ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017

Το mytaxi εξαγοράζει το Clever Taxi, την κορυφαία εφαρμογή ταξί στη Ρουμανία


  • Το mytaxi, η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, αποκτά το 100% της Clever Taxi, της κορυφαίας εταιρείας ταξί στη Ρουμανία...
  • Περαιτέρω στρατηγικές επενδύσεις για διεθνή επέκταση
  • Η Ρουμανία γίνεται η 11η ευρωπαϊκή χώρα στην οποία λειτουργεί το mytaxi
  • Το mytaxi έχει πλέον περισσότερους από 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και περισσότερους από 7 εκατ. πελάτες μετά την εξαγορά

Η mytaxi, κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στην Ευρώπη, ανακοίνωσε σήμερα την απόκτηση του 100% της Clever Tech, διαχειριστή της δημοφιλούς εφαρμογής κράτησης ταξί Clever Taxi στη Ρουμανία. Με την εξαγορά αυτή, το mytaxi εδραιώνει την παρουσία του στη διεθνή αγορά μεταφορών και ενισχύει τη θέση του ως κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν τα ακριβή στοιχεία της συναλλαγής, αλλά δήλωσαν ότι πρόκειται για έναν οκταψήφιο αριθμό.

H Clever Taxi ιδρύθηκε το 2010 από τους Mihai Rotaru και Alexandru Dumitru, λειτουργεί σε είκοσι μεγάλες πόλεις της Ρουμανίας και έχει 17.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί και περίπου 600.000 εγγεγραμμένους πελάτες. Από το 2010, η Clever Taxi έχει προσφέρει πάνω από 40 εκατομμύρια κούρσες στη Ρουμανία, γεγονός που την καθιστά τη μεγαλύτερη εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στη Ρουμανία. Προς το παρόν, το brand Clever Taxi θα συνεχίσει να υπάρχει, γεγονός που σημαίνει ότι οι Clever Taxi οδηγοί και οι πελάτες τους θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την υπηρεσία όπως έχουν συνηθίσει μέχρι σήμερα.

Μέσω αυτής της στρατηγικής εξαγοράς, η mytaxi επιταχύνει τη διεθνή επέκταση της εφαρμογής κράτησης ταξί στην Ευρώπη. Ξεκινώντας το 2009, το mytaxi ήταν η πρώτη εφαρμογή στον κόσμο που επέτρεπε την άμεση σύνδεση μεταξύ των χρηστών ταξί και των οδηγών ταξί. Με έναν παγκόσμιο όγκο που ξεπερνά τις 10 εκατομμύρια λήψεις (downloads), με περισσότερους από 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς και διαθεσιμότητα σε περισσότερες από 70 πόλεις δέκα – και σύντομα έντεκα - ευρωπαϊκών χωρών, η mytaxi είναι πρωτοπόρος στον τομέα των εφαρμογών κλήσης και κράτησης ταξί. Η Ρουμανία θα γίνει η ενδέκατη χώρα στην Ευρώπη στην οποία λειτουργεί το mytaxi.

Ο Andrew Pinnington, Διευθύνων Σύμβουλος της mytaxi, δήλωσε: «Με χαρά καλωσορίζουμε την Clever Taxi στην οικογένεια της mytaxi. Ως η πρώτη εφαρμογή ταξί στη Ρουμανία με 17.000 οδηγούς και 600.000 πελάτες, η Clever Taxi είναι το ιδανικό ταίρι για την mytaxi. Αυτή η τελευταία εξαγορά υπογραμμίζει τις φιλοδοξίες μας στην ανάπτυξη και την αύξηση της αστικής κινητικότητας στην Ευρώπη. Είναι ένα ακόμη βήμα για να καταστήσουμε την mytaxi τον μεγαλύτερο, καλύτερο και πιο αγαπημένο πάροχο ταξί στην Ευρώπη, παρέχοντας καθημερινή μαγεία σε εκατομμύρια ανθρώπους στην περιοχή».

Ο Klaus Entenmann, Daimler Financial Services, σχολίασε: «Η mytaxi αποτελεί βασική συνιστώσα της συνεισφοράς μας στον τομέα των μεταφορών και η οργανική και δυναμική Ευρωπαϊκή επέκτασή της παραμένει ένας στρατηγικός ακρογωνιαίος λίθος που θα φέρει την μετακίνηση στα χέρια σας».

