ENJOY GREECE

ENJOY GREECE
We Explore, Find, Check & Propose You for the Truth - Enjoy GREECE - Enjoy EUROPE - Enjoy WORLD

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Spiegel: Δυσφορία Μέρκελ για τη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα

Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένη με τις επιδόσεις της Ελλάδας στο μέτωπο της φοροδιαφυγής και αυτό θα είναι ένα από τα πρώτα θέματα που θα θέσει κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, την ερχόμενη Τρίτη, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel και όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega. Έτσι, μετά και τις σχετικές δηλώσεις του Γερμανού επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση σε ΕΕ ή ΔΝΤ για περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους, δημιουργείται ένα σχετικά βαρύ κλίμα, που μειώνει τα περιθώρια διαπραγμάτευσης του Έλληνα πρωθυπουργού και τις προσδοκίες από το ταξίδι του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, ο ανταποκριτής του γερμανικού περιοδικού στην χώρα μας αναφέρεται και στις καλοκαιρινές του διακοπές στην Ελλάδα για να τονίσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα της φοροδιαφυγής. Όπως υποστηρίζει, σε όσους τόπους επισκέφτηκε, δεν έλαβε σχεδόν καμία απόδειξη, υπογραμμίζοντας ότι το θέμα της φοροδιαφυγής περνάει από αυτούς που δεν κόβουν αποδείξεις σε όσους πολίτες πληρώνουν και κάνοντας λόγο για ένα «τεράστιο» πρόβλημα.
Σημειώνεται ότι η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ είχε αποφασιστεί από τους δύο ηγέτες στην κατ' ιδίαν συζήτησή τους στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 16ης Ιουλίου. Τότε, είχαν συμφωνήσει να συναντηθούν και πάλι τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και την πορεία του ελληνικού προγράμματος.