσια χώρα του κόσμου μέχρι το 2060. Τόσο όσο να μην πεθάνει η πόρνη και οι εθνικοί νταβατζήδες της.

Αφαίμαξη μυαλών, γερασμένο έθνος, ξεπουλημένο, άνεργο, μουγγό και πεινασμένο. Εκδιδόμενο για ένα κομμάτι ψωμί, για ένα πιάτο φακή, που προεκλογικά υποσχόταν με συνέπεια ο Αλέξης Τσίπρας. Το τρίγωνο Αλβανίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας, με όλες τις πλευρές ίσες. Ο γερμανικός μεγαλοϊδεατισμός με τα ελληνικά τσιράκια-μαγκάκια.

Ένα στιγμιαίο λάθος ή ένα ειδεχθές προμελετημένο έγκλημα εις βάρος των παιδιών μας; Ποιος ξέρει, άραγε. Μόνο η "μαμά" του Ρουβίκωνα γνωρίζει, σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο οποίος καταπατεί το ελληνικό πολίτευμα όποτε γουστάρει, συλλαμβάνεται και απελευθερώνεται άμεσα, πάντα ανώνυμα και με την επίβλεψη της Ελληνικής Βουλής. Όπως ανώνυμη και η κρατική ενημέρωσή μας, που θέλει να τους καθοδηγεί όλους.

Ευτυχώς, ήρθε και ο Ρώσος ολιγάρχης Ιβάν να μας διαφωτίσει. Να μας πει και αυτός για τον παράδεισο της Ρωσίας. Εκεί που η δικαιοσύνη και η ατομική ελευθερία έχουν τη δική τους θέση. Λίγο πιο κάτω από την κρατική εξουσία, λίγο πιο πάνω από τη βότκα. Ας είναι τουλάχιστον, είναι και αυτή  μία επένδυση να πληρωθούν οι όμηροι, να επιζήσουν. Η μόνη επένδυση που πιστώνεται στην απολυταρχική Ελλάδα του απόλυτου Αλέξη Τσίπρα και αξίζει συγχαρητήρια ο ανθρώπινος αλλά αμετανόητος Αλέξης Τσίπρας.


Το μόνο που μένει να μάθουμε κάποια μέρα είναι πόσο μας κόστισε το λάθος. 




Διότι 100 δισεκατομμύρια επιπλέον –αυτά που ομολογούνται και φαίνονται- είναι πολλά λεφτά, Αλέξη...