ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

PHILIP MORRIS INTERNATIONAL: Νέο εργοστάσιο για προϊόντα που δεν παράγουν καπνό στη Γερμανία

Τρεις μόλις μήνες μετά την ανακοίνωση της επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου της Παπαστράτος σε κέντρο παραγωγής των θερμαινόμενων ράβδων καπνού για το καινοτόμο προϊόν θέρμανσης καπνού IQOS, ηPhilip Morris International (PMI) ανακοίνωσε νέα επένδυση 320 εκατομμυρίων δολαρίων σε μια νέα παραγωγική μονάδα υψηλής τεχνολογίας στη Δρέσδη Γερμανίας για την παραγωγή των HEETS.


Η κατασκευή του εργοστασίου έκτασης 80.000 τ.μ. έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στα τέλη του 2017. Μόλις τεθεί σε πλήρη λειτουργία στις αρχές του 2019, το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολήσει περίπου 500 άτομα.



Το IQOS και τα HEETS διατίθενται για ενήλικες καπνιστές στη Γερμανία από τον Ιούνιο του 2016, αρχικά με την πιλοτική κυκλοφορία του σε Μόναχο, Φρανκφούρτη και Βερολίνο. Το IQOS είναι διαθέσιμο σε μεγάλες πόλεις σε πάνω από 25 χώρες σε όλο τον κόσμο. Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Ανδρέας Καλαντζόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της PMI, αναφέρει τα εξής:



«Αυτή η επένδυση αποτελεί ακόμα ένα βήμα προς το μέλλον στο οποίο τα προϊόντα που δεν παράγουν καπνό θα αντικαταστήσουν τα τσιγάρα. Ήδη, πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν σταματήσει το κάπνισμα και έχουν στραφεί στο IQOS, και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι στην ικανοποίηση της απαίτησης των καπνιστών για δυνητικά λιγότερο επιβλαβείς εναλλακτικές σε σχέση με τα τσιγάρα».

Ο Frederic de Wilde, Πρόεδρος της Περιφέρειας Ευρωπαϊκής Ένωσης της PMI, προσθέτει τα εξής:
«Μας ενθαρρύνει η επιτυχημένη πορεία του IQOS στη Γερμανία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρώπη έχει καταστεί κόμβος σε ό,τι αφορά την έρευνα, την ανάπτυξη και την επένδυση της PMI σε καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με τα τσιγάρα».

Με την ανακοίνωση αυτή, η Γερμανία θα ενταχθεί στην αυξανόμενη ομάδα των χωρών όπου η PMI κατασκευάζει ράβδους καπνού για το IQOS. Έως τα τέλη του 2018, η PMI σχεδιάζει να έχει στη διάθεσή της ετήσια παραγωγική ικανότητα της τάξης των 100 δισεκατομμυρίων ράβδων καπνού.
Το IQOS αποτελεί ένα από τα τέσσερα επιστημονικά τεκμηριωμένα προϊόντα που δεν περιλαμβάνουν καύση και συνεπώς δεν παράγουν καπνό, τα οποία αναπτύσσει η PMI προκειμένου να ανταποκριθεί στην απαίτηση των ενήλικων καπνιστών για καλύτερες εναλλακτικές σε σχέση με τα τσιγάρα.

Από το 2008, η PMI έχει προσλάβει περισσότερους από 400 επιστήμονες και έχει επενδύσει πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια στην έρευνα, την ανάπτυξη και την επιστημονική τεκμηρίωση των προϊόντων που δεν παράγουν καπνό. Η εταιρεία μοιράζεται ανοικτά τις επιστημονικές μεθοδολογίες και τα ευρήματά της για έλεγχο και επαλήθευση από ανεξάρτητα τρίτα μέρη και έχει δημοσιεύσει την έρευνά της σε πάνω από 200 άρθρα και κεφάλαια βιβλίων από το 2011. Τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας που έχει διενεργήσει η PMI έως σήμερα υποδηλώνουν ότι το IQOS είναι πιθανόν να μειώσει τον κίνδυνο βλάβης σε σύγκριση με το κάπνισμα τσιγάρων και συνιστά μια καλύτερη επιλογή για αυτούς που, σε άλλη περίπτωση, θα συνέχιζαν το κάπνισμα.