ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η Κτηματομεσιτική Αγορά στην Ελλάδα και οι Επενδυτικές της Δυνατότητες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2015, στις εγκαταστάσεις του Enterprise Greece, παρουσίαση - συζήτηση με θέμα «Η  Κτηματομεσιτική Αγορά στην Ελλάδα και οι Επενδυτικές της δυνατότητες». Την παρουσίαση - συζήτηση  συνδιοργάνωσαν το  Enterprise Greece και το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο, με την παρουσία 25 σημαντικών εκπροσώπων του κλάδου της ελληνικής και αμερικανικής αγοράς ακινήτων. Τις προοπτικές και τις προκλήσεις που παρουσιάζουν η Αμερικανική και η Ελληνική αγορά ακινήτων αντίστοιχα παρουσίασαν και ανέλυσαν επιφανείς ομιλητές, όπως  ο Chris Polychron, Πρόεδρος του Αμερικανικού Οργανισμού Μεσιτών καθώς και ο Δρ.  Αριστοτέλης Καρυτινός,  Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ...

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, κος Στέφανος Ησαΐας, στην εναρκτήρια ομιλία του προς τους προσκεκλημένους του, εξέφρασε αισιοδοξία για το κλάδο του real estate στην Ελλάδα, βασιζόμενος όπως είπε, στα διαχρονικά πλεονεκτήματα του κλάδου, αλλά και στη διαπίστωση ότι οι επενδυτές, αν και σε στάση αναμονής, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον τους και συζητούν συγκεκριμένες επενδυτικές προτάσεις.

Ο Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, κος Σίμος Αναστασόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η σημερινή και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα παρουσίαση-συζήτηση εντάσσεται στον κύκλο των δράσεων που έχουν σαν στόχο την ενίσχυση των εμπορικών και επενδυτικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ. Επιπλέον μας δόθηκε η ευκαιρία να ενημερωθούμε για αποτελεσματικές πρακτικές και ενέργειες που ακολούθησε τόσο η κυβέρνηση όσο και οι ιδιωτικοί φορείς και οργανισμοί για την αναθέρμανση της κτηματαγοράς στις ΗΠΑ με θεματικά αποτελέσματα σήμερα. Ορισμένες από αυτές τις πρακτικές θα μπορούσαν να υιοθετηθούν και στην χώρα μας σε μία προσπάθεια ανάκαμψης της κτηματαγοράς δημιουργώντας συνθήκες αύξησης όχι μόνο της εγχώριας ζήτησης αλλά και σημαντικών ξένων επενδύσεων.»

Ο Δρ. Καρυτινός στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τις διακυμάνσεις της ελληνικής μεσιτικής αγοράς των τελευταίων ετών, αναφερόμενος στους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο ή λιγότερο από την κρίση καθώς και στους κλάδους που παρουσιάζουν σημάδια ανάκαμψης και ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον  ενώ ο κ. Chris Polychron, κάνοντας μια αντιστοιχία της  σημερινής κρίσης του ελληνικού κλάδου με την αντίστοιχη κρίση που έπληξε τον Αμερικανικό κλάδο το 2008 μοιράστηκε με τους  παραβρισκόμενους τις πρακτικές που ακολουθήθηκαν στις ΗΠΑ για να ανακάμψει η αγορά ακινήτων μετά την πρόσφατη οικονομική κρίση.