ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Αντιμέτωπη με δανειακές υποχρεώσεις 4 δισ. που πρέπει να εξοφληθούν (σε δύο δόσεις) έως το τέλος Μαρτίου και τις καυτές διαπραγματεύσεις

Μετά την προκήρυξη των πρόωρων εκλογών, ακόμα και τα στελέχη των μόνιμων κλιμακίων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη χώρα μας κατέβασαν τα μολύβια και επέστρεψαν στη βάση τους. Ωστόσο, η προσοχή τους παραμένει στραμμένη στην Ελλάδα και οι δίαυλοι επικοινωνίας της τρόικας με την Αθήνα διατηρούνται ανοιχτοί, σε μια προσπάθεια να αποκρυσταλλωθεί η επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Οι δανειστές μας έχουν φροντίσει η όποια νέα κυβέρνηση να μην έχει περίοδο χάριτος ή προσαρμογής, αλλά να πρέπει να δώσει άμεσα δείγματα γραφής και να λειτουργήσει μέσα σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο δεσμεύσεων και προθεσμιών. Το γεγονός αυτό θα γίνει αισθητό κιόλας από την επομένη των εκλογών, δεδομένου ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης (Eurogroup) συνεδριάζουν στις 26 Ιανουαρίου στις Βρυξέλλες και το ελληνικό ζήτημα θα περιλαμβάνεται στην ατζέντα τους. 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην «κυριακάτικη δημοκρατία»