ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΦΕΝΕΚΟΣ: ΙΔΑΝΙΚΟΙ ΑΥΤΟΧΕΙΡΕΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΑΣΤΕ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ


Διάβαζα πριν μερικές εβδομάδες ότι έγινε συνάντηση μεταξύ των αρχηγών ενόπλων δυνάμεων χωρών της Ευρώπης και συζήτησαν για τον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού ρεύματος δια θαλάσσης. Με έκπληξη είδα ότι ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ απουσίαζε, αν και το θέμα είναι ζωτικότατο για μας.

Μερικές μέρες μετά έγινε άλλη συνάντηση σε επίπεδο υπουργών χωρών της ΕΕ για συναφές θέμα και πάλι απουσίαζε η Ελληνική πλευρά.

Σήμερα διάβασα ότι γίνονται συναντήσεις σε επίπεδο Commission για τον εκσυγχρονισμό του δικαίου στις Ευρωπαϊκές χώρες και πάλι απουσίαζε η Ελλάδα.

Καθημερινά πλέον διαβάζω για κοσμογονικές εξελίξεις που γίνονται σε όλη την Ευρώπη και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και εμείς είμαστε απόντες.

Μάλιστα φθάσαμε στο σημείο να κατηγορούμε π.χ. τον Α/ΓΕΕΘΑ για το προσωπικό που θα τον υποστηρίζει στα καθήκοντά του ως προέδρου της Ευρωπαϊκής Στρατιωτικής Επιτροπής. Μα όταν δηλώναμε υποψηφιότητα για την ανάληψη αυτής της σημαντικότατης θέσης, γνωρίζαμε ότι είναι μέσα στις υποχρεώσεις και η υποστήριξή της εκ μέρους της χώρας μας με συγκεκριμένο αριθμό και ειδικότητες ατόμων.


Πότε επιτέλους θα καταλάβουμε ότι εάν θέλεις να είσαι ισότιμο μέλος στην ΕΕ, θα πρέπει να μετέχεις δυναμικά και με συνέπεια στις διαδικασίες και ότι η αξιοπρέπεια και η υπερηφάνεια δεν δηλώνονται μονομερώς για εσωτερική κατανάλωση, αλλά σου αναγνωρίζονται καθημερινά στην πράξη, μέσα από τον συν-ανταγωνισμό, την συμμετοχή, την ικανότητα και την κατάρτιση, την προσπάθεια, την αξιοπιστία, τον σεβασμό των αρχών και των υποχρεώσεων που έχεις αναλάβει και την επιθυμία για συνεργασία με τους άλλους.

Αποκλειόμαστε με ραγδαίο ρυθμό από την ΕΕ, με δική μας επιλογή. Ιδανική αυτοχειρία!!!