ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα στα ΕΑΣ Υμηττού

Την έδρα των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ) στον Υμηττό επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, όπου περιηγήθηκε στους χώρους του εργοστασίου (πρώην ΠΥΡΚΑΛ), μίλησε σε συγκέντρωση των εργαζομένων και είχε συναντήσεις  με τη Διοίκηση και με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων. Ο ΑΝΥΕΘΑ κατέθεσε λουλούδια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης που είναι στον χώρο του εργοστασίου, αφιερωμένο στους πεσόντες εργάτες της ΠΥΡΚΑΛ στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Στη διάρκεια της επίσκεψης στους χώρους του εργοστασίου, ο ΑΝΥΕΘΑ...
 

συνοδευόταν από τον πρόεδρο των  ΕΑΣ Θεόφιλο Βασιλείου, τον διευθύνοντα σύμβουλο Κοσμά Χρηστίδη και τον αναπληρωτή διευθύνοντα σύμβουλο Ιωάννη Γαλάνη. Ενημερώθηκε για την κατάσταση των υποδομών του εργοστασίου, τις δυνατότητες που υπάρχουν αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Επίσης επισκέφθηκε τον βλητικό σταθμό, όπου πραγματοποιούνται δοκιμαστικές βολές με τα πυρομαχικά που παράγονται στο εργοστάσιο.

Στη συνάντηση με τη Διοίκηση των ΕΑΣ υπήρξε κοινή διαπίστωση ότι η επιχείρηση, βήμα το βήμα, έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητά της και ανοίγονται προοπτικές για την ανάκαμψή της. Τα όποια προβλήματα υπάρχουν, τονίστηκε, αντιμετωπίζονται, με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, τα ΕΑΣ να μείνουν ανοιχτά και να παίξουν ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ο ΑΝΥΕΘΑ τόνισε ότι θα ληφθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε τα ΕΑΣ να «ανασάνουν» και ν’ απεγκλωβιστούν από το φαύλο κύκλο της απαξίωσης και της αποβιομηχάνισης, που τα είχαν οδηγήσει οι πολιτικές που εφαρμόστηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ΑΝΥΕΘΑ μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες στο συγκεκριμένο εργοστάσιο και γενικότερα στα ΕΑΣ. Μέλημα, είπε, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι να αξιοποιηθούν αυτές οι δυνατότητες για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και γενικότερα. Σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των σωματείων των εργαζομένων από όλα τα εργοστάσια των ΕΑΣ, ο ΑΝΥΕΘΑ άκουσε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν, τα οποία αφορούν τόσο την πορεία των ΕΑΣ όσο και τη θέση των εργαζομένων.