Ο Mihai Rotaru, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Clever Taxi, δήλωσε: «Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που προσχωρήσαμε στην mytaxi, καθώς αυτή η εξαγορά θα μας επιτρέψει να εκπληρώσουμε το κοινό μας όραμά για την αγορά μεταφορών. Από το 2010, η Clever Taxi έχει πρωτοπορήσει στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι κινούνται στις πόλεις της Ρουμανίας. Η mytaxi είναι ο ιδανικός συνεργάτης για εμάς, διότι δεσμευόμαστε αμφότεροι να επενδύσουμε στις τοπικές αγορές και να παρέχουμε την ασφαλέστερη, πιο αξιόπιστη και νόμιμη μορφή εξουσιοδοτημένων μεταφορών και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κυκλοφορούν στις πόλεις τους πιο ελεύθερα μέσω προηγμένων λύσεων μετακίνησης. Αναμένουμε με ανυπομονησία να συνεργαστούμε με την ομάδα για να αναπτύξουμε περαιτέρω καινοτόμες λύσεις μετακίνησης τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες.

Και συνέχισε: «Σκοπεύουμε επίσης να αναπτύξουμε ένα τοπικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) στο Βουκουρέστι για να προσφέρουμε καινοτόμες λύσεις μετακίνησης παγκοσμίως και ως εκ τούτου προσλαμβάνουμε προσωπικό για όλους τους άξονες των επιχειρήσεων και της τεχνολογίας».

Σχετικά με το mytaxi

To mytaxi είναι ένα προϊόν της Intelligent Apps GmbH και ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2009. Είναι η πρώτη εφαρμογή ταξί στον κόσμο που δημιουργεί μια άμεση σύνδεση μεταξύ του επιβάτη και του οδηγού ταξί. Με πάνω από 10 εκατομμύρια downloads και 120.000 εγγεγραμμένους οδηγούς ταξί, το mytaxi είναι η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη, η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 70 πόλεις σε δέκα – σύντομα έντεκα - ευρωπαϊκές χώρες. Με περίπου 400 υπαλλήλους, το mytaxi επεκτείνεται σε όλη τη Γερμανία, την Αυστρία, την Πολωνία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Σουηδία και την Ελλάδα. Από το Σεπτέμβριο του 2014, το mytaxi είναι θυγατρική της Daimler Mobility Services GmbH (μέρος του Ομίλου Daimler). Τον Ιούλιο του 2016, το mytaxi ανακοίνωσε τη συγχώνευση του με τη Hailo, την κορυφαία εφαρμογή ταξί στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία,  ένα σημαντικό βήμα για να γίνει η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης ταξί στην Ευρώπη. Το Φεβρουάριο του 2017, το mytaxi ανακοίνωσε την εξαγορά της Taxibeat, της κορυφαίας εφαρμογής ταξί στην Ελλάδα. Το Taxibeat θα ενοποιηθεί με την πλατφόρμα της mytaxi μέσα στο 2017 και θα μετονομαστεί σε mytaxi. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του mytaxi είναι ο Andrew Pinnington, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Hailo. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στοwww.mytaxi.com

Σχετικά με το Clever Taxi

Η CleverTaxi είναι μια πλατφόρμα που διαχειρίζεται η Clever Tech SRL και είναι η κορυφαία εφαρμογή ηλεκτρονικής κλήσης και κράτησης ταξί στη Ρουμανία. Ιδρύθηκε το 2010, ξεκίνησε στο Βουκουρέστι ως απάντηση στο κοινό ζήτημα της εξεύρεσης ασφαλούς διαθέσιμου ταξί σε ώρες αιχμής σε μια πολυσύχναστη μητροπολιτική περιοχή, όπου οι συνιδρυτές Mihai Rotaru και Alexandru Dumitru επέλυσαν χρησιμοποιώντας εφαρμογές σε smartphones.

Μέχρι σήμερα, η CleverTaxi έχει πραγματοποιήσει πάνω από 40 εκατομμύρια διαδρομές σε  κάθε μια από τις 20 πόλεις στις οποίες είναι διαθέσιμη. Με 600.000 χρήστες και 17.000 εγγεγραμμένους οδηγούς, είναι η καταλληλότερη εφαρμογή για μετακίνηση οπουδήποτε σε ολόκληρη τη χώρα.
Τον Ιούνιο του 2017, η CleverTaxi εξαγοράστηκε από τη mytaxi και προσχώρησε στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή πλατφόρμα μετακίνησης μέχρι σήμερα.

Διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της CleverTaxi είναι ο Mihai Rotaru. Περισσότερες πληροφορίες και πλήρες presskit διατίθενται στη διεύθυνση https://www.clevertaxi.com/ro/.