ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

36 χρόνια μετά: το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη

Σε άλλες συνθήκες μια μέρα σαν κι αυτή θα κάναμε απολογισμούς κι εκτιμήσεις με αφορμή τα 36 χρόνια από την υπογραφή της ένταξης της πατρίδας μας ως πλήρους και ισότιμου 10ου μέλους της τότε ΕΟΚ. Θα συμμετείχαμε ενεργά στους προβληματισμούς για τις μεγάλες αλλαγές οι οποίες θα πρέπει να γίνουν στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και τη θέση της χώρας μας σε αυτές. Θα αποτιμούσαμε νηφάλια τις τεράστιες δυνατότητες και ευκαιρίες από τη συμμετοχή μας στον μεγαλύτερο εθελοντικό πολιτικό και οικονομικό συνασπισμό κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο οποίος συντελείται σε συνθήκες δημοκρατίας και διαλόγου.

Η ΕΕ δεν είναι ένα τέλειο κατασκεύασμα. Έχει ανισότητες, αδικίες, προβλήματα αναποτελεσματικότητας και πολλές άλλες αδυναμίες. Αποτελεί όμως ένα ζωντανό εργαστήριο επεξεργασίας και υιοθέτησης αλλαγών μέσα από διάλογο, συμβιβασμούς και συναινέσεις. Η ΕΕ, παρά τις ατέλειες και τα προβλήματά της, είναι η καλύτερη περιοχή του πλανήτη για να ζήσει ένας άνθρωπος από την άποψη των συνθηκών ζωής και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. 

Αυτές οι διαπιστώσεις ισχύουν ακόμη περισσότερο για τη χώρα μας όσο και αν η πενταετής δημοσιονομική και πολιτική κρίση τείνει να την εμφανίζει ως εξαίρεση από τα παραπάνω. Μόνο μέσα στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη μπορεί να επιτευχθεί ,με τους αναγκαίους συμβιβασμούς, η λύση για την κρίση που εξακολουθούμε να βιώνουμε, να πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός και να εξασφαλιστούν οι πόροι για τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Ο αγοραίος αντευρωπαϊσμός που αναπτύχθηκε τοκίζοντας στα δεινά της κρίσης και η ανεύθυνη λαϊκίστικη δημαγωγία της εσωτερικής «τρόικας της δραχμής» οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική χρεοκοπία, στην πραγματική ανθρωπιστική κρίση, στην απόλυτη καταστροφή. 

Εμείς, το Ποτάμι, είμαστε ταγμένοι στο να αποτρέψουμε κάθε τέτοια εξέλιξη. Το μέλλον της Ελλάδας είναι στην Ευρώπη.