ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΕ ΣΦΑΙΡΑ ΜΑΓΙΚΗ

Γιά πρώτη φορά στα χρονικά ένας Μαραθώνιος στην Ελλάδα «συλλαμβάνεται» μέσα στην μαγική σφαίρα των βίντεο 360 μοιρών! (videos360)...


H δεύτερη πρωτοποριακή παραγωγή σφαιρικού βίντεο από την εταιρεία Experience Greece (www.xprgr.com) έχει σαν  κεντρικό θέμα τον 4ο ημιμαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε στις 3/5/2015 στους δρόμους της Αθήνας και του οποίου οι συμμετοχές άγγιξαν τις 15.000.

Στο ομολογουμένως εντυπωσιακό βίντεο του ημιμαραθωνίου ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στην βελτίωση της ποιότητας της εικόνας, στην εφαρμογή τρισδιάστατου τύπου γραφικών μέσα στην κινούμενη «σφαίρα», αλλά και στις πρωτότυπα προβαλλόμενες  πληροφορίες κατά μήκος της διαδρομής.

Ο νέος τρόπος που καταγράφονται τα δεδομένα σε ένα video360 επιτρέπει στον θεατή όχι μόνο να συμμετάσχει ο ίδιος στην προβολή διαλέγοντας την γωνία θεάσης που επιθυμεί, αλλά επιπροσθέτως δεν αφήνει τίποτε που να μην καταγραφεί στον περιβάλλοντα χώρο σε πραγματικό χρόνο.

Τα σφαιρικά βίντεο (360videos) είναι η νέα κυρίαρχη τάση στον χώρο της καταγραφής εικόνας και συνδυάζονται όχι μόνο με οθόνες υπολογιστή, αλλά με κινητά τηλέφωνα και όλα τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας (VR glasses).


Για να το κάνουμε πιο κατανοητό σκεφτείτε μια σφαίρα στο κέντρο της οποίας είστε εσείς και παρακολουθείτε ένα video. Γυρίζετε το κεφάλι σας γύρω-γύρω και βλέπετε διαφορετικό τμήμα της σφαιρικής κινούμενης εικόνας.

Πέρα από την εντυπωσιακή παρουσίαση και την καταγραφή οπτικού υλικού που καλύπτει πλήρως τον περιβάλλοντα χώρο, τα videos 360 προσφέρουν την  ψευδαίσθηση της τρισδιάστατης απεικόνισης. Η νέα αυτή  τάση για δημιουργία περιεχομένου video 360 έρχεται  να εξυπηρετήσει την ανάγκη των ανθρώπων όχι για να δουν απλά ένα πανοραμικό video, αλλά για να συμμετέχουν – έστω και σε δεύτερο επίπεδο- στην εμπειρία που μεταφέρει. Η σφαιρική καταγραφή δίνει την αίσθηση της συμμετοχής στα δρώμενα και σε κάνει άμεσα κοινωνό της εμπειρίας, αφού δεν αφήνει τίποτε στον χώρο που να μην μπορείς να δεις.

Για να δείτε και τα δύο πρωτοποριακά video της Experience Greece ακολουθείστε τoυς συνδέσμους:

https://www.youtube.com/watch?v=S8gQxrE0cPE
https://www.youtube.com/watch?v=voYZ18zhMO4 και χρησιμοποιείστε το πρόγραμμα περιήγησης Google Chrome που υποστηρίζει τη νέα τεχνολογία