ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Νέος πόλος εσόδων για την Entersoft με νέα τεχνολογική λύση αποθηκών και logistics














Της Λέττας Καλαμαρά

Τους καρπούς της προσπάθειας των τελευταίων τριών ετών που έγιναν στο πλαίσιο του επενδυτικού πλάνου ανάπτυξης νέων προϊόντων, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ, έρχεται να δρέψει η ελληνική εταιρεία παραγωγής λογισμικού Entersoft. Συγκεκριμένα, η εισηγμένη από το 2008 στην Εναλλακτική Αγορά του ΧΑ εταιρεία, προχωρά στο λανσάρισμα ενός νέου προϊόντος, του Entersoft Warehouse Management System (WMS) που απευθύνεται σε όλες τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να οργανώσουν και να παρακολουθήσουν τις αποθήκες και τα logistics τους. 


Στόχος της Entersoft είναι η δημιουργία ενός νέου σημαντικού πόλου εσόδων σε Ελλάδα και εξωτερικό για τα επόμενα χρόνια καθώς και στην ενίσχυση του ρυθμού ανάπτυξής της. 
Το νέο προϊόν που είναι άμεσα εμπορικά διαθέσιμο στην ελληνική αγορά και από τέλη του 2017 θα είναι και στις διεθνείς αγορές όπου έχει παρουσία η Entersoft έχει τη δυνατότητα να οργανώσει τη χωροταξική παρακολούθηση των αποθεμάτων, να αυτοματοποιήσει συλλογές και τοποθετήσεις αποθεμάτων, να οργανώσει τη διαδικασία παραλαβών από προμηθευτές και παραδόσεων σε πελάτες, να εκτελέσει απογραφές μεγάλης κλίμακας, να βελτιστοποιήσει τον τρόπο και το χρόνο φόρτωσης και αποστολής εμπορευμάτων

Βασικοί κλάδοι στους οποίους απευθύνεται είναι αυτοί του Χονδρεμπορίου και Διανομών, Βιομηχανίας και Μεταποίησης, καθώς και Λιανικού Εμπορίου. Στη δεύτερη φάση ανάπτυξής του το προϊόν θα απευθυνθεί και σε εταιρείες των κλάδων Μεταφορών και Logistics, που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και εκτιμάται ότι θα παρουσιάσουν σημαντική ανάπτυξη στο μέλλον.


Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας  η είσοδος στην αγορά των αυτοματοποιημένων υπηρεσιών αποθήκευσης και logistics καθώς και το σημαντικό ανεκτέλεστο νέων έργων δημιουργούν προσδοκία για εντονότερη ανάπτυξη το 2017. Η εταιρεία κατά την προηγούμενη χρήση το 2016 κατάφερε να υπογράψει νέες σημαντικές συμβάσεις παρά το γεγονός ότι για άλλη μία χρονιά η ζήτηση παρέμεινε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα ταυτόχρονα με την έλλειψη επενδυτικών προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.  Τα καθαρά έσοδα του Ομίλου Entersoft επανήλθαν σε διψήφιο ρυθμό ανόδου και έφτασαν στα 10,67 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 0,98 εκατ. ευρώ, αποτυπώνοντας την πολιτική της εταιρείας για επιτάχυνση της μεγένθυσης μέσω αύξησης των επενδύσεων. Τα καθαρά έσοδα της μητρικής ανήλθαν στα 8,01 εκατ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 1,15 εκατ. ευρώ αυξημένα σε σχέση με το 2015 που είχαν ανέλθει σε 0,84 εκατ. ευρώ. 

Στις 26/7/2017 θα ξεκινήσει η καταβολή μερίσματος της χρήσης 2016 για τους μετόχους της Entersoft. To μέρισμα (μικτό) ανέρχεται στα 0,13 ευρώ ανά μετοχή και η πληρωμή του θα γίνει  από την Τράπεζα Πειραιώς. Από τη 20/7/2017, ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος, οι μετοχές θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης 2016. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι μέτοχοι της εταιρείας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. έως και 21/7/2017