ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Χρειάζεται μία συνάντηση όλων των δυνάμεων που επιθυμούν συμφωνία εντός Ευρώπης

Ο ΣΤ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας, Σπύρος Λυκούδης, παραχώρησε το απόγευμα της Τρίτης συνέντευξη στην εκπομπή των Στ. Σταυρόπουλου και Αργ. Ντινόπουλου στο ραδιόφωνο του Real FM. Ακολουθούν σημεία από τη συνέντευξη.

Για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης:
Το πιστεύω απολύτως και το λέω εδώ και καιρό, από την έναρξη ήδη των διαπραγματεύσεων αλλά ακόμα και προεκλογικά. Είχα διατυπώσει ευθέως και με επιμονή την άποψη ότι τα προβλήματα είναι τόσο μεγάλα ώστε μία συνάντηση όλων των δυνάμεων που επιθυμούν μία συμφωνία εντός Ευρώπης θα είχε πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Για το αν μπορούν να ξεπεράσουν τις διαφωνίες τους τα κόμματα για να συνεργαστούν:
Αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία συνάντηση των πολιτικών δυνάμεων αν δεν υπάρξει ταύτιση όλων των απόψεων, τότε δεν θα πάμε πουθενά. Σε μία χώρα που δεν ζει χωρίς δανεικά και που βασικά περιμένει την δανειοδότηση να έρχεται μόνο μέσα από την μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια, όσες δυνάμεις έχουν την ίδια πεποίθηση και στόχο, είναι υποχρεωμένες να βρουν τρόπο να συνεννοηθούν. Αν θέλουν να βρουν που διαφωνούν, είναι εύκολο.

Για το αν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιδιώξει συναίνεση:...

Αν κοιτάξω την πορεία της διαπραγματευτικής προσπάθειας της κυβέρνησης θα δω να κάνει σήμερα πάρα πολλά βήματα σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτά που διατύπωνε η ίδια η κυβέρνηση στην αρχή. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιδιώξει και ευρύτερες συναινέσεις.


Για την ομιλία του πρωθυπουργού στην ΚΟ:
Σήμερα ο πρωθυπουργός μίλησε στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε παρά να έχει πλευρές σε αυτήν την ομιλία που να του διασφαλίζουν μία ασφάλεια στο εσωτερικό. Η δήλωση του ότι τώρα αρχίζει η διαπραγμάτευς, προφανώς δεν ισχύει αλλά δεν μου κάνει εντύπωση. Εμένα περισσότερο μου έκανε εντύπωση αυτό που είπε ότι στόχος των εταίρων είναι η ταπείνωση του ελληνικού λαού. Αυτό είναι έξω από κάθε σοβαρή προσέγγιση. Είναι απίστευτο το ότι το λέει δημοσίως ο πρωθυπουργός που αύριο θα πάει να τους συναντήσει!

Για το αν θα έρθει συμφωνία:
Θα ήθελα να πετύχει η προσπάθεια της κυβέρνησης. Όλοι μέσα στην ίδια βάρκα είμαστε. Φοβάμαι όμως ότι έχουν γίνει μεγάλα λάθη και γκάφες. Και αυτό δυσκολεύει πολύ τις εξελίξεις.