ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Σε διεθνές συμπόσιο για την ανάγκη της στρατιωτικής αντιμετώπισης του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος (Transnational Organised Crime, TOC) από τις δυτικές κοινωνίες παρουσιάστηκε ο εν εξελίξει σύγχρονος Γ’ Παγκόσμιος Πόλεμος που διεξάγεται για το ξερίζωμα του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που διαβρώνει και απειλεί το σύστημα των κοινωνιών – εθνών που θεμελιώθηκε με τη συνθήκη της Βεστφαλίας το 1648 και εφαρμόστηκε στη χώρα μας με τις γνωστές ατέλειες το 1830. Τα κράτη που διέπονται από νόμους και σύνορα κλυδωνίζονται από διεθνή κυκλώματα εγκληματιών, παρανόμων εισερχομένων ατόμων και τρομοκρατών αδυνατώντας μεμονωμένα να αντιδράσουν αποτελεσματικά.

Στο συμπόσιο παρουσιάστηκε ο παγκόσμιος χάρτης που καταδεικνύει την κεντρική θέση της Ελλάδας επί δεκαετίες στη ροή ναρκωτικών, χρήματος, ανθρώπων και όπλων από διασυνδεδεμένα άτομα που δρουν αγνοώντας εθνικά σύνορα για κέρδος ισχύος, επιρροής, χρήματος με παράνομους τρόπους προκαλώντας διαφθορά και βία. Σύμφωνα με τα στοιχεία του συμποσίου, 320 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως αποφέρει το εμπόριο ναρκωτικών, με κύριες χώρες παραγωγής την Κολομβία και το Αφγανιστάν, το οποίο διαπερνά στο δεύτερο και κύριο δρομολόγιό του την Ελλάδα και τα ελληνικά νησιά όπως για παράδειγμα την Κω. 32 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως αποφέρει το εμπόριο ανθρώπων, ενώ το ξέπλυμα χρήματος περιλαμβάνει το 2%  με 5% του παγκοσμίου ΑΕΠ, μεταξύ 800 δισεκατομμυρίων και 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Το χειρότερο όλων είναι ότι το διεθνές οργανωμένο έγκλημα έχει ανθρώπινο κόστος σε άτομα και λαούς ιδιαίτερα σε κράτη που είναι αδύναμα και καταλήγουν διεφθαρμένα  αδυνατώντας να παρέχουν βασικές υπηρεσίες ασφαλείας και πρόνοιας.

Ο στρατηγικός κίνδυνος της ανθρωπότητας και των κρατών έχει εντοπιστεί από έτη τόσο από τον ΟΗΕ όσο και από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ κ.Ομπάμα με τη διατύπωση της στρατηγικής για την εξάλειψη αυτής της θανάσιμης απειλής για το δυτικό πολιτισμό και φυσικά την Ελλάδα.  Η επιλογή του απομονωτισμού αποτελεί αναχρονιστική φυσικά αντίδραση και ανίκανη να επιφέρει αποτελέσματα, γεγονός που αποδεικνύεται και στην περίπτωση της Ελλάδας όπου υπάρχει σύγχυση ακόμα και αν τα σύνορά μας είναι εθνικά ή ευρωπαϊκά ή αν απαιτούνται εθνικές ή διεθνείς δυνάμεις για να τα θωρακίσουν ή τέλος αν χρειάζεται στρατιωτική επέμβαση, όπως συνέβη, τις τελευταίες μέρες ή όχι.

Η αδιαμφισβήτητη παγκοσμιοποίηση με την τεχνολογική εξέλιξη και την παγκόσμια και άμεση κάλυψη των γεγονότων από παλαιά και νέα μέσα ενημέρωσης, πέρα από τη διακίνηση αγαθών, ανθρώπων, ιδεών και μεθόδων παρέχει και στο διεθνές οργανωμένο έγκλημα πεδίο δόξης λαμπρό για να αναπτυχθεί προκαλώντας αναρχία και χάος σε όποιο κράτος αρνηθεί να συμπράξει στην καταπολέμησή του. Ο νέος κόσμος, οι σύγχρονες κοινωνίες δεν έχουν ψηφιακά σύνορα καθιστώντας τα παραδοσιακά χερσαία και θαλάσσια σύνορα ενίοτε τυπικά. Το διεθνές οργανωμένο έγκλημα έχει τη δυνατότητα να διαφθείρει κυβερνήσεις και κοινωνίες όπως πολλά καλά εξάλλου γνωρίζουμε εδώ στην Ελλάδα. Η απροθυμία των ηγετών να πολεμήσουν το διεθνές οργανωμένο έγκλημα εκεί όπου γεννιέται δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα για αυτούς αφού σύντομα βρίσκονται αντιμέτωποι με το αποτέλεσμά του όπως σήμερα συμβαίνει στα ελληνικά νησιά μας. Τα σύνορα είναι διάτρητα ενώ μόνο η ανθρωπιστική βοήθεια, η δημιουργία υποδομών και η πολιτική ρητορεία δεν έχουν κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού αγνοούν την αιτία και τη δύναμη του φαινομένου.

Η ανάλυση των παρουσιασθέντων και η παρουσίασή τους στη συνέχεια θα καταδείξει ότι οι κοινωνικές απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα μας και καλείται να επιλύσει η όποια κυβέρνηση απαιτούν τη διεθνή συνεργασία και τη δυναμική αντιμετώπισή τους καθώς διακυβεύεται πια η εθνική μας ανεξαρτησία και η ευημερία των Ελλήνων που, σύμφωνα με κυριακάτικα δημοσιεύματα, καλείται να προσαρμοστεί σε συντάξεις 700 ευρώ, ανεργία, απο-επένδυση και εισροή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων που αναμφισβήτητα περιλαμβάνουν μέλη του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που διαφθείρει και κωλυσιεργεί την κυβέρνησή μας εύκολα και αποτελεσματικά.

Η τυχόν εμμονή από πλευράς πολιτικών και κυρίως κοινωνίας της συμπόρευσης με την πλευρά των ηττημένων σε έναν κόσμο που αλλάζει δεν μπορεί παρά να φέρει αλλαγή στα θεμέλιά μας, στα ίδια μας τα σύνορα. Αυτοσκοπό ίσως του διεθνούς οργανωμένου εγκλήματος που κάνει ό,τι μπορεί εδώ και έτη για να μην φύγει η Ελλάδα από τα δόκανα τω Μνημονίων και επιτευχθεί η ευημερία των Ελλήνων.

Προφανώς απαιτείται σκληρή μάχη και νέοι Έλληνες ήρωες, σε έναν πραγματικό πόλεμο που διεξάγεται και κανείς μας δεν πήρε χαμπάρι ακόμα εδώ στην πατρίδα.

Εκτός από τους ντόπιους διεθνείς εγκληματίες…